MARANATA !!!

MARANATA !!!

Wednesday, June 2, 2010

FERESTRE DESCHISE~132

La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Ce a fost de la început … (1 Ioan 1:1).

Poate că unul din lucrurile pe care voi, eu și copiii Domnului de pretutindeni trebuie să îl recunoască mai mult ca orice altceva, în zilele din urmă, este caracterul nostru ceresc. Va exista o testare a oricărui lucru care poartă Numele Domnului, dată de legea începutului care guvernează sfârșitul. La început, ei erau oameni cerești, cerul le oferea totul, erau în Cristos, erau atrași de Cristos înspre cer. Toată călăuzirea lor, direcția lor, resursa lor se trăgea din El și era în El, ca și în cer. Domnul Se întoarce mereu și mereu pentru a testa lucrurile prin legea de la început, iar la sfârșit, testul va fi aplicat cu strictețe. Vom vedea cum forma exterioară a lucrurilor, care este pământească, făcută de om, alcătuită de om, care este o imitație sau o închipuire a lucrurilor spirituale, se destramă, se clatină din temelii. Toată întocmirea lucrării noastre va fi zguduită. În rândul popoarelor acel cadru se va destrăma. Ceea ce va rămânea, vor fi doar oamenii, probabil împrăștiați și ei. Atunci testul va consta din: cât de mult din Cristos este prezent. Dacă a existat dependență de rânduieli, de biserici, de sisteme, chiar de strângeri și de conferințe - lucruri care sunt privite ca mijloacele de susținere a vieții creștine - atunci când acestea dispar, când sunt spulberate, se pune întrebarea: Cât de mult din Cristos a rămas acolo? Care este măsura lui Cristos acolo, Cristosul ceresc?

Priviți la criza din rândul ucenicilor. Ei fuseseră alături de El timp de trei ani, dar existase o detașare vizibilă, o dependență vizibilă, o asociere cu El simțitoare, fizică. În acele zile puteau afirma lucruri foarte îndrăznețe, puteau mărturisi și împărtăși lucruri extraordinare, puteau declara că sunt ai Lui, puteau spune Cine este El, ce credeau despre El, ce ar fi fost în stare să facă pentru El. Apoi, El a fost luat de la ei și cu ce au mai rămas? Au rămas fără Cristos, fără viață, fără un scop anume în viață, totul se spulberase! Atunci când viața simțurilor a cedat, rânduiala exterioară, cadrul s-a destrămat, nu mai rămăseseră cu nimic, erau disperați, credința lor fusese zdruncinată. La fel este și astăzi. Nu știm cât de multă formă avem până când nu apare prăbușirea, până când nu ajungem să nu ne mai rugăm, să nu mai citim Cuvântul lui Dumnezeu, să ne săturăm de obișnuitele exerciții devoționale, să nu ne mai întâlnim cu copiii Domnului. Mulțimi de copii ai Domnului ajung acolo chiar în momentul de față.

Din: Ce a fost de la început – Capitolul 1


Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment