MARANATA !!!

MARANATA !!!

Sunday, February 20, 2011

FERESTRE DESCHISE-MEDITATII T.AUSTIN SPARKS Subject: 20 februarie

DE LA: FERESTRE DESCHISE

Subject: 20 februarie

La ce

pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Dar omul firesc nu primește lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci, pentru el, sunt o nebunie. (1 Corinteni 2:14)

Firii îi place să facă totul din ea înseși: să facă planuri, să aranjeze programe, să organizeze lucrarea, să o administreze și să o facă să meargă. În toate, se oglindește firea, iar când vii și spui acestor lucruri: ”Calea lui Dumnezeu este calea dependenței și credinței absolute, este calea unde Duhul Sfânt deține controlul absolut, iar voi trebuie să stați de-o parte și să fiți doritori să faceți doar ceea ce Domnul vă spune și nimic mai mult”, așa cum spune și declarația: ”Eu nu pot face nimic din Mine Însumi”, aceasta este o jignire la adresa omului firesc, chiar și în probleme religioase. Ne izbim constant de fire, nu-i așa? Este o diferență între a vă strânge împreună, așa cum făceau cei din Antiohia, care se rugau deschis pentru toate lucrurile și care doreau să cunoască voia Domnului, și o strângere a comitetului care discută o propunere și face planuri. Dacă omul firesc nu deține controlul absolut, dacă nu aranjează, dacă nu rânduiește, dacă nu conduce toate lucrurile, el crede că nu există deloc progres. Creștinul firesc crede că nu se întâmplă nimic dacă nu își prezintă planurile, dacă nu își anunță programele, dacă nu declară cu ce se ocupă, dacă nu își prezintă statisticile. Dar este posibil ca noi să avem lucruri minunate fără o asemenea activitate.

Acesta a fost secretul creșterii lui Isus. Poate despre creșterea Domnului Isus trebuie să avem grijă ce spunem; totuși, în vreme ce El era desăvârșit în natura Lui morală, fără păcat în Ființa Lui, Cuvântul ne arată foarte clar că și în viața Lui a existat înaintare. Cuvântul spune deslușit că El a fost făcut desăvârșit prin suferință: ”Deși era Fiu, a învățat să asculte prin lucrurile pe care le-a suferit”. Aceasta este o afirmație ciudată. Nu susțin că înțeleg toată semnificația ei, dar cel puțin, ea arată că exista înaintare în viața Lui. Exista înaintare, progres dintr-o stare perfectă spre o stare completă. Nu puteți explica acest lucru, dar Cuvântul poate. El a mers înainte cu Tatăl, iar acea înaintare s-a datorat dezvoltării Lui, care a avut loc prin lărgire, până a atins punctul plinătății, acea plinătate care era de la început.

Din: Calea lui Dumnezeu de a-Și împlini planul

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment