MARANATA !!!

MARANATA !!!

Sunday, February 13, 2011

FERESTRE DESCHISE.-T.AUSTIN SPARKS 12.,13 Februarie

DE LA:FERESTRE DESCHISE
Subject: 12 februarie

La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks


Aşa a continuat Daniel până în anul dintâi al împăratului Cir. (Daniel 1:21)

Preaiubiților, voi și eu suntem chemați chiar acum, deși se poate să murim, să intrăm în mormânt, totuși acum, la sfârșitul zilelor, voi și eu suntem chemați să fim parte din acel vas în care puterea învierii Lui se manifestă, așa încât marcajele criminale ale iadului să fie evitate și biruite, iar criminalul care vine să nimicească înainte ca planurile Domnului să fie împlinite, să fie încurcat de puterea învierii Lui din noi. Când trebuia să fi murit de nenumărate ori, noi încă trăim. Da, Domnul dorește un vas adecvat pentru această lucrare; nu doar unul, doi sau trei împrăștiați ici și colo, ci un vas adecvat, El îl caută! Voi și cu mine nu trebuie să acceptăm moartea până Domnul nu ne spune că a sosit clipa. Dacă o facem, deschidem ușa pentru biruința vrăjmașului. ”Daniel a continuat...” Daniel stă în picioare la sfârșit. Vasul este acolo, când totul a fost terminat, el trebuie să se vadă. Mărturia este: el merge înainte până la capăt. În acest veac este adevărat că vasul este chemat să fie într-o stare de ascensiune – într-un loc de guvernare (un loc de domnie, dacă vreți) – conducând. Dar domnia lui, conducerea lui, guvernarea lui în acest veac nu este la fel ca cea din veacul viitor. Atunci va fi o guvernare întocmai, o domnie întocmai; se va ști și se va cunoaște – va fi arătată universal – ordinea acceptată. Abia dacă mai trebuie spus că așa ceva nu are loc acum; și totuși, principiul este să rămânem la fel de credincioși acum ca și atunci.

Natura guvernării de acum este una morală. Este vorba de absoluta distinctivitate a acelui vas – separare, sfințenie – o rupere completă cu tot sistemul Celui Rău în orice aspect, neîngăduind contaminarea prin atingere de acel sistem. Domnia cerurilor, prin instrumentul respectiv, biruiește puterea răului dacă nu există contaminare, legătură cu răul. Priviți principiul, principiul de bază: ascensiunea spirituală și morală, domnia, biruința asupra puterii vrăjmașului, deținerea autorității asupra tuturor puterilor diavolului, nu constă în vorbirea noastră, în frazeologia noastră; nici în volumul glasului nostru, nici în puterea efortului nostru, nici în deprinderile noastre; ci în curăția morală a vieților noastre. Cu alte cuvinte, noi nu dăm vrăjmașului nici o palmă de teren în viața noastră. Fie ca Domnul să ne conducă în planul Lui, să facă din noi acel vas pentru mărturia Lui, să ne arate cât de mult această mărturie are de-a face cu lupta în care ne aflăm, să ne ajute să vedem de ce ne tratează El așa cum ne tratează, ducându-ne la acum guvernarea morală pentru a ne pregăti pentru guvernarea în adevăratul sens al cuvântului de mai târziu.


Din: Continuarea

Subject: 13 februarie

Eu sunt... viața. (Ioan 14:6)

Când privim și luăm contact cu situația din rândul copiilor Domnului, când căutăm să diagnosticăm situația în care ei se află, când ajungem să vedem și să cunoaștem care este cea mai mare nevoie a lor, cred că nu suntem departe de adevăr când spunem că problema de importanță primordială este VIAȚA. Totul depinde de viață. Ea guvernează toate celelalte probleme. Ea atinge toate celelalte situații. Când s-a spus și s-a făcut totul în privința lui Cristos și a lucrării Lui, în privința doctrinei, a vieții creștine, a Cuvântului lui Dumnezeu; baza pe care se sprijină totul, rezolvarea fiecărui lucru care determină valoarea practică și de durată a lui, este viața.

De exemplu, sănătatea doctrinei nu este ceva în sine, ea nu este factorul determinant. Nici doar Scriptura. Nici rânduiala Nou Testamentală în sine. Nu este vorba de un adevăr mai bogat. Nu este vorba de lucrarea sau de slujirea Domnului. În cele din urmă, este o chestiune a vieții. Celelalte sunt cu toate importante și indispensabile, și cu toate pot să fie semnele și consecințele vieții; dar este posibil ca fiecare din aceste lucruri să fie prezent, dar fără viață și, de aceea, totul să fie ineficient. Într-un cuvânt, este posibil să avem o doctrină perfect sănătoasă dar fără viață. Este posibil să avem Scriptura (prin aceasta vreau să spun: o cunoștință cuprinzătoare, aprofundată a Cuvântului lui Dumnezeu), este posibil să avem o cantitate uriașă de învățătură biblică; este posibil să avem mult ”adevăr bogat”; este posibil să avem o rânduială perfect Nou Testamentală și în cele din urmă, este posibil să avem atâta activitate și lucrare creștină extraordinară pentru Domnul; dar având toate acestea, să ducem lipsă de adevărata eficiență, deoarece toate aceste lucruri sunt fără viață. (continuare)

Din: Întâietatea vieții


Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.


Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment