MARANATA !!!

MARANATA !!!

Saturday, February 5, 2011

FERESTRE DESCHISE-MEDITATII T. AUSTIN.SPARKS

FROM :FERESTRESESCHISE

Subject: 4 februarie

La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Când Se va arăta Cristos, viaţa voastră, atunci vă veţi arăta şi voi împreună cu El în slavă. (Coloseni 3:4)

Dacă întrebăm care este esența și rădăcina creștinismului și a vieții creștine, răspunsul este:Dumnezeu a adunat și centrat toate lucrurile în persoana Fiului Său, Isus Cristos. Aceasta înseamnă că, creștinismul nu este un număr de lucruri: crezuri, învățături, dogme, practici, forme, ritualuri, rânduieli sau virtuți. Nu este vorba de lucruri în sine ca: mântuirea, regenerarea, sfințirea, puterea, viața, bucuria, pacea, etc, ci de El Însuși în lăuntrul celor care L-au primit. El este suma tuturor lucrurilor necesare pentru slava și mulțumirea lui Dumnezeu, pentru care am fost creați. Despărțiți de El, ajungem să cunoaștem toate acestea ca pe niște lucruri în sine. Dacă Îl avem pe El și trăim prin El, avem totul. Eșecul de a împlini această realitate într-un mod viu este motivul din spatele oricărei slăbiciuni, eșec, dezamăgire, atât în viață, cât și în slujire. Poate că tânjim, alergăm după un lucru, oricare ar fi acela, dar Dumnezeu nu Se va depărta niciodată de poziția pe care o are față de Fiul Său. Mulți oameni s-au luptat cu o asemenea intensitate a sufletului după câte un lucru încât au ajuns bolnavi mintal sau au ajuns în sfera ocultismului; iar acum ei au lucrul după care au umblat, dar acela nu este de la Dumnezeu, iar sfârșitul va demonstra acest lucru.

La început, Adam a fost prins în capcana înșelăciunii chiar în felul acesta. El avea toate lucrurile în Dumnezeu și prin rămânerea în El, o viață dependentă și încredere; se butea bucura de ”toate lucrurile”. Dar sugestia a venit spunându-i că el însuși putea avea acea poziție, că el ar putea fi izvorul lucrurilor și astfel, ar fi ”ca Dumnezeu”. El a acceptat această idee și deși a obținut acel obiect imediat al ”cunoașterii binelui și răului”, câștigul lui a fost blestemul lui de-atunci și împreună cu el, a venit și o pierdere inexprimabilă. ”Ultimul Adam” (Fiul lui Dumnezeu), pentru a rectifica problema acelei rase noi de ”credincioși”, a acceptat o viață de dependență absolută și voluntară față de Dumnezeu, mărturisind că ”din El” (”de la El”) nu putea face nimic. El a demonstrat că aceasta este poziția și viața puterii divine, a păcii, a bucuriei și a ascensiunii.Astfel, El ”a nimicit lucrările diavolului” și prin viața Lui de dependență ascultătoare și încredere, a primit ”toate lucrurile” ca moștenire. Dar ”Cristos în noi este nădejdea slavei” (Col. 1:27), iar o viață dependentă în mod absolut de El înseamnă: biruință, capacitate, plinătate. Întotdeauna Se va vedea El, iar noi vom fi păstrați aici: cunoscându-ne mereu slăbiciunea și inutilitatea. Deoarece Dumnezeu a stabilit această lege de neschimbat a vieții, El va face ca orice altceva să eșueze în ce privește satisfacerea și plinătatea. Cu cât ne apropiem de sfârșit,lucrurile vor fi înlăturate și totul se va concentra într-o singură persoană: EL.

Din: Cristos viața noastră (1940)


Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați:

www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați:http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment