MARANATA !!!

MARANATA !!!

Saturday, February 6, 2010

ALEGERE

ALEGERE
Un baietel a fost intrebat:
"Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?"
Replica lui a fost: "Poate un misionar, poate un gangster."
"Ce vrei sa spui?"
"Depinde cine ma atrage primul", a spus copilul
.


Viitorul este al lor !

Cand cineva intreaba: "Cu ce te ocupi, draga mea?", sotia mea raspunde:
"Lucrez la socializarea a doi homo-sapiens spre valorile dominante ale traditiei iudeo-crestine, pentru ca cei doi sa poata fi instrumente in transformarea oranduirii sociale in acea utopie escatologica, pe care Dumnezeu a dorit-o de la inceputul creatiei."

(Anthony Campolo - "Tu poti face diferenta")

Este adevarat ca viitorul este in mainile copiilor, dar la fel de adevarat este ca acesti copii sunt in mainile noastre. Deci viitorul este in mainile noastre si noi trebuie sa ne punem intrebarea: "Ce facem cu el?"
John Wesley, marele predicator al secolului al XVIII-lea si fondatorul Metodismului a scris: "Daca nu avem grija de generatia care se ridica, trezirea actuala in religie va dura doar o generatie".
Si noi ar trebui, ca si el, sa ne gandim la viitor si nu doar la prezent.


Moise si generatia viitoare
Moise a spus un lucru foarte clar copiilor lui Israel in cartea Deuteronom. Se pregateau sa intre in Tara Promisa si cel putin de patru ori Moise le-a spus ca viitorul lor in aceasta tara depinde de felul in care copiii lor vor primi educatia de la ei.
El le-a poruncit: "Sa invatati pe copiii vostri in ele (Deut. 11:19) si in acelasi timp le-a spus si consecintele ascultarii acestei porunci: "Si atunci zilele voastre si zilele copiilor vostri, in tara pe care Domnul a jurat parintilor vostri ca le-o va da, vor fi tot atat de multe cat vor fi zilele cerurilor deasupra pamantului" (Deut. 11:21).
El le-a poruncit din nou:"Sa le intiparesti in mintea copiilor tai" (Deut. 6:7).El a prefatat aceasta porunca spunandu-le ce se va intampla daca o vor implini: "Ca sa fii fericit si sa va inmultiti mult, cum ti-a spus Domnul, Dumnezeul parintilor tai, cand ti-a fagaduit tara in care curge lapte si miere"Deut. 6:3)


Moise, Iosua si generatiile viitoare


Moise a avut in gand generatiile viitoare atunci cand, la porunca lui Dumnezeu, a instituit Pastele. Unul din principalele scopuri ale Pastelui a fost sa ofere un mijloc vizual despre puterea lui Dumnezeu pentru generatiile viitoare. "Si cand va vor intreba copiii vostri: 'Ce inseamna obiceiul acesta?' sa raspundeti: 'Este jertfa de Paste in cinstea Domnului…' (Exodul 12:26,27)".
Iosua i-a urmat exemplul cand a luat doisprezece pietre din raul Iordan si le-a pus ca aducere aminte a ceea ce Dumnezeu a facut acolo. A facut aceasta pentru a invata generatiile viitoare despre Dumnezeu si marea Lui putere. "Acesta sa fie un semn de aducere aminte in mijlocul vostru. Cand vor intreba copiii vostri intr-o zi: 'Ce inseamna pietrele acestea pentru voi?' sa le spuneti: 'Apele Iordanului s-au despicat…' (Iosua 4:6,7)".
Acesti oameni ai lui Dumnezeu au vazut ca viitorul natiunilor era in viitorul copiilor si au dorit sa se pregateasca pentru acea zi.


Psalmistul si generatia viitoare

Si psalmistul s-a gandit la generatia viitoare cand a scris Psalmul 78. El a promis in versetul 4 ca nu va ascunde Cuvantul lui Dumnezeu de copii: "Ci vom vesti neamului de oameni care va veni laudele Domnului, puterea Lui si minunile pe care le-a facut".Scopul lui a fost "Ca cei ce vor veni dupa ei sa le cunoasca… sa-si puna increderea in Dumnezeu" (Ps. 78:6.7). Apoi el subliniaza dorinta si rugaciunea lui pentru copii si pentru "cei ce vor veni dupa ei" ca ei sa "nu fie, ca parintii lor, un neam neascultator si razvratit, un neam care nu avea o inima tare si al carui duh nu era credincios lui Dumnezeu!"
El a crezut ca daca nu vor castiga generatia viitoare, aceasta va deveni ca si generatia prezenta si ciclul se va repeta mereu.


Noi si generatia viitoare

Aceasta ar trebui sa fie o provocare pentru inimile noastre. Copiii de astazi sunt biserica de maine. Ii neglijam pe raspunderea noastra. Noi trebuie sa pregatim ziua de maine castigand astazi copiii pentru Evanghelie. Investitia noastra in ei va fi o investitie buna, cu profit, chiar daca nu vedem intotdeauna rezultatele acestei investitii atat de repede precum am dori. Este o practica obisnuita sa investesti bani cu asteptarea ca in viitor vei primi mai mult. La fel, si noi vom culege candva rezultatele evanghelizarii copiilor, daca invatam sa fim rabdatori. Dar, intr-un mod minunat, Dumnezeu de multe ori ne da multe daruri imediate pentru investitia noastra. Acestea nu anuleaza ceea ce vom primi in viitor, ci sunt pe deasupra.

"O, invatatori, fiti atenti ce faceti! In scoala voastra sunt evanghelistii viitorului. In clasele celor micuti sta un apostol ce va duce Evanghelia in tinuturi indepartate. Mana ta poate este, draga mea sora, peste un viitor tata in Israel. Fratele meu, poate inveti astazi pe cei care vor purta steagul Domnului. Secole privesc la voi de fiecare data cand se aduna copiii."

(Come Ye Children)

Sam Doherty - "De ce sa evanghelizam copiii?"

No comments:

Post a Comment