MARANATA !!!

MARANATA !!!

Saturday, February 5, 2011

FERESTRE DESCHISE-T.AUSTIN SPARKS 2 ,FEBRUARIE

FROM: FERESTRE DESCHISE
Subject: 2 februarie

La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Și voi... sunteți în Cristos Isus. (1 Corinteni 1:30)

Ne uităm la Epistole și ne gândim la ele ca având de-a face cu zidirea Bisericii, a bisericilor, a superstructurii creștinismului și astfel, luăm tehnica Faptelor și a Epistolelor, ca pe un sistem doctrinar, un sistem al practicii, un sistem al ordinii creștine, iar Epistolele devin - și au devenit pentru mulți și pentru creștinism în general - un sistem cristalizat al practicii, ordinii, formei, învățăturii; iar neputința întregii situații este tocmai aceasta: toată această paradă a ajuns ceva în ea înseși, iar Domnul Isus a fost pierdut și uitat. Mă întreb dacă detectați ce vreau să spun cu acest lucru? Vedeți voi, calea Duhului Sfânt este de a-L lua pe Cristos și de a-L arăta pe Cristos inimii, de a arăta că Cristos este ordinea cerească, iar Epistolele nu reprezintă manualul ordinii cerești, ci Cristos; totul în privința ordinii trebuie păstrat în strânsă legătură cu o Persoană vie. Dacă devine un lucru, atunci devine un sistem pământesc; iar din Epistole puteți face sute de sisteme diferite pământești, toate zidite pe Epistole. Ele sprijină orice număr de sisteme diferite, de interpretări diferite, reprezentate de ordini creștine, dar motivul este că aceste sisteme au divorțat de Persoana vie.

Observați, preaiubiților, există numeroase lucruri, numeroase subiecte, teme, învățături: ”împărăția lui Dumnezeu”, ”sfințirea”, ”viața veșnică”, ”viața biruitoare”, ”biruitorul” sau ”cea de-a doua venire a lui Cristos”. Acestea sunt doar câteva subiecte, teme, adevăruri, așa cum se numesc, care au fost luate și dezvoltate separat de Scriptură și care au devenit lucruri cu care oamenii au ajuns foarte mult ocupați și de care sunt interesați foarte mult, interesați de lucruri. Unii oameni roiesc în jurul învățăturii sfințirii, alții roiesc pe marginea celei de-a doua veniri a Domnului, a profeției și așa mai departe. Așa se formează aceste grupuri. Aș vrea să spun că dacă Persoana Domnului Isus ar domina, toate aceste lucruri ar fi imposibile. Ce este împărăția lui Dumnezeu? Este Cristos. Dacă pătrundeți în adâncul Evangheliilor, veți descoperi că împărăția lui Dumnezeu este Isus Cristos. Dacă trăiți în Cristos, sunteți în împărăție și știți ce este împărăția în orice detaliu, căci Duhul Sfânt vi-l arată pe Cristos. Mai întâi, împărăția nu este un lucru. Când împărăția devine ceva universal, ea va fi pur și simplu expresia manifestării lui Cristos. Asta-i tot. Ajungeți la împărăție și în ea, prin Cristos; și este la fel în orice altă privință. Ce este sfințirea? Nu este o doctrină. Nu este un lucru. Este Cristos. El a fost făcut pentru noi sfințire (1 Cor. 1:30). Dacă sunteți în Cristos și dacă Duhul Sfânt vi-l arată pe Cristos, atunci știți totul în privința sfințirii; dar dacă El nu este prezent, puteți avea o teorie și o doctrină a sfințirii, dar ea vă va separa de alți creștini și va duce pe mulți creștini în dificultăți. Probabil că învățătura sfințirii a condus pe mult mai mulți creștini în dificultăți decât orice altă doctrină, făcând din ea un lucru, în loc de a-L păstra pe Cristos, sfințirea noastră.

Din: Toate lucrurile în Cristos


Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați:

www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment