MARANATA !!!

MARANATA !!!

Thursday, July 7, 2011

FERESTRE DESCHISE MEDITATII T.AUSTIN.SPARKS 1 -6 Iulie

Ferestre Deschise [mailto:ferestredeschise@gmail.com]
1 -6 Iulie

La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Ferice de tine, Simone... Tatăl Meu ți-a descoperit aceste lucruri. Matei 16:17

Avem în fața noastră istoria spirituală a alcătuirii unui slujitor al lui Dumnezeu și aceasta se poate vedea în cazul ilustrativ și foarte uman al lui Simon Petru. Cerul și iadul sunt preocupate enorm de viața unuia care e legat în mod vital de interesele Domnului, el devine terenul de luptă al ambelor tărâmuri: Dumnezeu și Satan, cerul și iadul. Abia dacă ați mai găsi o altă ilustrație mai clară, ca și contrastele extraordinare de aici, care să arate atât de viu acest lucru. La un moment dat: „Ferice de tine, Simone, fiul lui Iona; fiindcă nu carnea şi sângele ţi-a descoperit lucrul acesta, ci Tatăl Meu care este în ceruri.”; și apoi, după câteva clipe: „Înapoia Mea, Satano: tu eşti o piatră de poticnire (o jignire) pentru Mine! Căci gândurile tale nu sunt gândurile lui Dumnezeu, ci gândurile oamenilor” (Mat. 16:23). Apoi, în legătură cu acest episod mai citim un text în Luca. Pur și simplu cuvintele sunt: ”Satan v-a cerut să vă cearnă ca grâul, dar Eu m-am rugat pentru tine.” Nici nu știți ce să mai credeți cu privire la o asemenea schimbare de atitudine într-un om, dar și acest lucru ne învață ceva și seriozitatea cazului accentuează lecțiile pe care trebuie să le învățăm.

Observați, în primul rând este o problemă a terenului luat și ocupat de cel în cauză. Când Petru a stat pe terenul ceresc: ”Tu ești Cristosul, Fiul Dumnezeului Celui viu”, el se afla într-o poziție puternică. Cheile împărăției cerului care descuiau și încuiau pe pământ și în cer erau ale lui. Dar el a fost slab și într-o poziție foarte slabă, când a ocupat terenul pământesc, terenul oamenilor, terenul propriei judecăți și al egoismului său. Terenul pe care a stat a decis dacă el era puternic sau slab din punct de vedere spiritual și dacă Satan avea sau nu putere asupra lui. S-ar părea că atunci când Domnul le vorbea despre ce avea să se întâmple în Ierusalim, legat de moartea Sa, Simon L-a luat discret de-o parte și într-un mod foarte plăcut și consolant, cu atâta bunăvoință ar spune cineva, I-a spus Domnului că nu trebuia să fie atât de deprimat și de abătut, că trebuia să privească partea senină a lucrurilor și că un asemenea lucru cu siguranță nu I se va întâmpla. Dar în atitudinea lui Petru, pe terenul ocupat de Petru, Domnul a văzut atât de clar o repetare a ceea ce întâlnise cu groază în pustie când a fost ispitit, când Satan Îi oferise împărățiile acestei lumi fără Cruce: adică, Petru căuta să-L abată de la calea pe care El pornise cu atâta hotărâre. Petru a devenit glasul și instrumentul celui mai mare dușman, vrând să-L întoarcă pe Domnul de la Cruce. Iată cum a vrut el să-I cruțe viața. Ocupând orice alt teren în afara terenului Împărăției și al Tronului, al lui Dumnezeu, adică calea Crucii, înseamnă a fi aliatul lui Satan, aliatul vrăjmașului, care va căpăta putere asupra voastră și vă va nimici din punct de vedere spiritual.

Este atât de evident că orice teren al lumii, care prin natura lui este o împărăție lipsită de suferință, de Cruce, de lepădare de sine este tărâmul puterii și autorității lui Satan. Este clar că, în cazul Bisericii, vorbind la modul general și în cazul multor creștini, luați individual, slăbiciunea, înfrângerea și dezonoarea care-i caracterizează și care au devenit atât de manifeste, ca și în cazul lui Petru, se datorează terenului puterii lui Satan. Se poate spune că a sta pe acel teren înseamnă compromis cu lumea.

