MARANATA !!!

MARANATA !!!

Wednesday, January 26, 2011

FERESTRE DESCHISE MEDITATII DE T AUSTIN SPARKS

FROM:FERESTRE DESCHISE
Subject: 26 ianuarie
La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Şi mortul a ieşit cu mâinile şi picioarele legate cu fâşii de pânză, şi cu faţa înfăşurată cu un ştergar. (Ioan 11:44)

Și ceea ce este adevărat în privința mâinilor este adevărat și în privința picioarelor. Mâinile și picioarele lui Lazăr fuseseră legate. Din nou, nu este adevărat că mulți, mulți creștini, credincioși născuți din nou, nu fac niciun progres în viața spirituală, nu înaintează? Îi întâlnești o dată, de trei ori și după șase ani, după zece ani sunt în același loc unde i-ai întâlnit prima dată. Nu au înaintat deoarece picioarele le sunt legate. Nu fac niciun progres spiritual, nu câștigă teren, nu înaintează, nu fac față cursei, nu ”ajung la țintă”, ca să folosesc expresia lui Pavel. Sunt într-o stare de stagnare spirituală, de oprire spirituală. Picioarele le sunt legate și acesta nu este gândul lui Dumnezeu. Isus, Dumnezeul întrupat a spus: ”Dezlegați-l și lăsați-l să meargă. Dezlegați-i picioarele ca el să poată umbla, ca el să poată alerga pe calea poruncilor Mele.” Acesta este gândul lui Dumnezeu pentru noi. Nu este doar o afirmație a adevărului, ci o provocare în privința stării în care ne aflăm. Ce ne spune nouă capul înfășurat într-un ștergar? Ochii și gura înfășurate? Pentru scopul nostru menționăm aici doar ochii. Din nou, nu este adevărat că, există așa de mulți copii ai Domnului care nu văd, care nu văd din ce în ce mai mult ce El are pentru ei și ce vrea să facă prin ei? Mulți creștini nu văd mai departe de brațul lor. Trăiesc într-o lume atât de mică, au un orizont atât de îngust, o percepere și înțelegere spirituală atât de limitate, o cunoaștere și pricepere spirituală atât de reduse. Capul le este înfășurat și la fel și ochii. Au viață și atât. Lazăr a ieșit afară și avea viață, dar în acel moment, când a ieșit afară, el era încă legat de mormânt. Arătarea lui vorbea încă de mormânt și de limitările pe care le aduce mormântul. Din nou, care sunt aceste limitări? Să mergem la Epistole. Nu voi trece prin toate, dar vă voi spune suficient pentru a arăta care sunt acestea.

Dacă mergeți la scrisoarea către Corinteni și aveți idee de conținutul acelei scrisori, veți înțelege ce însemnă atingerea mormântului chiar și în cazul creștinilor născuți din nou. Pavel deschide acea scrisoare adresâdu-se corintenilor cu ”sfinți”, însemnând că ei erau ai Domnului, dar în timp ce continuă să scrie, o situație îngrozitoare se dezvăluie, nu-i așa? Ei aveau viață, dar nu puteți spune că ei aveau viață din belșug. Hainele mortuare erau încă pe ei, adică atingerea mormântului era încă prezentă, iar în prima scrisoare către Corinteni vedem limitările aduse de atingerea mormântului în viața naturală. Ei erau creștini, da, dar erau legați și limitați de viața naturală. Acesta este cuvântul pe care apostolul îl folosește în mod special: Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu... şi nici nu le poate înţelege” (1Cor. 2:14). Aceasta este limitare, nu-i așa? Continuați să citiți scrisoarea și veți vedea că acești oameni se comportă exact ca oamenii lumești. Comportamentul lor, conduita lor, modul lor de a proceda este exact ca cel al oamenilor lumești. Cineva făcuse un rău altui credincios, și acest lucru s-a întâmplat de mai multe ori în Corint, iar rezultatul a fost că acest credincios împotriva căruia s-a greșit a găsit de cuviință să mergă la cei din lume pentru a îndrepta situația. Așa că l-a târât pe tovarășul său credincios înaintea judecătorului, la curtea de apel a acestei lumi, pentru a-și obține drepturile. Acesta este exact lucrul pe care-l face lumea, iar acesta era doar un incident din mulțimea lucrurilor existente în Corint. Unele erau chiar mai rele decât acesta. ”Când între voi există dezbinări, nu sunteți voi carnali?” Nu spirituali, ci carnali!

Din: ”Dezlegați-l și lăsați-l să meargă!

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.


Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment