MARANATA !!!

MARANATA !!!

Saturday, November 6, 2010

INCA O MARTURIE A HARULUI NEMARGINIT A LUI DUMNEZEU DE LA FLACARA INCHINARII

Interviu cu Stelian Baban, un fotbalist dedicat Cerului

l_446cdb242fc82b6249b734acfc1b4852[1]Stelian Baban are 24 de ani şi joacă fotbal profesionist în Spania la echipa din liga a III-a Villarejo. Are o mărturie impresionantă ce te motivează să trăieşti alături de Dumnezeu. Acest interviu aduce în atenţia cititorilor o poveste reală din viaţa unui tânăr ajuns la capătul puterii sale dar s-a ridicat prin puterea lui Isus…o călătorie uimitoare cu Dumnezeu.

Florin: Bună Stelian…Pentru început, aş vrea să ne spui câteva lucruri despre tine.

Stelian: Numele meu este Stelian Baban şi în urmă cu un an m-am mutat în Madrid. Am făcut aceasta pentru că am vrut să ascult de Tatăl meu iubit, Creatorul a tot ce există, singurul Dumnezeu adevărat. Acum mă lupt să împărtăşesc vestea despre iubitul meu Isus către tot mai mulţi oameni şi să joc fotbal într-un oraş, aproape de Madrid.

Florin: Aş dori sã o luãm de la început. Ştiu că până anul acesta ai locuit în America împreună cu părinţii tăi. Cum a ajuns familia ta să locuiască în America?

Stelian: În 1983, familia mea a avut oportunitatea de a se muta în Statele Unite, unde ne aştepta un nou început. Eu m-am născut după un an de la mutarea familiei mele în S.U.A. Am locuit câţiva ani în California, apoi ne-am mutat în Seattle Washington, unde mi-am petrecut o mare parte din copilărie. Când am fost în clasa a şasea, familia mea a decis să ne mutăm într-un alt stat. Aşa că ne-am împachetat lucrurile şi ne-am mutat în Springfield Missouri.

Florin: În adolescenţă nu erai prea mândru de faptul că faci parte dintr-o familie de credincioşi, iar la un moment dat te-ai revoltat împotriva părinţilor. Care a fost motivul nemulţumirii tale?

Stelian: Am crescut având tot ce îmi doream. Tata muncea din greu pentru a cumpăra o casă drăguţă. Întotdeauna aveam mâncare pe masă şi o mulţime de prieteni, dar în interiorul meu, mă simţeam gol. Doream ceva mai mult. În timpul liceului, am început să ies cu un grup de băieţi. Prietenia cu ei m-a provocat şi m-a ajutat să devin un rebel.

Pentru că am crescut într-o familie creştină, nu prea ştiam cum e să ai asemenea prieteni. Îmi doream să merg la petreceri, să mă distrez cu prietenii mei, să dăm spargeri la diferite locuri; îmi doream să fiu un adolescent normal, dar normal în modul în care eu credeam că trebuie să fiu. Am mers la biserică pentru că părinţii îmi spuneau să merg, dar toate celelalte lucruri le-am făcut pentru propria mea plăcere. Mi-am dorit ca viaţa mea să nu fie una forţată. Din moment ce biserica era o prioritate pentru familia mea, iar pentru mine nu, am început să cad din ce în ce mai jos, în păcatul acestei lumi. În acel moment al vieţii mele, mi se părea că Dumnezeu este de negăsit; iar, la un moment dat, am ajuns chiar să am îndoieli cu privire la existenţa Lui.

Florin: Am citit în mărturia ta că la vârsta de 18 ani te-ai îndepărtat total de Dumnezeu, alegând să te complaci într-o viaţă murdară. De ce ai ales să faci acest lucru? Ce te-a făcut să te îndepărtezi total de Dumnezeu?

l_f79cd90c581f8f30c7c4ffbd33145a62[1]Stelian: Stilul nou de viaţă pe care am început să-l am nu a fost chiar o rebeliune împotriva prietenilor, a familiei sau a lui Dumnezeu; a fost ceva ce mi-a adus plăcere în momentele de durere. Cu timpul, acest stil nou de viaţă a început să fie confortabil şi normal pentru mine. Biblia spune că regele Solomon a început să se căsătorească cu femei din alte naţiuni pentru că s-a obişnuit cu idolii lor şi cu felul lor de închinare şi s-a îndepărtat astfel de sursa existenţei, de Tatăl nostru iubitor. La fel ca regele Solomon, am acceptat cu braţele deschise toate ofertele acestei lumi, uitând că am un Dumnezeu plin de dragoste, milă şi bunătate, un Dumnezeu căruia îi pasă de mine. Am acceptat acest nou stil de viaţă pentru că eram pierdut în mine însumi. Mi-am părăsit Dumnezeul şi m-am îndepărtat de El pentru că nu mi-am propus niciodată să Îl cunosc mai mult.

Florin: La sfârşitul anului 2004 te-ai mutat din casa părintească undeva în Washington, lăsând în urma ta familia şi tot ceea ce aveai. Ce te-a determinat să faci acest lucru şi cum ţi-ai trăit viaţa departe de casa părintească?

Stelian: Atât de multe lucruri s-au întâmplat în acel moment al vieţii mele, încât aveam nevoie să plec şi să las totul în urmă. Am crezut că ar fi mai bine să încep din nou totul, într-un nou loc cu o nouă viaţă. Am vrut să mă ascund de cei pe care i-am dezamăgit şi am vrut cu disperare să uit ceea ce le-am făcut celor din jurul meu. Să merg în Seattle Washingotn a fost pentru mine o uşurare. M-am simţit ca un om nou, aveam în faţă toate oportunităţile care mă aşteptau să le încerc. Pentru că eram într-un loc nou, trebuia să îmi fac prieteni noi şi cel mai uşor îmi era să îi fac în cluburile de noapte, la petreceri sau în baruri. Fiind departe total de atmosfera bisericii, am început să alunec tot mai adânc în viaţa petrecerilor şi a chefurilor. Să mă droghez sau să beau alcool a început să devină pentru mine un obicei. Credeam că astfel voi reuşi să fiu fericit, dar de fapt, în realitate, eu încercam doar să îmi umplu golul din interior şi să îmi ascund singurătatea. Chiar dacă aveam mulţi prieteni şi aduceam multe fete acasă, tot gol şi rece mă simţeam în inima mea. La un moment dat, credeam că totul e un vis, dar nu un vis bun, ci un coşmar şi mi-aş fi dorit să mă trezesc la realitate, dar eram prea prins. Cei mai mulţi oameni îşi încep ziua cu o cafea, dar pentru mine era normal să o încep cu un pahar de vodcă şi apoi continuam să beau întreaga zi. Acum ştiu din toată inima mea că este imposibil să trăieşti în lumea asta fără harul şi ajutorul lui Dumnezeu.

Florin: După plecarea ta de acasă, ştiu că ai pierdut relaţia şi legătura cu părinţii tăi pentru câţiva ani. Ce a însemnat pentru tine acest lucru? Le simţeai lipsa ?

Stelian: A fost alegerea mea să îmi părăsesc familia. Eram sătul să aud de la ei toate greşelile pe care le făceam. Cu această ocazie vreau să îi încurajez pe cei care au câte un prieten sau câte un membru din familie plecat, să nu renunţe la el. Vă rog, nu renunţaţi la aceşti oameni! Este doar datorită dragostei Domnului faptul că noi ne putem ruga pentru cei ce sunt pierduţi. Isus spune în Matei 9:13 – „Eu nu am venit pentru cei neprihăniţi, ci pentru cei păcătoşi”, iar în Iacov 1:27 – „Religiunea curată şi plăcută înaintea lui Dumnezeu Tatăl este să vă îngrijiţi de orfani şi de văduve în necazurile lor…”. Traducerea corectă pentru cuvântul orfan este -un copil fără tată. Toţi cei care nu îl cunosc pe Dumnezeu sunt orfani. Oricine este pierdut în această lume, pierdut de tatăl său, este un orfan. Biblia ne cere să luptăm pentru astfel de oameni şi să avem grijă de ei în necazurile lor. Aş fi vrut din toată inima ca familia mea să vină şi să mă salveze din ceea ce ajunsesem. Câteodată suferinţă mea era aşa de mare, încât nu-mi doream nimic altceva decât ca viaţa mea să se sfârşească. Familia mea era doar la un telefon depărtare, totuşi, nu am primit nici un fel de ajutor. Nu îi condamn. Suferinţa ce le-am provocat-o eu a fost prea mare pentru ei. Am văzut asta în ochii lor când am plecat de acasă. Mi-am spus mie însămi că nu merit ajutorul sau bunătatea lor, aşa că am continuat să trăiesc în noul meu stil de viaţă. Perioada trăită în Seattle( 3 ani şi jumătate), mi-a arătat cât de măreaţă este dragostea lui Isus. Noi suntem trupul Lui şi suntem chemaţi să iubim în mod perfect, să avem milă, pace, compasiune şi bunătate. Doar aşa îi putem câştiga pe cei pierduţi, înapoi, de partea Tatălui.15765_1233387828873_1054480907_30726430_3016343_n[1]

Florin: Ştiu că în Washington ai dus o viaţă fără grija banilor. Aveai un serviciu bine plătit, însă, într-o singură zi, totul s-a prăbuşit: ai pierdut bani, maşină, siguranţa zilei de mâine. Cum s-a întâmplat?

Stelian: La 21 de ani, am început să lucrez ca barman la un club al jucătorilor de golf, ceea ce m-a condus înspre şi mai multe probleme…La acel club am început să întâlnesc oameni cu mulţi bani…O sumă de 3000 de dolari pe lună pentru un student part-time era ceva extraordinar. Aveam tot ceea ce mi-am dorit…tot ceea ce credeam că îmi doresc. Cu toate acestea, golul din mine continua să crească. Faptul că eram departe de familia mea şi timp de trei ani nu am schimbat cu ei nici măcar un cuvânt, nu îmi dădea pace. Mă gândeam că nu am nici o şansă ca familia să mă primească înapoi după modul în care eu i-am tratat. De fapt, ei aveau numărul meu de telefon şi nu era aşa de greu să mă contacteze. Într-o dimineaţă a lunii decembrie 2007, când am ajuns la locul de muncă, am aflat că nu mai era nevoie de mine acolo. Nu exista nici un motiv clar pentru care clubul m-a dat afară, doar faptul că poate aveau prea mulţi angajaţi şi unii trebuiau să plece. În acea zi am primit un telefon de la bancă. Mi s-a spus că este o problemă cu contul meu şi că ar trebui să mă grăbesc să ajung la ei pentru a-mi da câteva explicaţii. Când am ajuns la bancă, managerul mi-a zis că cineva pur si simpul a furat datele mele personale şi mi-a golit tot contul…aşadar, nu mai aveam nici un ban din tot ceea ce am câştigat. Am rămas fără cuvinte când am auzit această veste! În următoarea săptămână, trebuia să îmi plătesc rata şi eu nu aveam nici un ban, nici un loc de muncă, nici o familie, sau vreun prieten la care să fug. Am ajuns acasă şi am făcut ce ştiam mai bine…mi-am înecat amarul în băutură.

Seara, am vrut să ies să iau puţin aer, dar maşina nu pornea. Aceasta poate sună puţin exagerat, dar e de fapt călătoria în care Dumnezeu m-a pus pentru a-mi capta atenţia. Nu ştiam ce să fac: să plâng sau să distrug tot ce era în jurul meu. Am sunat la un serviciu şi maşina mi-a fost ridicată pentru un control tehnic…mecanicul m-a sunat apoi şi mi-a spus că nu işi poate explica de ce maşina nu porneşte. Părea că problemele cresc pe zi ce trece tot mai mult.

Florin: Ştiu că atunci când ai fost disperat şi nu mai vedeai scăpare, Dumnezeu a intervenit. Cum s-a întâmplat?

Stelian: Într-o seară, m-a sunat un prieten şi m-a rugat să merg cu el la biserică. L-am refuzat, explicându-i că nu sunt într-o dispoziţie bună pentru aşa ceva. Am ajuns acasă şi am început să beau până am adormit. Pe la ora 17 prietenul meu m-a sunat din nou şi mi-a zis că el chiar doreşte să merg cu el la biserică. Am fost de acord să îl însoţesc, ştiindu-mă oricum mizerabil. Prietenul meu a venit după mine şi m-a dus la Biserica Generation. Când a început lauda si închinarea şi am văzut cum toată mulţimea îl laudă pe Dumnezeul, m-a luat un fel de tremurat. Pot spune cu sinceritate că acea închinare a aprins o flacără în inima mea şi mi-a deschis urechile pentru cel mai semnificativ mesaj pe care l-am auzit vreodată. Pastorul Judah a predicat în acea seară un mesaj primit direct din partea lui Dumnezeu pentru un fiu pierdut şi rănit, ca mine. În timpul mesajului, inima mi-a fost zdrobită de lucrurile pe care le-am făcut, iar ochii mei s-au umplut de lacrimi. La sfârşitul slujbei, pastorul Judah a făcut o chemare la altar…El i-a rugat să vină în faţă pe toţi cei care aveau nevoie de rugăciune. Am hotărât că şi eu am nevoie de rugăciune şi împreună cu 40 de tineri, am ieşit în faţă.l_1c0ca5672846acfbf2b5d0cf24e13715[1]

Florin: Cum a fost acel moment?

Stelian: În timp ce eram în faţă pentru rugăciune, L-am rugat pe Dumnezeu să mă ajute. I-am zis: “ Dacă Tu exişti cu adevărat, fă cumva ca să ştiu şi eu acest lucru.” Nici nu am terminat bine de zis acea rugăciune, că pastorul Judah s-a ridcat şi a zis: “Aici, în această seară, există cineva care se confruntă cu probleme mari în viaţa sa”. Apoi, păstorul a început să zică tot ceea ce am făcut eu de la vârsta de 16 ani până în acea zi. El a zis despre mine lucruri care le păstram secret chiar şi faţă de cei mai apropiaţi prieteni ai mei. Mi-a zis că Dumnezeu mă vrea pentru El, iar dacă eu mă voi întoarce spre El şi Îl voi lăsa în viaţa mea, Dumnezeu mă va binecuvânta şi va restabili relaţia cu familia mea. Pastorul a încheiat cu o pormisiune făcută de Dumnezeu regelui David în 2 Samuel 7:9- “Am fost cu tine pretutindeni pe unde ai mers, am nimicit pe toţi vrăjmaşii tăi dinaintea ta şi ţi-am făcut numele mare, ca numele celor mari de pe pământ”. După ce a terminat de zis acest verset, s-a îndreptat spre mine, m-a îmbrăţişat şi mi-a spus la ureche: “ Stii că despre tine e vorba…?”.

Florin : Am aflat că imediat după ce ţi-ai predat viaţa în mana Lui Dumnezeu, ai început să vezi minunile Lui.

Stelian: Aşa este…În acea seară, am plecat spre casă într-o linişte completă, fiind încă surprins de tot ceea ce s-a întâmplat. După ce m-am pregătit de culcare, am plâns şi m-am rugat aşa cum ştiam; am zis: “Tată, acum văd că Tu eşti real. Mă poţi ajuta să merg pe calea Ta, să te urmez pe Tine?” I-am cerut iertare pentru viaţa mea şi am adormit. A doua zi, când m-am trezit, l-am rugat pe Dumnezeu să îmi dea o Biblie. Ştiam că o Biblie bună costă cam 100 de dolari, aşa că m-am rugat pentru un miracol.

În timp ce îmi căutam un nou loc de munca, I-am reamintit lui Dumnezeu despre nevoia mea de a avea o Biblie.

Eram în oraşul meu Sammamish şi mă plimbam…la un moment dat, am văzut ceva în mijlocul şoselei. Am aşteptat să treacă toate maşinile şi am fugit repede în mijlocul şoselei unde am găsit o Biblie de studiu cu aplicaţii într-o stare perfectă. Am rămas şi mai şocat când am văzut ca Biblia era deschisă la 2 Samuel 7:9-“Am fost cu tine pretutindeni pe unde ai mers, am nimicit pe toţi vrăjmaşii tăi dinaintea ta şi ţi-am făcut numele mare ca numele celor mari de pe pământ”. Lacrimi îmi curgeau pe faţă în timp ce îmbrăţişam cu drag Biblia la pieptul meu; cred că arătam ca un ciudat în mijlocul şoselei.

Am mers apoi la fetele la care trebuia să plătesc chiria pentru apartament şi le-am explicat situaţia de la bancă, le-am zis că nu am un loc de muncă şi le-am rugat să imi amâne plata pentru un timp. Înainte de a-mi termina povestea, managerul complexului m-a înterupt şi mi-a zis că nu am nici un motiv de îngrijorare pentru că cineva tocmai a plătit pentru mine chiria. M-am oprit confuz întrebându-mă cine ar plăti 950 de dolari pentru un fiu datornic?! După ce am plecat de acolo, am primit un telefon de la mecanic şi am fost anunţat că maşina mea a pornit fără ca el să îi facă ceva . Era încântat!!! Exact în acea zi, mama şi tata m-au sunat şi şi-au cerut iertare pentru faptul că m-au neglijat total în ultimii trei ani. Nu i-am lăsat să termine ce aveau de zis, i-am întrerupt şi le-am zis: “VĂ IUBESC”! De atunci pot spune că părinţii mei îmi sunt cei mai buni prieteni.

6451_1189461810750_1054480907_30593863_8312997_n[1]Florin: După ce te-ai întors la Dumnezeu, te-ai mutat înapoi cu familia ta. Ce a însemnat pentru tine acest lucru şi cum te-au primit cei din familie?

Stelian: Să fiu sincer, familia m-a primit cu braţele deschise. Acesta a fost începutul promisiunilor Lui Dumnezeu pentru mine şi am fost încântat să încep o viaţă nouă cu familia mea, dar mai ales cu iubitul meu, Dumnezeu.

Florin: Aş vrea ca acum să vorbim puţin despre fotbal. Cum ai ajuns să joci fotbal în Spania?

Stelian : Într-o zi, am întâlnit un băiat pe nume Brent; el juca fotbal la o universitate din apropiere. El mi-a propus să merg în Europa pentru a juca fotbal profesionist şi asta mi s-a părut interesant. După ce am discutat o oră, am decis amândoi să mergem acasă şi să ne rugăm pentru călăuzire divină. Într-o seară, după terminarea antrenamentului, stăteam pe gazon şi mă rugam lui Dumnezeu; i-am mulţumit pentru tot ce mi-a dăruit. Atunci a fost prima dată când am auzit perfect şi direct glasul lui Dumnezeu vorbindu-mi. Priveam spre stele şi mă minunam de creaţia lui Dumnezeu. I-am spus Lui, în rugăciune, în timp ce priveam Carul Mare pe cer, că steaua mea preferată este cea care străluceşte cel mai puţin în Carul Mare, căci ea are cea mai mare valoare pentru că ţine Carul Mare şi stelele ce îl formează. Această stea este numită “Megrez”. Atunci am auzit o voce: “Stelian, dacă tu mergi în Spania pentru a juca fotbal, tu vei fi asemenea stelei Megrez- vei ţine unită împreună toată echipa, şi, cu tine, echipa va avea succes”. Am fost speriat un timp, dar am mers acasă ascultător, ştiind că Dumnezeul meu este cu mine. Săptămâni întregi am discutat cu Brent şi plănuiam plecarea mea la o echipă din Spania. Într-o noapte, am avut un vis: Jucam în Spania şi făceam cu mingea tot ceea ce doream; mulţimea fanilor era entuziasmată pentru că eram fenomenal cu mingea de fotbal în prima repriza a meciului. Apoi, în a doua parte, eram doar un jucător normal, fără abilităţi ieşite din comun, iar mulţimea fanilor, galeria, era nervoasă pe mine pentru că nu mai jucam atât de bine. Toţi m-au părăsit şi am rămas singur pe teren. Apoi am auzit o voce în vis şi Domnul mi-a zis: “ Stelian, aşa se va întâmpla în viaţa ta reală. Atâta timp cât te vei concentra asupra Mea, cât vei juca din toată inima ta pentru Dumnezeu, Eu voi face lucruri miraculoase cu tine şi cu mingea ta, lucruri la care alţii doar visează; cerul se va bucura dacă tu vei asculta de Mine. Dar, dacă îţi iei ochii de la Dumnezeu, vei fi un simplu om. Atâta timp cât tu vei sta drept pentru Dumnezeu, şi El va sta pentru tine.” M-am trezit şi L-am lăudat!

Florin: Ce înseamnă pentru tine Isus şi voia Lui?

Stelian: Isus este viaţa mea, bucuria mea, dragostea mea. În El găsesc toată mângâierea mea şi tot ceea ce e preţios şi merită trăit. Credinţa şi puterea mea sunt în El. Aici sunt câteva din versetele care mă ajută zi de zi: Ioan 14:12-14, Matei 21:21, Matei 6:33, Ieremia 33:3 şi Psalmul 37:4. Desfătarea mea este doar în Domnul. Psalmul 37:4 spune că dacă Domnul îţi este desfătarea, El îţi va da tot ce îţi doreşte inima. A te desfăta în cineva înseamnă să experimentezi bucurie şi plăcere extraordinară în prezenţa Sa. Isus este totul pentru mine!

Florin: La 24 de ani te văd îndrăgostit de Dumnezeu şi gata să faci voia Lui, oricare ar fi ea. Cum ţi se par tinerii creştini din ziua de astăzi? Sunt ei gata să facă sacrificii pentru a împlini voia Lui Dumnezeu?

Stelian: Cred că pentru început ar trebui să explicăm ce înseamnă a fi creştin. În călătoria mea cu Dumnezeu, am întâlnit mulţi oameni care se numeau creştini, dar, în realitate, dacă ai fi urmărit viaţa lor, ai fi putut vedea că sunt tare departe de Dumnezeu şi sunt orbiţi de gândurile şi tradiţiile lor. Noi nu suntem salvaţi pentru că ne-am născut într-o familie creştină. Noi nu suntem salvaţi datorită faptelor noastre grozave, ci doar prin harul lui Dumnezeu. Să vă zic cum trebuie să fie un copil de Dumnezeu. Vă amintiţi de Moise care cobora de pe muntele pe care s-a întâlnit cu Dumnezeu şi de oamenii care l-au văzut şi au observat faţa lui strălucind de prezenţa lui Dumnezeu? Nu ar trebui noi zilnic să fim în prezenţa lui Isus? Nu ar trebui oare ca feţele noastre să strălucească de milă şi dragoste? Pentru a ne putea numi creştini, trebuie să avem în viaţa noastră Roada Duhului Sfânt, trebuie să fim complet devotaţi lui Dumnezeu. Puţini tineri sunt dispuşi să facă sacrificul de a-L urma pe Isus şi de a lua crucea Lui.

Florin: Îţi mărturisesc că am fost atins şi provocat de mărturia ta. La finalul acestui interviu, te rog să transmiţi câteva gânduri celor care citesc acest interviu.100_1545

Stelian: În primul rând, vreau să Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ocazia de a–i aduce Lui onoare şi glorie. Vreau să încurajez pe toată lumea să continue lupta alături de Dumnezeu, cel care îţi dă un scop în viaţă. Chiar dacă vin furtuni , Isus va vorbi împotriva furtunii şi va umbla pe valuri; doar El le poate potoli. Este mult mai uşor să te ţii prins de Isus pe durata furtunii decât să te laşi pentru o secundă de mâna Lui. Sper ca într-o zi să împărtăşesc cu voi şi restul mărturiei mele – o călătorie uimitoare cu Dumnezeu!

Interviu realizat de Florin Lupean

® Flacăra Închinării Media

1559 Vizualizări, 4 Azi | Etichete: , , ,

19 Comentarii la " Interviu cu Stelian Baban, un fotbalist dedicat Cerului "

  1. luminita spune:

    Impresionant!!!!am fost cu adevarat miscata de marturia acestui tanar, de felul minunat a lui Dumnezeu de a lucra, de dragostea Lui mare pt noi…Numele Lui e MINUNAT!
    Il iubesc pe Dumnezeul meu! Traiasca Domnul si toata suflarea sa cante laudele LUI!!!!!

  2. y_daddy spune:

    wow… ce tare! Dumnezeu e adevarat, nu vis. El ne conduce vietile spre culmi atunci cand punem valoare pe El. Fii binecuvantat frate! Si sa ajungi in liga 1 :)

  3. ce ma bucur sa-l vad pe Steli aici .. :)
    i in poze am mai vazut fetze cunoscute…

    intr-adevar un interviu superb Florin :)

    Astept sa ne revede curand, Steli…
    … inca zambesc cand imi amintesc de conversatia despre fotbal in fata bisericii :))

    hug guys!

  4. Timotei spune:

    Marturia ta m-a impresionat mult si m-a incurajat. G.B.U. si succes in tot ceea ce faci

  5. Cosmina B. spune:

    am citit interviul de mai multe ori cu aceeasi curiozitate ca si cum ar fii fost prima data….modul minunat in care Dumnezeu l-a adus la El m-a impresionat foarte mult.Dumnezeu lucreaza intr-un mod unic si plin de dragoste. ma bucur mult de felul cum gandeste acest tanar…ma regasesc in cuvintele lui despre ceea ce este Dumnezeu pentru el….am fost miscata ….fii binecuvantat

  6. Paul Ronaldo spune:

    Foarte Impresionanta povestea lui, si cred ca asta ne arata fortaa lui dumnezeu si ca daca noi mergem cu Dumnezeu toate lucrurile oricat de imposibile ar parea cu Dumnezeu totul este posibil.
    Mult succes stelii cu toate visurile tale

  7. Andrea spune:

    ….incredibil…in timp ce citeam interview..mi se umpleau ochii de lacrimi…AMAZING!

  8. Sergiu46 spune:

    Un om care traieste cu advarat in fiecare zi cu Dumnezeu. Se vede asta din Cuvintele lui si din felul cum vorbeste.
    Am ramas impresionat de acest interviu.

  9. cristina spune:

    L-am cunoscut pe Stelian aici in Spania, dar totusi, nu stiam trecutul lui…M-a miscat mult marturia lui, si ii multumesc lui Dumnezeu pentru lucrarile lui minunate. Fi binecuvantat, Stelian, pentru ca ti-ai predat viata in mana Lui si esti asa de credincios fata de EL! Iosif si Cristina…

  10. marta si andreea spune:

    WOW!SLAVIT SA FIE DOMNUL PT MINUNEA CE A FACUT-O IN VIATA LUI STELIAN!E O REALA BUCURIE SA AFLAM CEEA CE DUMNEZU A LUCRAT PRIN PRETIOSUL NOSTRU PASTOR JUDAH SMITH.E O MARTURIE PUTERNICA!

  11. claudio spune:

    pot sa spun ca il cunosc bine pe stely este un baiat foarte distractiv dar fara brenthonyo viata nu ar fi asa de distractiva.
    ole ole ole brenthonyo ….ole!

  12. marius spune:

    Marius ,foarte fain , sant surprins de felul cum lucreaza DUMNEZEU!!

    Domnul sa te binecuvinteze !!

  13. marius spune:

    Foarte fain !! Domnul sa te binecuvinteze !

  14. Brentonio spune:

    Wowowwo, I can translate all the English, I love my mother more fuerte, me, Amen WOOWOWOWOOOOOOOOOOOOOWW Christ as the eternal Powerful

  15. Sergiu Cristea spune:

    ce frumos Stelian…..ma bucur mult de lucrarea Domnului in viata ta!!!:) Gby!!

  16. Hope spune:

    Stelian…un copil special, indragostit de Domnul Isus!!!
    Domnul sa te binecuvinteze si…abia astept sa vad lucrarea Lui in viata ta, in continuare..pana acum, am fost foarte impresionata, si stiu k voi fi si mai uimita de lucrarea Lui pe viitor!!!

  17. Ramona Diana spune:

    wow. L’am cunoscut pe Steli aici in Spania, dar nu stiam ce trecut ascunde in spate.
    Un trecut “mizerabil” dacä pot sä’l numesc asa. Un trecut “mizerabil” care acum sträluceste, pentru’cä el strälucesti in ochii Tatälui.
    O märturie impresionantä, care mi’a umplut ochii de lacrimi!

    Fii binecuvântat Steli, si cu adevärat Domnul te iubeste!
    Domnu sä lucreze la viata ta in continuare si stai lângä El mereu.

    >:d<

  18. Magda spune:

    Ma impresionat pana la lacrimi…!!!


No comments:

Post a Comment