Priviți la tăria lui Petru, la încrederea ce o avea în el însuși. ”Doamne, cu Tine sunt gata să merg și în temniță și la moarte”. Mai târziu, el a descoperit cât de nepregătit era pentru acest lucru, dar la acea vreme el și-a arătat încrederea în sine, iar acel teren l-a condus la ruină și la manifestarea puterii lui Satan. Dacă eul este încă viu și dominant, în loc să fie mort, răstignit pe Cruce, el este terenul pe care Satan își exercită puterea. Până când nu ne lepădăm de sufletul nostru și nu renunțăm a mai trăi călăuziți de el, puterea lui Satan nu este nimicită și nici nu va exista putere spirituală în viața copilului și slujitorului lui Dumnezeu. Este o chestiune ce ține de teren: dacă este al lumii sau dacă este al eului (un alt cuvânt pentru carne), acesta va determina cât de multă putere are Satan și cât de multă putere spirituală avem noi.

Ceea ce Domnul îi spune lui Petru aici este foarte elocvent și cred eu, foarte folositor. ”Tu ești o piatră de poticnire (o jignire) pentru Mine.” Domnul luptase această luptă, ocupase terenul, fusese statornic în împlinirea voii lui Dumnezeu și anume: prin Cruce, avea să intre în Împărăție; și această cale nu a fost ușoară. Nu era vorba doar de a fi răstignit și omorât, ci de a fi făcut păcat și în cele din urmă, de îndurarea suferinței de a fi părăsit de Dumnezeu. Nu a fost o cale ușoară, El a trebuit să Se mențină cu vehemență în acea direcție și orice a venit pe calea Lui influențându-L contrar, s-a izbit de dârzenia și persistența Lui. Astfel, Petru L-a jignit pentru că el nu făcea decât să-I îngreuneze situația și nu-L ajuta în niciun fel. Poate că el a vrut să ajute atât cât înțelegea și nu știa ce spune, dar în spatele cuvintelor lui, Domnul a văzut că se ridica din nou vechea problemă, vechea luptă și de aceea conștiința Lui de a face voia Tatălui Său a fost jignită; Petru i-a intersectat calea aducându-I și mai multe greutăți.

Și noi trebuie să ajungem definitiv la o astfel de poziție și apoi să ne dăm seama că din când în când, într-un fel sau altul, va exista din partea vrăjmașului un efort de a ne schimba mințile, de a ne slăbi alergarea, de a ne da alte sugestii, de a ne face să reconsiderăm totul în lumina altor interese și probleme. Ne vom întâlni cu acest defect, piedică, obstacol și trebuie să fim nemiloși față de el. Modul în care Domnul l-a tratat pe Petru a fost într-un anume sens, nemilos. Cu adevărat, nu a existat slăbiciune în atitudinea Lui față de acest lucru. Având discernământ în privința adevăratei lui naturi, El a văzut cu claritate că dacă ceda în fața acelei sugestii, atunci nu ar fi ajuns nici la Ierusalim, nici la Cruce. Întrebarea se pune: ne este clar că aceasta este calea voii lui Dumnezeu? Am înțeles noi că tot ce se ivește pe cale va încerca să ne devieze așa încât să nu ajungem niciodată să facem voia Lui? Dacă așa stau lucrurile, atunci trebuie să avem o atitudine nemiloasă, să dăm la o parte și să lăsăm în urma noastră toate aceste lucruri. Crucea ne atinge în multe relații și în termeni diferiți.

Astfel, dacă vom ajunge vreodată în locul puterii spirituale, ca Petru, terenul vrăjmașului trebuie în mod continuu părăsit și refuzat. Vrăjmașul trebuie să fie jefuit de ceea ce ne va distruge și îi va da putere să ne distrugă, iar noi trebuie să fim nemiloși cu orice lucru care se ridică să-i dea acea poziție, zădărnicind planul lui Dumnezeu în viața noastră. Această luptă a cerului și a iadului, a lui Dumnezeu și Satan se dă în sufletele noastre, dar pentru noi există această mângâiere: avem un Mare Preot viu care mijlocește. Avem un mare beneficiu datorită mijlocirii continue a Domnului Isus pentru noi. Să încheiem pe această notă de încurajare și siguranță.

Din: Terenul de luptă al sufletului

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment