MARANATA !!!

MARANATA !!!

Tuesday, April 5, 2011

FERESTRE DESCHISE -MEDITATII-T.AUSTIN SPARKS-5 Aprilie

La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Când a aflat Daniel că s-a iscălit porunca, a intrat în casa lui, (unde ferestrele odăii de sus erau deschise înspre Ierusalim), şi de trei ori pe zi îngenunchea, se ruga şi lăuda pe Dumnezeul lui, cum făcea şi mai înainte. (Daniel 6:10)

Mesajul acestui verset pentru inima mea este acesta: în astfel de situații, în mijlocul atacului dureros și împotrivirii, cum s-a comportat Daniel? Ce lecție pentru noi toți! Când a aflat de toate acestea, el a mers și s-a rugat cu fața înspre Ierusalim. Ce se întâmpla, pentru el nu făcea nici cea mai mică diferență. El nu a mers imediat să deschidă ferestrele: ferestrele erau deschise; nici nu s-a dus de îndată să se roage: el se ruga și lăuda pe Domnul de trei ori pe zi, cu fața spre Ierusalim. Toate amenințările și furia adversarului nu a făcut nici cea mai mică diferență pentru el. Fără niciun simțământ de efort, fără nicio sforțare de a intra într-o stare tensionată față de tot ce se întâmpla, într-o liniște deplină, într-o demnitate nobilă, el a mers mai departe cu Domnul. Cât de important este ca noi să fim pregătiți când vine atacul! Cred că unul din motivele pentru care Daniel era atât de statornic și de liniștit în fața acelor situații era că descoperirea lui era cu mult mai mare decât el însuși, ea a fost cea care l-a purtat pe deasupra situațiilor. Ceea ce vreau să spun este că dacă Daniel văzuse că Ierusalimul avea să fie rezidit, dacă se văzuse pe sine un fel de Neemia sau Zorobabel care avea să conducă, dacă viziunea lui, care avea în vedere lucruri divine, îl adusese la statura aceea, ei bine, groapa leilor ar fi fost o problemă majoră. Cum avea să se împlinească viziunea dacă ajungea în groapa leilor? Și aceasta este trăsătura îngrijorătoare a vieților noastre: atât de des, când Dumnezeu ne revelează lucruri divine, cumva, noi reușim să ne introducem pe noi înșine în imagine. Un anumit lucru urmează să se întâmple și noi vrem să avem partea noastră acolo! Și mult prea subtil începem să ne vedem având un loc important în realizarea lucrurilor Lui. Apoi, când atacul vine asupra descoperirii și în consecință asupra noastră, suntem neliniștiți, suntem îngrijorați. Deși Daniel nu avea să meragă în Ierusalim, așa cum vedem, i s-a spus că și el va avea partea lui la sfârșit (Dan. 12:13); în ce îl privea pe el, el a uitat de el însuși, el era un nimic. Copiii Domnului, cetatea Domnului și planul Domnului în acei oameni și în acea cetate era ceea ce văzuse el când a deschis ferestrele. Scuzați-mă că pun lucrurile în felul acesta: el nu s-a dus să se roage în fața unei oglinde, ci în fața unei ferestre deschise. El nu s-a văzut pe el ca trăsătura principală; el a văzut, deși niciun ochi omenesc nu putea vedea la acea distanță, cetatea lui Dumnezeu; el a văzut planul divin. Ce însemna groapa cu lei în comparație cu acestea? Ce conta ce făceau oamenii cu Daniel atâta vreme cât finalul era atins? În lumina a ceea ce Dumnezeu îi arătase, el nu se putea opri rugându-se pentru Ierusalim și, ceea ce este și mai important, el nu putea să înceteze să dea slavă lui Dumnezeu pentru Ierusalim.

Avem nevoie de puțină imaginație să ne punem și noi în locul lui. Când a știut că porunca a fost semnată, ce a făcut el? A început să se roage pentru Daniel? Nu, Darius a făcut acest lucru. Daniel a dat slavă lui Dumnezeu pentru că Ierusalimul avea să fie rezidit. O, puterea eliberatoare a viziunii suficient de mare, suficient de cerească, suficient de divină care înghite îngustimea noastră și interesele personale! Acesta este secretul: ferestre deschise! Desigur, dacă le veți deschide, veți fi conduși spre groapa leilor. Ce îi păsa lui Daniel de groapa leilor? Când a auzit tot, a mers acasă, s-a rugat și dădea slavă lui Dumnezeu.

Din: ”Ferestrele deschise înspre Ierusalim”

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment