MARANATA !!!

MARANATA !!!

Sunday, February 6, 2011

FERESTRE DESCHISE MEDITATII,TAUSTIN SPARKS 6 Februarie

DE LA :FERESTRE DESCHISE

Subject: 6 februarie
La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

"Doamne", I-a zis Toma, "nu ştim unde Te duci; cum putem să ştim calea într-acolo?” (Ioan 14:5)

Capitolul în care apar cuvintele de mai sus este un capitol al întrebărilor. Încurcătura mintală domina în rândul ucenicilor. Li se spun lucruri ciudate; lucruri care reprezintă total opusul ideilor lor adânc înrădăcinate; lucruri care le răstoarnă pe invers lumea așteptărilor lor. Dezamăgirea, disperarea, deziluzia și durerea fac tot posibilul să-i afunde. ”Nu știm”. ”Cum vom ști?” ”Arată-ne”. ”Ce reprezintă toate aceste lucruri?” Acestea sunt unele din exclamațiile lor tulburătoare. Dar acestea sunt doar câteva din multele întrebări care sunt acoperite de răspunsul cuprinzător. Într-adevăr, o întreagă viață viitoare este îmbrățișată de răspunsul Domnului la aceste întrebări.

Mai întâi, El arată clar că răspunsul la întrebările lor nu este, în primă instanță, o problemă de învățătură, de doctrină, de adevăruri sau de tradiții, ci unirea cu o Persoană divină; ”Eu sunt”; ”Cel care M-a văzut, L-a văzut...” O unire vie cu Cristos aduce răspunsul la toate întrebările. Aceasta este afirmația unei realități; iar noi ne vom bălăci în mlaștina noastră mintală, ne vom afunda din ce în ce mai mult, până vom ajunge să cunoaștem printr-o legătură vie, prin nașterea din nou spirituală, acea Persoană atotcuprinzătoare. Următorul lucru al răspunsului este că Calea se află în interior. ”Vin la voi”. ”Eu în voi.” Nu este o problemă de principii și de sisteme legale, impuse din afară; ci este vorba despre Cineva care locuiește în lăuntrul nostru, care este puterea acestei Căi. Calea, întrebările: cum și de ce, toate primesc răspuns de la Calea Vieții, Calea Adevărul, Cel care guvernează în lăuntru și care ne face să CUNOAȘTEM.Aceasta nu este conștiința. Conștiința spune lucruri diferite oamenilor diferiți. Pentru conștiința cuiva un lucru poate fi greșit; pentru a altuia nu există nici o problemă în lucrul respectiv (vedeți 1 Cor. 10:23-33). Dar Cristos în lăuntrul nostru va spune același lucru tuturor și totul devine o chestiune de ascultare față de El. Aceasta ne poate elibera de robia și tirania unei conștiințe imperfect iluminate și instruite, și de toate fricile și sărăcia ce îi urmează.

Din: ”Cum putem să știm calea într-acolo?”

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați:www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați:

http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment