MARANATA !!!

MARANATA !!!

Saturday, February 26, 2011

FERESTRE DESCHISE MEDITATII T.AUSTIN SPARKS 26 februarie

DE LA: FERESTRE DESCHISE

Subject: 26 februarie

La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Voi mai clătina încă o dată nu numai pământul, ci și cerul. (Evrei 12:26)

Fără îndoială, scrisoarea către Evrei a fost un efort suprem al detașării credincioșilor de o formă pământească de creștinism și atașarea lor de Cristosul ceresc. Acel efort avea un motiv și anume: clătinarea lucrurilor, o clătinare de proporții uriașe care fusese prevestită, prevăzută și inevitabilă. Acea clătinare avea să aibă loc în două etape: una timpurie și una finală, una complet pământească și cealaltă, un amestec de pământesc și ceresc. Rezultatul clătinării, scopul ei este testarea valorile de lungă durată. Clătinarea timpurie, cea pământească era de natură iudaică, dar în principiu și în caracter, ea avea toate elementele clătinării finale. Prin distrugerea Ierusalimului, la care face referire scrisoarea, tot pământul fusese clătinat din punctul de vedere al iudeilor. Templul, ca locul central al întregii lumi fusese distrus din temelii. Preoțimea care slujea împreună după suprema rânduială preoțească, luase sfârșit. Slujba din Templu se terminase, iar poporul încetase să mai fie un popor unit și nedegradat.
Acestea erau lucruri în stare să fie destituite. Și totuși, cât de mult rezistaseră ele! Ce greutăți înfruntaseră! Ce încredere existase că ele nu aveau să înceteze vreodată! Cât de siguri erau oamenii că Dumnezeu Se legase de toate acele lucruri care nu puteau fi distruse, care nu puteau înceta! Cât de mult s-au luptat și s-au alipit de toate acestea până în ultima clipă! Dar nu le-a folosit la nimic. Dumnezeu nu mai era interesat de cadrul exterior al lucrurilor, de sistemul pământesc, care ocupase atâta loc, folosise atâta energie și atâta cheltuială, care nu atingea spiritual. La urma urmei, procentul valorii spirituale era atât de mic, iar interesele spirituale intraseră pe căile labirintice, întortocheate ale mașinăriei religioase, tradiției, care nu aveau nicio valoare. Mijloacele de a ajunge la final nu erau imediate, adică, exista o distanță prea mare între mijloacele folosite și finalul care se avea în vedere. Nu exista împlinirea
imediată a cerinței divine deoarece erau atâtea lucruri intermediare. Așa că toate trebuiau să dispară! Și decât să le protejeze, Dumnezeu le-a clătinat.

Din: Este aproape marea ”clătinare”?

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html


No comments:

Post a Comment