MARANATA !!!

MARANATA !!!

Monday, March 14, 2011

FERESTRE DESCHISE MEDITATII T.AUSTIN.SPARKS 13 martie

DE LA :FERESTRE DESCHISE
13 Martie

La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Domnul le-a ridicat un izbăvitor, pe Ehud, fiul lui Ghera, beniamitul, care nu se slujea de mâna dreaptă. (Judecători 3:12)

Ehud înseamnă ”legare împreună” sau ”unitate”. O altă semnificație a numelui lui este cea a lui Iuda: ”laudă” sau ”mărturisire”. Vom vedea că ambele au aceeași rădăcină. Se spune despre Ehud că era beniamit, și chiar acest lucru deține o semnificație deoarece, așa cum știm din Cuvânt, Beniamin înseamnă ”fiul dreptei mele”; dar se spune despre Ehud că nu se slujea de mâna stângă – aceasta ar părea o contradicție, dar nu este. Apoi, el și-a făcut o sabie cu două tăișuri, iar lungimea ei era de un cot. Asta-i tot ce putem spune despre Ehud, deoarece în aceste trăsături avem tot ce ne trebuie ca să arătăm trăsăturile lui Cristos care ne duc la eliberarea din robia și limitarea nedreaptă unde ajungem ca și copii ai Domnului datorită declinului nostru spiritual și care ne conduc la plinătatea vieții și a biruinței care este gândul Domnului pentru noi.

Numele lui este destul de semnificativ și mă întreb dacă Duhul Sfânt, înțelegând și cunoscând mai adânc și mai deplin lucrurile, nu merge la rădăcina problemei: unitate sau legare împreună. Acest lucru poate nu este înțeles într-un sens colectiv. Este foarte adevărat că starea oamenilor lui Dumnezeu în cartea Judecătorilor consta din luptă și vrajbă intertribală. Ei erau un popor divizat și citim câteva expuneri dureroase referitoare la starea lor de sciziune și separare. Probabil că Ehud are ceva de spus în acest sens, căci el vorbește de legarea împreună sau de unitate, arătând foarte clar că nu există înaintare spre plinătatea Domnului, nici cunoașterea plinătății Lui în viață și biruință dacă copiii Domnului nu sunt legați împreună în dragoste. Aceasta este caracteristica Efesului. Trupul se zidește în dragoste și crește în dragoste. Copiii Domnului ajung cu adevărat să cunoască plinătatea Domnului în viață, putere și rodnicie, atunci când sunt legați împreună într-o armonie și părtășie a singurului Duh, a singurului Trup. Fără-ndoială că acest lucru este adevărat, iar dacă Ehud are un mesaj pentru biserică acesta este mesajul. Întotdeauna există pierdere, frânare, paralizie și înfrângere atunci când vrăjmașul ajunge să dezbine copiii Domnului. Aceasta este metoda de grație a lui: zădărnicirea planului lui Dumnezeu, zădărnicirea intrării noastre în plinătatea lui Cristos. Pe de altă parte știm că, lăsând de-o parte orice formă de organizare, eforturile omenești și născocirile mecanice de a alcătui unitatea, de a suda oamenii între ei, dacă ei se strâng într-un Duh și ca o singură mărturie, există creștere foarte mare spirituală; există lărgirea Domnului între ei; există creștere, înaintare, o lărgire a orizontului revelației, viziunii și descoperirii planului lui Dumnezeu. Cu siguranță, acest lucru ne este cunoscut într-o anumită măsură. Adunați copiii Domnului pe o temelie spirituală și veți vedea ce lărgire și bogăție există acolo!

Din: Restaurarea din ziua eșecului

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment