MARANATA !!!

MARANATA !!!

Tuesday, April 19, 2011

FERESTRE DESCHISE -MEDITATII -T.AUSTIN SPARKS -19 Aprilie

19 Aprilie

La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa. (2 Timotei 4:7)

Un alt lucru care a făcut ca acești oameni să se oprească prea curând a fost duhul lumii strecurat printre ei. Care este duhul lumii? Este duhul: Să ai un timp bun! Să avem cu toții un timp bun! Să mâncăm și să bem, căci mâine vom muri! Acești oameni ai Israelului priveau lumea din jurul lor și, dacă înțeleg eu corect, ei au spus: ”Oamenii aceștia nu au parte de un timp greu ca noi. Viața noastră este o viață de luptă continuă. Ei nu știu prea multe despre o astfel de viață, dar crezul lor este să aibă un timp bun”. Desigur, până atunci, Israel crease mari probleme celor din jurul lui! Dar acum, Israel pierduse duhul de luptător; iar lumea avea un timp bun deoarece Biserica încetase să mai lupte. În loc să se lupte cu lumea, ea s-a împrietenit cu lumea. Au făcut din lume prietenii lor, așa că nu și-au terminat slujba la care erau chemați. Compromisul este un lucru periculos pentru moștenire! A încerca să te pui bine cu lumea și să ai un timp ușor, aceasta presupune pierderea unei părți foarte mari din moștenire.

Dar să încheiem pe o notă mai optimistă. Așa cum am mai spus, Dumnezeu nu a renunțat și ori de câte ori poporul intra iar în luptă și stătea de partea Domnului luptând împotriva vrăjmașului, el descoperea că Domnul îl așteptase. Așa este și istoria Deborei, a lui Ghedeon și îndrăznesc să-l menționez și pe Samson? Chiar dacă Samson era un om de neam sărac, când Domnul are o șansă săracă, El Se va folosi de ea. Poate nu-l considerați prea important pe Samson, dar voi vă credeți mai buni decât Samson? Cu toții suntem niște făpturi jalnice! Cu toții am fost descurajați, am fost ispitiți să cedăm, cu toții ne-am oprit prea curând, cu toții am obosit în facerea binelui, dar luați din nou sabia Duhului! Mergeți din nou la luptă și veți descoperi că Domnul este gata și vă așteaptă. Ghedeon, Debora, Samson și toți ceilalți! Dar cred că este ceva și mai bun: vă amintiți de cartea Rut, acea carte scurtă și frumoasă? Fiecare este fermecat de acea carte! Ce carte minunată a restaurării spirituale! Ce imagine a răbdării Domnului, a pregătirii Domnului de a Se folosi de avantajul fiecărei situații! Cum începe cartea? ”Pe vremea judecătorilor”... Cartea Rut s-a petrecut în vremea Judecătorilor, care până atunci, era vremea cea mai îngrozitoare din istoria Israelului; dar Dumnezeu era gata să schimbe întreaga imagine. Există două imagini diferite: Judecători și Rut, dar ambele s-au petrecut în aceeași perioadă. Înțelegeți ce vreau să spun? Dragi prieteni, noi ne aflăm într-o mare luptă care se prelungește. Putem ajunge istoviți în luptă. Putem deveni descurajați și putem renunța prea curând. Și astfel, ne putem opri înainte ca slujba să fie terminată. Aceasta este întotdeauna ispita noastră, posibilitatea tragică în viața creștină, dar Domnul nu renunță. El nu obosește, nici nu Se descurajează și dacă ne vom îndrepta din nou spre El, dacă ne vom scula din nou, dacă vom recupera duhul de luptător și vom continua să ne luptăm lupta cea bună, vom descoperi că Domnul este gata de fiecare dată și întotdeauna El vrea să ne ajute să luptăm până la capăt. El ne va ajuta până la sfârșit!

Din: Tragedia slujbei neterminate

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment