MARANATA !!!

MARANATA !!!

Saturday, February 19, 2011

FERESTRE DESCHISEMEDITATII T.AUSTIN.SPATKS-Februarie 15,

DE LA FERESTRE DESCHISE

Subject: 15 februarie

La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti … (Filipeni 3:14)

Mântuirea nu este premiul. Mântuirea nu a fost niciodată premiul. Nu puteți câștiga niciodată mântuirea; nu vă puteți însuși niciodată mântuirea. Mântuirea este un dar gratuit. Dar a rămâne la mântuire, ca plinătate și resurse finale, pentru mulți reprezintă un eșec în a recunoaște că există un premiu, cel despre care vorbea Apostolul Pavel când spunea: ”Alerg spre țintă pentru premiul chemării cerești”. Există ceva mai mult decât mântuirea: ceva legat de planul absolut al Domnului în slavă, ceva legat de manifestarea deplină, finală a Domnului în copiii Săi; și acestea nu presupun doar oameni mântuiți, ci ei trebuie să ajungă (Pavel folosește acest cuvânt) la ceva.

Pavel nu s-a temut niciodată de pierderea mântuirii lui. Când a spus: ”Ca nu cumva propovăduind altora, eu însumi să fiu aruncat afară”, el nu se gândea la pierderea mântuirii lui, ci era conștient că exista ceva ce putea fi pierdut; putea pierde ceva, ceva ce el numea ”premiul”. Pentru a-l primi, Pavel asociază o creștere în viața lui spirituală: ”Nu că am ajuns desăvârșit. Se poate întâmpla ca noi să acordăm puțină importanță premiului, dacă rămânem la atât: ”Ei bine, mântuirea mea este desăvârșită, completă, finală în Cristos; nimic nu i se mai poate adăuga. Eu mă bucur de ea.” Trebuie să ne bucurăm întotdeauna de faptul că numele noastre sunt scrise în cer, să ne bucurăm întotdeauna de faptul că suntem mântuiți cu o mântuire desăvârșită; dar, pe de cealaltă parte, trebuie să ne amintim că există ceva ce Domnul vrea să lucreze: nu autentificarea mântuirii, ci chipul lui Cristos în noi, în mod lăuntric. Acesta este rezultatul mântuirii. Este lucrarea lui Dumnezeu în Cristos, este planul lui Dumnezeu în Cristos; și cele două lucruri trebuie să-și aibă locul lor.

Din: Pericolul pierderii premiului

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați:

http://www.austin-sparks.net/romana/index.html


No comments:

Post a Comment