MARANATA !!!

MARANATA !!!

Wednesday, March 16, 2011

FERESTRE DESCHISE MEDITATII T.AUSTIN.SPARKS 16 martie

DE LA :FERESTRE DESCHISE
16 Martie
La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii. (Evrei 4:12)

Ehud, beniamitul, vorbește despre latura divină a lucrurilor, de faptul că noi suntem acceptați doar în Fiul, care Se află la dreapta lui Dumnezeu. Știm că el nu se slujea de mâna stângă. Pavel era și el un beniamit, care nu se slujea de mâna stângă. Cuvântul nu menționează nicăieri acest lucru, dar el era. Ce vrem să spunem prin aceasta? ”În mine, adică în carnea mea, nu locuiește nimic bun.” În ce mă privește, eu sunt slab. Stângăcia în luptă este simbolul slăbiciunii. Ea vorbește de slăbiciunea omului; iată aici un om care este slab în el însuși, care este privit ca fiind mai mic decât alții, un om care este redus, aflat sub un handicap și cu toate acestea, el se află în Fiul, la dreapta lui Dumnezeu. Există două laturi: latura divină și latura noastră. Aceste două laturi trebuie să meargă împreună; ele nu se opun, ele sunt una. Trebuie să ajungem în locul unde noi ne recunoaștem stângăcia; adică: în noi înșine suntem nimic, suntem slabi. Când ajungem să conștientizăm deplin acest lucru, ne aflăm în cea mai puternică poziție. Pavel se trăgea din seminția lui Beniamin, dar priviți la cele două laturi din acest om. A existat vreodată un om mai încrezător, mai sigur, mai cert de acceptarea lui în Cristos? Observați cuvintele pe care le folosește, cuvinte de o convingere absolută: ”El ne-a strămutat din împărăția întunericului în împărăția Fiului dragostei Lui” (Col. 1:13). Totul era atât de sigur pentru el în această privință, totuși, el era gata să mărturisească slăbiciunea lui, defectuozitatea lui, nevrednicia lui.

Nu vă gândiți că trebuie să vă simțiți în stare și vrednici în voi înșivă pentru a avea această siguranță. Trebuie să ajungem să cunoaștem cât de nevrednici suntem în noi înșine înainte de a aprecia deplin locul pe care-l avem în Cristos, deoarece această conștientizare ne face să vedem că ceea ce contează nu suntem noi, ci El. Dumnezeu pretinde acest lucru și acolo se găsește puterea Lui. Acest beniamit care nu se slujea de mâna stângă, care era o unitate solidă în el însuși, și-a făcut o sabie cu două tăișuri. Observați omul care mânuiește Cuvântul lui Dumnezeu cu un efect bun! Nu ne vom ocupa de toate elementele tipice din cartea Judecători. Dacă ne-am ocupa de Eglon, adică de tot ce reprezintă omul, am putea vedea esența, dar noi privim latura pozitivă. Iată aici o sabie cu două tăișuri, care ne conduce la Evrei 4:12: ”Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii.” (Evrei 4:12). Această sabie străpunge totul, așa cum a făcut și sabia lui Ehud.

Din: Restaurarea din ziua eșecului

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment