MARANATA !!!

MARANATA !!!

Tuesday, July 5, 2011

FERESTRE DESCHISE MEDITATII T.AUSTIN SPARKS 8,-16 Iunie

Ferestre Deschise [mailto:ferestredeschise@gmail.com]
8 -16 Iunie

La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Căci nimeni nu şi-a urât vreodată trupul lui, ci îl hrăneşte, îl îngrijeşte cu drag, ca şi Cristos Biserica. Efeseni 5:29

Să recunoaștem ... și să clarificăm odată pentru totdeauna ... că Biserica, Trupul lui Cristos sau mădularele Lui nu sunt aici, în această lume ca să aibă de-a face cu sistemele acestei lumi și astfel, să ajungă să fie implicate în problemele împărățiilor acestei lumi, să-și piardă vocația fascinantă și să fie implicate într-un haos din care va fi foarte greu să iasă.

Aceasta a fost tragedia istorică a creștinismului: în nenumărate feluri el s-a legat de împărățiile și interesele acestei lumi, iar acesta a fost secretul ineficienței spirituale. Biserica, care este Trupul lui Cristos este un lucru ceresc deoarece Cristos, Capul ei S-a înățat la cer și tot ce s-a coborât în Trupul Lui și prin Trupul Lui are o natură și obârșie cerească . Acestea sunt complet diferite de lucrurile pământești ... și nici nu pot fi cunoscute de ”omul firesc”.

Biserica nu se află aici pentru a fonda sau pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în mod universal pe pământ. Ea este aici pentru a mărturisi suveranitatea lui Cristos, pentru a fonda mărturia Lui în mijlocul popoarelor și pentru a cuprinde în sine toate mădularele alese.. Împărăția universală este pentru o vreme mai târzie.

Oricine are revelația Trupului lui Cristos va fi detașat de tradiție, de religia organizată și va fi adus în punctul unde nu are alternativă decât să iasă din sistem, din acea rânduială a lucrurilor, fie ea chiar religioasă, chiar dacă se pretinde a fi făcută în Numele și după Cuvântul Domnului, dar care este totuși un lucru pământesc.

Duhul Sfânt ne conduce întotdeauna afară din lucrurile acestea și, desigur, El trebuie să ne scoată afară din ele. Nu încercați să faceți voi ceea ce Duhul trebuie să facă în voi, nu încercați până când nu mai puteți face nimic altceva. Așteptați până când lucrul devine atât de clar pentru voi încât întreaga viață spirituală vă este pusă în pericol dacă nu acționați.

Observați, Duhul Sfânt va face acest lucru pentru a vă da și pentru a pune în voi, puterea fascinantă a Crucii lui Cristos – pentru a aduna la Sine, pentru Numele Său, un popor din toate popoarele. Trebuie să înțelegeți clar acest lucru pentru a împlini această slujire; vi se vor clarifica lucrurile doar de către Duhul Sfânt și nu printr-o exclusivitate personală sau separări... deoarece toate acestea pot fi organizate, pot fi promovate de ambiția firească sau din motive subtile, din dorința de a fi recunoscuți sau genul acesta de lucruri.

Strângerea laolaltă a Trupului lui Cristos trebuie să fie lucrarea Duhului Sfânt pe baza unei revelații și a ofilirii lăuntrice a interesului și preocupării noastre, a tot ce nu are ca scop cerescul. Noi am încercat să zidim, să organizăm și să înmulțim ”Biserica” prin reclame, diplomație, atracții, planuri, mecanisme, apeluri... am încercat să atragem oamenii și să-i ținem legați de ”Biserică”. Titluri, nume și articole speciale – cine poate epuiza resursele pentru a realiza ceva, care la urma urmei, nu este decât o caricatură a realității divine?

Metoda Domnului este întâi de toate de a purta ”mărturia lui Isus” în orice loc și apoi de a strânge în jurul ei pe cei cunoscuți mai dinainte, pe cei care i-a rânduit mai dinainte, pe toți aceeia care răspund chemării Lui.

Şi se aflau atunci în Ierusalim iudei, oameni cucernici din toate neamurile care sunt sub cer. Fapte 2:5

Duhul Sfânt este strategic. ”Rusaliile” au fost un exemplu minunat al acestei strategii. ”Din toate neamurile care sunt sub cer erau reprezentanți în Ierusalim în ziua aceea și aceasta era o altă demonstrație a strategiei divine: folosind iudaismul, acum respins, pentru a alcătui Biserica, aducând laolaltă oameni din orice neam într-un singur loc, cu acest prilej. Nu existau postere înflăcărate care să înnobileze spațiile Ierusalimului, anunțând că la o anumită oră, într-un anume loc, unsprezece vorbitori renumiți vor predica... sau că Pastorul Dr. Petru va propovădui o predică despre Rusalii. Ei au venit laolaltă și de la început până la sfârșit, totul a fost realizat de Duhul Sfânt.

Observați cât de departe este creștinismul organizat! Aceasta este lucrarea Duhului Sfânt și când El ia lucrurile în mâinile Lui, voi sunteți eliberați de orice altă povară: de lucrările și organizările moarte – și de orice altceva! Mărturia lui Isus se află în mâinile Duhului Sfânt și El îi va strânge laolaltă pe cei cunoscuți mai dinainte.

Pe de o parte există adevărul măreț că Duhul strânge laolaltă un popor pentru Numele lui IsusEl fiind Suveran în mijlocul lor. Este minunat ce poate face Duhul Sfânt: de unde cheamă El oamenii, cum aud ei despre aceste lucruri, cum se răspândește totul! Duhul are în mâna Lui lucrarea de a completa Biserica Domnului Isus.

Ei bine, mai există și alte aspecte ale acestui adevăr slăvit și iată aici altul: Duhul Sfânt este strategic când lasă ca Biserica să fie reprezentată de mădularele ei. El pune aceste mădulare ici și colo pentru a fi o forță magnetică – Duhul adaugă la aceste mădulare alte suflete, iar prin mărturia acelor mădulare, ceilalți descoperă că Duhul Sfânt le răspunde.

Este atât de remarcabil cum într-un loc, există câțiva care descoperă imediat că acesta este lucrul după care a tânjit întreaga lor ființă! Trebuie să fiți scăpați de goana nebună și agitată de a încerca să aduceți oameni în biserică. Lăsați ca Duhul Sfânt să vă atingă în acest domeniu, deoarece veți ajunge să aveți o mulțime de oameni care vor fi atât de deranjați de tot ce faceți voi, încât vor fi dezgustați și dezamăgiți; iar voi veți fi într-o încurcătură continuă... poate mulți dintre ei vor veni în mijlocul vostru mai târziu. Domnul are vremea Lui și planurile Lui.

Acest aspect al adevărului atinge în mod serios întrebarea dacă a existat vreodată un plan și o metodă divină prin care să fie ridicate clădiri permanente, încăpătoare, în numeroase locuri... iar succesul ”Bisericii” să fie determinat de cât de pline sunt aceste clădiri. Desigur, aceasta nu este ideea Noului Testament. Oare, ineficiența spirituală a sistemului din ziua de azi cu toată organizația, mecanismul, reclamele, cheltuiala și povara apăsătoare nu este o chestiune inevitabilă a unei idei false?

Este un lucru extraordinar să spunem - și nu ezităm a-l spune - descătușarea spirituală din sistemul prezent al religiei organizate și din ceea ce se numește ”Biserică” și ”viața Bisericii” cu metodele, instituțiile, funcționarii, conducătorii ei, etc, este calea necesară către eficiența și rodnicia maximă spirituală. Domnul va conduce pe mulți afară din acest sistem doar dacă ei au curajul și credința să lase în mâna Lui sprijinul și apărarea personală. Tragedia multora și paralizia lucrării adevărate a lui Dumnezeu este viziunea pământească și despotismul sistemului.

Nu forțăm pe nimeni să iasă din sistem până când problema în sine nu i-a fost revelată lăuntric, dar vă forțăm să cereți stăruitor Domnului să vă dea o revelație a adevăratei naturi a Bisericii Lui, care este Trupul Său.

După cum Biserica este între neamuri asemenea unui magnet care atrage, ea va respinge de asemenea și va face imposibil accesul și prezența bărbaților și femeilor firești și carnali. Din dorința de creștere a membrilor, acest lucru a fost neglijat, ceea ce a condus la consecințe dezastruoase și ruinare. Trebuie să existe aceia care sunt în Cristos; Trupul Lui este groaznic de cumplit pentru toți cei care nu sunt consacrați și sfințiți. Focul lui Dumnezeu de a proteja slava lui Dumnezeu se află în ”Cortul” sau ”Templul” sau ”Casa” Sfântă și aceasta va respinge pătrunderea ”cărnii”. Nu este un semn din partea lui Dumnezeu că suntem acceptați în vreun sistem local, național sau internațional – care pretinde a fi Biserica - unde se află bărbați și femei neconsacrate care manevrează, controlează, influențează totul și care-și împlinesc datoriile. O astfel de grupare va descoperi că judecata începe de la Casa lui Dumnezeu; în adevărata Casă spirituală a Lui Duhul Sfânt este suveran.

Și niciunul din ceilalţi nu cuteza să se lipească de ei. Fapte 5:13

Şi Domnul adăuga la Biserică. Fapte 2:47

Suntem mulțumiți să fim de ambele părți? Fie ca ținta noastră să fie o mărturie clară și curată?

Din: Legătura Bisericii cu lumea

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment