MARANATA !!!

MARANATA !!!

Monday, September 19, 2011

FERESTRE DESCHISE MEDITATII T.AUSTIN SPARKS 7,8, Septembrie

Ferestre Deschise
7,8, Septembrie

La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Să nu-ţi fie ruşine, dar, de mărturisirea Domnului nostru, nici de mine, întemniţatul Lui. Ci suferă împreună cu Evanghelia, prin puterea lui Dumnezeu. (2 Tim. 1:8) Caută de vino curând la mine. Căci Dima, din dragoste pentru lumea de acum, m-a părăsit şi a plecat la Tesalonic. (2 Tim.4:9,10)

Poziția în care se aflau atât Timotei cât și Dima, la vremea când Pavel scria această scrisoare, reprezenta testul acid. Diferite alte forme de testare ar putea lăsa metalul neterminat în ce privește autenticitatea lui, dar când în cele din urmă, a fost supus acidului, verdictul a fost decisiv. Pavel și poziția lui erau testul acid. Nu era vorba doar că el era prizonierul Romei și că lumea i se împotrivea, așa încât urma să-și piardă viața pentru credința pe care o avea. Existau mai mulți factori. Exista faptul că în fiecare cetate și oraș întreaga fraternitate iudaică era împotriva lui. Apoi, nu doar lumea și sistemul religios, care într-un anume sens dăduseră naștere lui Cristos și creștinismului – erau împotriva lui, ci el era suspect printe mulți creștini. Chiar Petru a găsit unele lucruri în scrisoarea lui ”greu de înțeles”.

Poziția lui Pavel ieșit din lume, ieșit din rânduiala religiei atât de bine cunoscută, poziția lui atât de spirituală și cerească ca obiectiv și tactică, presupunea aproape o înțelegere greșită universală, suspiciune și împotrivire. Asocierea cu el nu însemna popularitate, acceptare și nici chiar o apreciere generoasă. Ci dimpotrivă: umbra care se revărsa peste Pavel, se revărsa și peste toți asociații lui, iar șansa influenței lor ar fi fost compromisă înainte ca ei să-și rostească mesajul. Alternativa era forte clară. Dacă lumea era în inimile lor, caracterul absolut al lui Pavel nu îi lăsa să aleagă calea cinstită, ci îi făcea să părăsească calea lui Pavel și să meargă acolo unde îi atrăgea elementul inimii împărțite: înapoi în lume. Dima a făcut acest lucru. Pavel era prea mult pentru oricine care avea o dragoste ascunsă pentru lume.

Mai exista o cale deschisă celor cărora nu li se putea spune deschis că ”iubeau veacul acesta rău”. O asociere fățișă cu Pavel punea în pericol prilejurile lor existente în lucrarea Domnului sau introduceau un element de risc în slujire; ei puteau în mod tainic și lăuntric să împărtășească ideile lui Pavel, dar să păstreze tăcerea în această privință și să nu lase niciodată ca ideile lor să fie cunoscute. Ei puteau ajunge chiar până acolo încât să-i demonstreze lui Pavel că erau întru totul de acord cu el, dar în același timp să sugereze că utilitatea lor pentru Domnul ar ajunge limitată dacă s-ar asocia fățis cu el și cu poziția lui. Astfel, acesta ar fi ceva pentru Pavel și cu totul altceva pentru vrăjmașii lui. Singura cale ar fi să fie siguri de poziția lui Pavel, să hotărască dacă Dumnezeu era cu el și să riște totul având o părtășie deplină cu el, fără a le fi rușine de el, crezând că în cele din urmă Dumnezeu va îndreptăți și că între timp, un om cu un mandat din cer nu putea avea slujirea oprită de toate forțele pământului și iadului laolaltă; Însuți Dumnezeu va purta de grijă în această privință și dacă fiecare ușă pe care omul o poate închide se închide, Dumnezeu are alte uși pe care omul nu le poate închide.

Timotei a ales ultima cale. Care este verdictul pe termen lung? Pe cât de tragic este răspunsul în ce-l privește pe Dima, poate calea pe care a ales-o el este cea mai cinstită în comparație cu cei care aleg calea de mijloc. Aceste trei căi sunt prezentate și astăzi copiilor Domnului și întrebarea pentru mulți, în special pentru cei care se află în slujirea Domnului, este: vor face compromis în privința poziției și legăturilor pentru a-și putea păstra influența sau vor plăti prețul, vor pierde tot și vor beneficia de sprijinul divin care, în cele din urmă, se va dovedi că a ajutat la împlinirea misiunii și care se află în spatele oricărui lucru ce pare imposibil?

Din: Timotei și Dima

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment