MARANATA !!!

MARANATA !!!

Sunday, April 17, 2011

FERESTRE DESCHISE -MEDITATII -T,AUSTIN SPARKS -17 Aprilie

17 Aprilie
La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit.” (Matei 24:13)

De ce s-au oprit acești oameni înainte de a-și termina slujba? Cred că s-au oprit pentru că ajunseseră istoviți în facerea binelui. Lupta se prelungise foarte mult. Se prelungise timp de mulți ani și era foarte istovitoare. Nici nu câștigaseră bine o victorie, că trebuiau să înceapă să lupte din nou. Nu aveau prea mult timp de odihnă între o luptă și următoarea. Era un răzoi continuu; ei erau istoviți din cauza luptei și în istovirea lor, își pierduseră viziunea, nădejdea, inițiativa. Mă bucur atât de mult că, cu toate lucrurile tari pe care le spune Noul Testament, el mai spune și lucruri îngăduitoare și înțelegătoare precum acestea: ”Să nu obosim în facerea binelui; căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală.” (Galateni 6:9); ”De aceea, preaiubiţii mei fraţi... osteneala voastră în Domnul nu este zadarnică.” (1 Cor. 15:58); ”Căci Dumnezeu nu este nedrept ca să uite lucrarea și osteneala dragostei voastre” (Evrei 6:10). Și câte altele mai sunt asemenea acestora! Isus a spus ucenicilor, care erau conduși la luptă: ”Să nu vi se tulbure inima” (Ioan 14:1); mai putem auzi și cuvintele Domnului adresate lui Iosua: ”Întăreşte-te şi îmbărbătează-te, nu te înspăimânta şi nu te îngrozi” (Iosua 1:9). Din nou, Domnul Isus a spus ucenicilor Săi: ”Dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit.” (Matei 24:13).

Acești oameni din Judecători erau descurajați din cauza istovirii – și cu toții suntem capabili de așa ceva! Uneori nu este ușor să renunțăm – sau poate, ar trebui să spun că nu este greu pentru noi să renunțăm! - căci noi nu vrem să ieșim din luptă și totuși, în același timp, am vrea să nu ne mai luptăm. Lupta se duce în lăuntrul nostru și chiar și un om atât de mare precum Apostolul Pavel a purtat acea luptă. El a spus: ”Adevărat că nu știu ce să fac! Căci am o dorință puternică de a merge și a fi împreună cu Domnul pentru a scăpa de luptă și totuși, știu că în ochii Lui, slujba pe care o am mă ține în luptă. Nu știu dacă să renunț sau să merg înainte!” Spun că aceasta este o ispită posibilă pentru fiecare creștin și Domnul știe toate acestea! Noul Testament este plin de lucruri înțelegătoare în privința aceasta. Primul motiv pentru care acești oameni s-au oprit prea curând a fost descurajarea. Nu pentru că nu aveau biruințe – ei avuseseră multe – ci pentru că au spus: ”Nu există sfârșit la lupta aceasta! Se pare că niciodată nu vom termina de luptat!” Astfel, din cauza istovirii și descurajării ei s-au oprit prea curând. Sunt sigur că această carte a Judecătorilor recunoaște acest lucru. De fiecare dată când oamenii înțelegeau că Domnul era gata să meargă cu ei mai departe, erau plini de bucurie. Această carte este o imagine a unei vieți creștine în sus și în jos. Într-o zi acești oameni erau disperați, în ziua următoare aveau biruință. Acest fel de viață creștină au dus ei întotdeauna: în sus și în jos, dar când își îndreptau fețele spre Domnul ei au descoperit că El îi aștepta. Domnul nu renunțase. El era întotdeauna gata să meargă mai departe. Cred că aceasta este prima lecție măreață pe care o putem învăța din cartea Judecători.

Din: Tragedia slujbei neterminate

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment