MARANATA !!!

MARANATA !!!

Thursday, March 31, 2011

FERESTRE DESCHISE -MEDITATII -T.AUSTIN.SPARKS -29 Martie

FERESTRE DESCHISE

29 Martie

La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

N-am fost neascultător viziunii cerești... (Fapte 26:19)

Daniel a privit dincolo de împrejurări. El a mers la el acasă și a intrat în camera lui. Poate era o cameră spațioasă, în orice caz, avea patru pereți care alcătuiau ce era de fapt, camera lui. El nu a început să privească lucrurile din jur, ci a privit dincolo de ferestrele deschise, spre cetatea Dumnezeului său. Cât de important a fost ca în acel moment critic, el să nu privească la ce-l înconjura, la împrejurările nepromițătoare prin care trecea, ci să aibă în fața ochilor perspectiva divină a slavei lui Dumnezeu care avea să umple Ierusalimul. În acel moment, doar ochiul credinței putea vedea acea cetate, iar Daniel avea ochiul credinței. Cu siguranță, viziunea lui l-a păstrat credincios! Într-un anume sens, oamenii care sunt apăsați foarte mult, care sunt ispitiți să capituleze sau să facă compromis, pot rezista ispitei doar dacă își amintesc că ”pricina” lor este cu mult mai mare ca ei. Ei sunt păstrați credincioși prin aducerea aminte a faptului că pricina lor va trimfa în cele din urmă, în ciuda oricărui lucru ce li se poate întâmpla. Cu cât mai mult, acest lucru este adevărat în cazul problemelor de natură spirituală! Dacă preocuparea principală a lui Daniel ar fi fost salvarea proprie, el nu s-ar fi comportat în felul acesta. Dacă s-ar fi gândit doar la cum să-și scape viața, probabil că ar fi capitulat în fața vrăjmașilor săi. Totuși, pentru el, viziunea era așa de mare încât cea mai mare preocupare era: nu supraviețuirea lui, ci credincioșia lui. El a simțit că trebuia să fie credincios datorită importanței și imensității viziunii. Această constrângere de a fi credincios se remarcă în fiecare aspect al vieții lui Daniel. ”El era credincios” (v.4) nu doar în camera lui de rugăciune când era pe genunchi, ci de asemenea în fiecare detaliu al vieții lui obișnuite de zi cu zi. Nu poate exista nimic mediocru sau neimportant în viața unui om care este legat de planul măreț divin: el își dă seama că această legătură necesită un standard foarte înalt în fiecare aspect al vieții de zi cu zi. Foarte puțini dintre noi pot trece prin asemenea împrejurări dificile ca cele ale lui Daniel în Babilon. Și chiar și mai puțini sunt cei care ar rămâne credincioși, cum a rămas Daniel prin multele teste și ispite care i-au intersectat calea. Poate datorită faptului că el învățase credincioșia în cele mai mărunte lucruri, a ajuns să aibă biruința absolută în fața testului suprem.

Dacă Daniel ar fi considerat că cel mai important lucru era supraviețuirea lui, ar fi fost foarte ușor pentru el să înceteze să se mai roage, să îngenuncheze sau să-și lase ferestrele deschise pentru ca toți să poată vedea. La urma urmei, el nu era rob în Babilon, ci un om cu vază. El nu era vrăjmașul lui Darius, ci bunul lui prieten. Dacă voia, putea avea grijă de siguranța proprie și fără-ndoială se putea gândi la multe motive foarte bune pentru care făcea acest lucru. Dar atunci ce avea să se aleagă de Ierusalim? Ce avea să se întâmple cu planul lui Dumnezeu pentru copiii Săi? Pentru Daniel, ceea ce conta era viziunea, nu binele său personal. Și în felul acesta a găsit propria eliberare. Omul care rămâne credincios viziunii lui Dumnezeu poate să lase soarta proprie în mâinile Dătătorului viziunii. Așadar, aceasta este o provocare care ajunge în dreptul nostru: chemarea de a fi credincios viziunii. Daniel ne amintește cât de important este ca un om să rămână credincios Domnului! Niciunul din noi nu cunoaște cât de mult planul divin se împlinește prin simpla noastră credincioșie. Nu este important pentru noi să evităm groapa leilor, să fim feriți de greutăți, să ne justificăm sau să ne luptăm pentru poziția noastră. Ceea ce contează suprem este să rămânem credincioși Domnului. Pentru a rămâne astfel, trebuie să avem înaintea ochilor dimensiunea viziunii.

Din: Neclintit și neînfricat

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment