MARANATA !!!

MARANATA !!!

Friday, December 28, 2012

GEORGE MULLER -UN OM AL ASCULTARII


GEORGE MULLER

  – un om al ascultarii

prin Emi Zarnescu


 George Muller (1805 – 1898) poate fi caracterizat printr-o multime de cuvinte insa dupa ce am citit o biografie simplificata a lui am ramas cu impresia ca ceea ce l-a carcaterizat cel mai mult a fost ascultarea.
 Multi il vad pe Muller ca fiind un vizionar, un monument al curajului in credinta, si nu putem spune ca nu a fost asa, insa biografia lui ne ajut sa intelegem ca ceea ce el a dorit sa faca cel mai mult a fost sa asculte de Dumnezeu si sa faca voia Lui iar in acest scop si-a concentrat toata energia pe rugaciune, studiul Cuvantului si aplicarea acestuia in viata lui.
 Pentru cine cauta resurse pentru conducere iata un material care ofera o variant cu adevara biblica a ceea ce inseamna liderul spiritual.
 Din punctul meu de vedere lucrarea lui Goerge Muller nu este neaparat cel mai important lucru pe care il putem invata ci modul in care el a reusit sa faca ceea ce a facut. Ii poti numara pe degete pe cei care pot faca o lucrare asa mare, insa modul lui de lucru si relatia lui Dumnezeu este posibila oricarui credincios.
  In putine cuvinte iata cateva date statistice:


 In 21 aprilie 1836 deschide primul orfelinat pentru fete cu varste intre 7 si 12 ani, insa cererile si nevoile orasului fac ca sa accepte si fetite mai mici de pana la 4 ani. Banii cu care a pornit la drum erau 5 lire.
 In 15 iunie 1837 deschide al doilea orfelinat dar pentru baieti cu varste de peste 7 ani si in acelasi an dar in luna octombrie dechide un al treila orfelinat tot pentru baieti.
 La inceput numarul copiilor era in jur de 30 insa incetul cu incetul numarul a crescut iar casele inchiriate din oras nu mai faceau fata numarului mare de copii si de personal; pana si canalizarea devenise mica pentur nevoile lor, asa ca incepe sa se gandeasca daca nu cumva trebuie sa construiasca ceva. Deja in 1845 erau 300 de copii plus personalul aditional.
 Analizeaza aceasta posibilitate si  in 1846 cumpara un teren in afara orasului pe care se vor construi orfelinatele ce vor gazdui sute si chiar mii de copii – ajungand la un moment dat la 3000 de copii.


- cladirile construite de Muller in Ashley Down, langa Bristosl, pentru a a adapostii orfanii

 Desi George Muller este cunoscut mai mult prin lucrarea lui cu orfelinatele, totusi aceasta a fost doar o parte a activitatilor lui.
 Impreuna cu colaboratorii si prietenii lui a infiintat Asociatia pentru raspandirea Bibliei, o lucrare care s-a intins de-a lungul Europei si care a distribuit Biblii in marile orase ale Europei. Bibliile sunt tiparite in Anglia in 13 limbi si astfel dupa o perioada de intuneric spiritual si Inchizitiei  apar si pe strazile Madridului primele Biblii care se dau ca “painea calda”. Sunt distribuite in intreaba Europa zeci de mii de Biblii care au ca rezultat convertirea multora doar prin simpla cititre a Scripturii.

 

Aceasta nu a fost tot. Pe langa faptul ca era implicat cu orfelinatele mai era si pastor si implicat in lucrarea bisericeasca. A fost de asemenea un pion important in miscarea de inviorare spirituala numita “Fratii” care a dus la aparitia multor biserici pe insula Britanica. (alaturat o imagine a biroului lui )

 Apoi in anul 1872 simte ca Dumnezeu il cheama sa faca si altceva, adica la varsta de 67 de ani – si astfel preda conducerea orfelinatelor ginerelui sau James Wright, un om de incredere si cu o mare credinta iar el porneste misionar si predicator prin toata lumea, raspunzand la invitatii pe toate continetele si povestind ce a putut sa faca Dumnezeu prin el.
 Majoritatea celor care l-au cunoscut sustin ca cea mai importanta lucrare a vietii lui a fost aceasta perioada de inca 15 ani de misiune in intreaga lume in care a vestit Evanghelia si a predicat in toata lumea.
 
 George Muller trece la cele vesnice pe data de 10 martie 1898 in camera lui situata intr-o cladire a orfelinatelor, acolo unde se restrasese pentru ultimii ani din viata. In 14 martie 1898 are loc inmormantarea si intreag orasul Bristol participa, impreuna cu toti orfanii care erau atunci la orfelinat. Se adauaga participanti de prin toate colturile Angliei si multi alti orfani care acum erau adulti si oameni implicate in lucrare, iar numarul celor prezenti se ridica usor la cateva zeci de mii de suflete care au venit s ail conduca pe ultimul drum pe cel care a fost un simbol al orasului Bristol, dar mai ales un martor a lui Cristos cunoscut in intrega lume la acea vreme.
 Pentru mai multe imagini accesati link-urile de mai jos: (cred ca veti fi uimiti de ce veti vedea)

http://www.mullers.org/heritage/historical-archive

http://www.mullers.org/heritage/later-years-care
Reblogged from: http://emizarnescu.wordpress.com/2012/11/16/geroge-muller-un-om-al-ascultarii/

No comments:

Post a Comment