MARANATA !!!

MARANATA !!!

Saturday, July 9, 2011

FERESTRE DESCHISE T.AUSTIN SPARKS 8 IULIE

Ferestre Deschise [mailto:ferestredeschise@gmail.com]
8 IULIEl

La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Căci n-am avut de Gând să ştiu între voi altceva decât pe Isus Cristos şi pe El răstignit. 1 Corinteni 2:2

Corintenii știau despre Cruce. Ei erau ”în Cristos” și nu există altă cale de a-L cunoaște pe Cristos decât calea Crucii. Da, dar chiar și așa, apostolul a spus atunci când i-a vizitat, că era hotărârea lui chibzuită, neclintită și premeditată de a nu ști nimic între ei, decât ”pe Cristos și pe El răstignit”. Exista o cunoaștere a Crucii pe care ei fie nu o aveau, fie o nesocoteau. În ”Efeseni”, moartea și învierea ”împreună” cu Cristos este temelia pentru toată plinătatea stării cerești. În Corint, valoarea Crucii consta în ceea ce însemna ea pentru ei și nu ce însemna ea în ei. Fără-ndoială, există o diferență între aceste aspecte, atât în ce privește starea lor cât și rezultatele trăirii lor. Cu cât un aspect al Crucii este mai deplin, cu atât punerea lui în practică este mai adâncă față de viața naturală – dar din nou, ambele ne sunt prezentate ca un întreg, ca noi să le înțelegem prin credință.

Crucea nu tratează doar păcatele și condamnarea noastră: ea tratează tot ce este pământesc în noi, terenul nostru firesc care rodește așa de mult spre dezonoarea Domnului. Ne gândim în special la acest duh care produce sau fermentează gelozii, rivalități, controverse, critici și tot ce nu este dragoste. Dacă ne-am așeza pe terenul ceresc și pe terenul Crucii, Duhul Sfânt ar fi în stare să ofilească lucrurile care nu sunt importante și să dea copiilor Domnului o dorință înflăcărată pentru toți ai Lui, deoarece ei nu sunt ai noștri, pămânești, ci ai Lui.

Din: Un apel

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment