MARANATA !!!

MARANATA !!!

Sunday, June 6, 2010

LUTUL SI OLARUL-Ferestre deschise 137

La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks


Doamne, Tu eşti Tatăl nostru; noi suntem lutul, şi Tu olarul, care ne-ai întocmit: suntem cu toţii lucrarea mâinilor Tale. (Isaia 64:8).

Noi suntem în mâinile Domnului, și fiind în mâinile Lui, suntem în mâinile Olarului Care știe ce vrea... Mai întâi, vasul se află în olar, iar în cele din urmă, olarul se oglindește în vas. Iată ce vrem să spunem: cu mult înainte ca olarul să se apuce de treabă, în gândul lui, în inima lui, vasul este foarte bine conturat. Modelul nu este obiectiv, pentru olar vasul este deja termninat; după ce lucrează la el și îl termină, vasul poartă chipul celui ce l-a lucrat. Ce era în El a ajuns să se vadă în vas. Spunem despre lucrarea oamenilor: ”Știu cine a făcut-o, este întocmai ca el”. ”Numai cutare putea face un lucru ca acesta”. Da, El Se vede în lucrarea Lui, El se vede în vasul pe care l-a făcut, și același lucru Îl face și acum. Uneori acel lut trebuie presat, sfărâmat, redus la o bucată fără formă, zdrobit. Acea formă nu arată tot ce olarul vrea să arate, există defecte și fisuri, de aceea El sfărâmă lutul. Lut fără formă! Dar El îl va modela din nou pentru a obține ceva cu mult mai perfect decât înainte, în care se poate vedea chipul Lui.

Fie ca El să ne dea har pentru a răbda încercarea, oricare ar fi ea, orice metaforă am folosi - vântul, focul, cuptorul încins, apăsarea mâinii Lui, toate acestea vor să ne ducă în locul unde suntem de neclintit, unde iadul nu ne poate clătina, unde puterea Lui biruiește toată puterea vrăjmașului.

Din: Înrădăcinat și ancorat

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

ferestredeschise@gmail.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment