MARANATA !!!

MARANATA !!!

Wednesday, April 6, 2011

FERESTRE DESCHISE-MEDITATII-T.AUSTIN SPARKS 6 APRILIE

6 Aprilie
La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Lupta noastră nu este cu carnea și sângele. (Efeseni 6:12).

Îmi place să-l compar pe Darius cu Daniel. Darius era regele, dar Daniel era omul care domnea în duhul. Ce timp îngrozitor a avut Darius! Și această istorisire ne arată timpul îngrozitor de care au parte cei răi, dar și omul bine intenționat, care este preocupat de interesele Domnului, dar fără a-L cunoaște pe Domnul cu adevărat. Datorită sincerității lui, Darius a fost mișcat profund și îngrijorat foarte mult. Observați ce spune, iată diferența de atitudine: Darius, când a fost prins în acea experiență capcană, ”s-a mâhnit foarte mult, s-a gândit cum ar putea să scape pe Daniel.” Acest lucru este suficient de bun, suficient de rezonabil, un exercițiu suficient de sincer. ”S-a gândit cum ar putea să scape pe Daniel.” Și ce s-a întâmplat? ”El s-a trudit să-l scape până la asfințitul soarelui”, dar toată truda lui nu a schimbat cu nimic aruncarea lui Daniel în groapa leilor; nu a schimbat cu nimic eliberarea divină când a venit. Vă puteți imagina oamenii care au slujit drept mijloace ale aruncării lui Daniel în groapa leilor? Cum s-au mai bucurat de problemă, de dilema în care se afla Darius! El s-a trudit, dar ei au fost mai deștepți decât el; el a încercat în zadar să se gândească cum să fie mai deștept ca ei, cum să-și exprime puterea, iar ei au râs de el. Diavolul râde de noi când suntem în poziția în care se afla Darius. Și, deși Domnul nu a râs de el și sunt sigur că a apreciat binele pe care a încercat să-l facă, El putea să-i spună lui Darius: ”Nu te necăji, îți irosești vremea! Eu mă descurc și fără tine”.

Apoi a venit noaptea și problema părea irevocabilă. Ce noapte a avut împăratul, ce neliniște, ce amărăciune, ce dezamăgire! Aduceți-i mâncare – nu vrea să mănânce! Muzică? - nu poate asculta muzică! Să doarmă? - nu poate să doarmă! Ce noapte! Daniel deși era în mijlocul leilor, avea o noapte plăcută, liniștită, fără zgomot! Care pare o pildă? Daniel sau Darius? Mă tem că adesea eu sunt Darius. Darius era omul pământesc, Daniel era omul ceresc. Când ești pământesc și când ai de-a face cu lucruri divine pe acest pământ, iată situația în care vei ajunge. Darius era disperat, încordat la maxim. El voia să elibereze interesele Domnului, se trudea, căuta și își frământa sufletul pentru că simțise cum interesele Domnului se aflau în groapa leilor. El a încercat să se impună în fața vrăjmașilor intereselor Domnului. Ei au complotat – el a încercat să se împotrivească complotului; ei și-au exercitat puterea – el a căutat mijloacele pentru a anula puterea lor prin puterea lui; el se lupta cu carnea și sângele și a avut de pierdut, de suferit. ”Lupta noastră nu este cu carnea și sângele” (Efeseni 6:12). Când Daniel a aflat că porunca fusese semnată, el nu și-a pus inima să-l scape pe Daniel. El nu s-a trudit până la apusul soarelui să încerce să găsească o cale de scăpare. Daniel a continuat să privească la Ierusalim, iar pacea lui Dumnezeu care întrece orice pricepere i-a păstrat inima și mintea. Dar Darius, cu cele mai bune intenții, s-a trudit, s-a luptat și a încercat să facă ceva ca să-l ajute pe Domnul, dar a lucrat într-o stare de neliniște și încordare de nedescris. Care este secretul? Așa cum am spus, cu siguranță, Darius era îngrijorat de Daniel, era îngrijorat din punct de vedere omenesc, era îngrijorat de slujitorul Domnului – o îngrijorare foarte bună în cazul lui, era lipsit de egoism – dar nu l-a ajutat la nimic. Daniel nu era îngrijorat de slujitorul Domnului, el era preocupat de interesele Domnului, de descoperirea cerească și rezultatul a fost că el a fost păstrat într-o pace desăvârșită, în vreme ce Darius a lucrat atât de agitat și de zbuciumat. Ei bine, fie ca Domnul să ne învețe pe fiecare mesajul acestei lecții. Cum se va împlini în noi? Suntem noi pe teren pământesc sau ceresc?

Din: ”Ferestrele deschise înspre Ierusalim”

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment