MARANATA !!!

MARANATA !!!

Tuesday, June 3, 2014

SFATURILE UNEI MAME -Viorel Iuga

Viorel Iuga – Sfaturile unei mame


10434174_652844911460188_805304759491037311_n


www.resursecrestine.ro

Fratele Iuga cere unui tanar si unei tinere sa citeasca din 2 Timotei 3:1-5, dar in versetul 2 citeste asa: “Caci “baietii“, caci “fetele” vor fi ….

1Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele.Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţămitori, fără evlavie,fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrînaţi, neîmblînziţi, neiubitori de bine,vînzători, obraznici, îngîmfaţi; iubitori mai mult de plăceri decît iubitori de Dumnezeu; avînd doar o formă de evlavie dar tăgăduindu -i puterea. Depărtează-te de oamenii aceştia.

Apoi da sfaturi (cum le-ar da o mama) fetelor si baietilor in alegerea partenerului de viata, conform pasajului citat.

Pavel ii scrie lui Timotei si Timotei ii invata pe cei din biserica sa faca Evnaghelizare si sa spuna celor din biserica: “Fratilor cand va duceti in lume, vecinii vostri, colegii vostri pot fi iubitori de placeri, poate mincinosi, poate iubitori de bani, etc. Voi sa le spuneti ca toate acestea sunt pacate si ca trebuie sa se pocaiasca de ele caci altfel nu vad imparatia cerurilor. Si noi stim ca Domnul spune: “Afara sunt, afara sunt… cei ce fac astfel de lucruri si multe asemanatoare cu acestea, nu vor vedea imparatia lui Dumnezeu”.

Deci daca nomalitatea va fi “Oamenii vor gi asa….”, atunci noi cum ar trebui sa fim? Anormali, adica sa nu fim ca ei. Daca normalitatea este pacat, atunci imi doresc eu sa fiu sfant. Daca normalitatea este hotia si alte lucruri, doresc sa am o viata care e altfel, sa fiu anormal vazut de oameni, dar normal vazut de sus.

BINE A-TI VENIT IN LUMEA REALA. Daca noi credem Scriptura, frati si surori, cam aceasta este lumea in care traim. Zilele din urma vor fi grele, nu pentru ca se topesc ghetarii, nu pentru ca see xtinde desertul, nu pentru ca se termina resursele petroliere, nu pentru ca se intampla ceva cu stratul de ozon si nu pentru ca avem atatea boli. Acestea sunt, credeti-ma- NIMIC. Cea mai mare rautate in lume stiti voi unde este? In inima oamenilor.Si problema cea mai mare este ca oamenii sunt rai si nu mai au treaba cu Dumnezeu.

Ce are de a face aceasta cu viata de familie? Pai nu mult, TOTUL! Ascultati-ma bine: Se casatoreste una iubitoare de Dumnezeu cu unul iubitor de bani, o sa fie super, nu? Nu, o sa fie amandoi iubitori de bani… Se casatoreste un egoist cu oegoista, se casatoreste cineva- el iubitor de placeri, ea iubitoare de Dumnezeu. Va dati seama ce o sa fie in casa respectiva? Oamenii sunt cei care formeaza familia si de aceea as vrea sa fim foarte, foarte atenti la ce se intampla in lume si ce suntem noi. SI, as vrea sa retineti fraza Mantuitorului: “Intre voi sa nu fie asa”.

Pastorul Iuga citeste Proverbe 1:1-6 si continua la Proverbe 31 intreband: Despre ce scrie in Capitolu 31? Raspunsul date din banca este: despre femeie. Fratele Iuga spune ca nu acesta este rostul capitolului 31 si mentioneza ca acest capitol este scris nu de Solomon, ci de Imparatul Lemuel. Continua: Proverve 31:1 – “Cuvintele împăratului Lemuel. Învăţătura pe care i -o dădea mamă-sa.” Acuma, ale cui sunt cuvintele, ale Imparatului Lemuel sa a mamei sale? Sunt cuvintele mamei, recitate de fiul. Cati dintre voi parintii credeti ca pana acum daca vorbeati peretilor, mai de graba v-ar fi ascultat decat insasi copii vostri? Tine-ti mana jos. Am o veste buna pentru mame si pentru tati: VINE O VREME CAND COPII ISI ADUC AMINTE CE I-AM INVATAT.


Viorel Iuga - Sfaturile unei mame (www.resursecrestine.ro)

No comments:

Post a Comment