MARANATA !!!

MARANATA !!!

Thursday, March 1, 2018

2018 MARTIE-4 FELURI DE MEDITATII-CUVINTE DE MANGAIERE,ZIDIRE,IMBARBATARE SI TREZIRE

Christianity can be condensed into four words: Admit, Submit, Commit and Transmit. -Samuel Wilberforce


DOMNUL ESTE APROAPE-GBV

Joi, 1 Martie 2018
Dar vă fac cunoscut, fraților, că evanghelia care a fost vestită de mine nu este în felul omului, … ci am primit-o prin descoperirea  Lui Isus Hristos.Galateni 1.11,12

Pavel a fost un vas ales, un slujitor special al lui Dumnezeu. El a primit revelații din abundență din partea Domnului Isus (Fapte 9.15; 2 Corinteni 12.7). Există patru revelații speciale pe care el le menționează în epistolele sale. Prima dintre ele este cu privire la evanghelia harului.

Galatenii se lăsaseră convinși de glasul învățătorilor falși, care adăugau legea la mesajul evangheliei și spuneau că trebuie să fii circumcis pentru a fi mântuit. Apostolul Pavel condamnă în totul această învățătură, folosind termeni duri pentru a-i atenționa pe cei credincioși (Galateni 1.6-9; 3.1-3). Adesea noi suntem șocați când imoralitatea își face loc printre cei credincioși, dar suntem indiferenți cu privire la învățăturile greșite. Este interesant să vedem cu câtă blândețe le-a vorbit Pavel corintenilor pentru a-i corecta, în contrast cu asprimea cuvintelor sale către galateni.

Evanghelia este doctrina de temelie pe care sunt zidite celelalte doctrine. Dacă evanghelia este afectată, nimic altceva nu poate fi corect. Învățătorii falși spuneau că Pavel este un apostol de mâna a doua, care nu era conectat cu „cei doisprezece“, și că, prin urmare, galatenii nu trebuiau să ia seama la învățăturile lui. Răspunsul apostolului a fost că, într-adevăr, el nu era conectat cu cei doisprezece apostoli și le demonstrează galatenilor unicitatea convertirii și a chemării sale. El le spune că abia după mulți ani de la convertirea sa i-a întâlnit pe apostoli în Ierusalim, iar ei i-au dat mână dreaptă de părtășie (Galateni 2.9). Prin acestea, Pavel urmărea să le demonstreze că evanghelia sa, deși nu era diferită de cea a celorlalți apostoli, fusese primită prin revelație directă de la Domnul Isus. Să avem grijă să nu schimbăm absolut nimic din această evanghelie și să ținem cu tărie adevărul că mântuirea este doar prin har și doar pe principiul credinței. B. Reynolds


SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI

Jean Koechlin -Volumul V
1 MARTIE
Proverbe 16.1-15

         Să ne aducem aminte că majoritatea cugetărilor şi a maxi­melor conţinute de această carte a Proverbelor au între ele le­gături pe care este important să le cercetăm şi să le dezlegăm.

         „Planurile inimii sunt ale omului”, afirmă versetul 1„Inima omului îşi propune calea...”, reia versetul 9. Iar aceste planuri, aceste căi, pot părea curate (v. 2) şi drepte (v. 25) ori­cui nu-şi cunoaşte inima şi nu-şi judecă motivaţiile. De exem­plu, o milostenie, lucru bun în sine, poate fi făcută pentru a fi văzut de alţii (Matei 6.1). Dumnezeu însă, care cântăreşte duhurile şi inimile (cap. 21.2), distinge în intenţiile noastre o astfel de cale a întristării sau a morţii (v. 25; Psalmul 139.24). Ascultând de îndemnul din versetul 3, să-I încredinţăm Lui (să prăvălim asupra Lui) lucrările noastre,mici sau mari (Iov 5.8)! Să-L lăsăm pe El să acţioneze, să ne traseze căile, să ne dicteze cuvintele – aceasta este dependenţa, atitudine care Îi place Domnului şi care ne asigură protecţia!

         Versetele 10-15 ne învaţă ceea ce se impune împăraţilor. In această privinţă, să ne amintim de demnitatea la care harul Domnului nostru ne-a făcut să avem acces (Apocalipsa 5.10). Nobleţea obligă, se spune uneori (comp. cu Isaia 32.8). Dreptatea şi corectitudinea trebuie să fie trăsăturile care să-i caracterizeze pe comoştenitorii împărăţiei.SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI- MARTIE


SĂMÂNŢA BUNĂ

Joi, 1 Martie 2018

„ …Pentru El am pierdut toate și le socotesc ca un gunoi, ca să câștig pe Hristos și să fiu găsit în El, nu având o neprihănire a mea…“Filipeni 3.8,9

„Se pierde mult prin credinţă“

Așa a spus un bărbat într-o societate în care se batjocorea credința creștină. Acolo se mai afirmase că omul care vrea să se îndrepte numai după Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să renunțe la multe lucruri, care totuși ar fi așa de plăcute și de necesare omului.

Desigur, spuse un creștin din oraș, care era de față, aceasta pot să o confirm. Din proprie experiență știu: Se pierde mult prin credință!

Şi a început să enumere tot ce a pierdut prin credință.

Mai întâi o conștiință rea și o inimă neliniștită. Căci știu, spuse el, de când sunt un creștin, că Dumnezeu mi-a iertat totul. El mi-a dăruit pacea Sa.

În al doilea rând mi-am pierdut renumele meu rău. Prietenii strigau mai demult după mine pe stradă, și acum nu o mai fac, căci nu mă mai clatin pe picioare când ies în oraș.

În al treilea rând mi-am pierdut costumul meu rău și arătarea mea de râs; pentru că mai demult am băut, nu am avut banii necesari pentru a mă îmbrăca pe mine și pe ai mei. Şi aceasta pot acum.

Da, se pierde mult la întoarcerea la Dumnezeu. Dar știu că toată pierderea este numai câștig.

Evlavia are o promisiune dublă: ea este o binecuvântare pentru această viață și pentru cea viitoare.SĂMÂNŢA BUNĂ (1)

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

MARTIE 2018
coordonatori Bob & Debby Gass

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=T44cTZYAXzQ

1 MARTIE     ADEVĂRUL DESPRE CĂSĂTORIE (1)

“Veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face slobozi” (Ioan 8:32)

Ideea că o căsnicie poate fi perfectă ne induce în eroare și ne provoacă deziluzii, pregătindu-ne pentru abandonarea ei atunci când fantezia se ciocnește cu realitatea. Lucru acesta se întâmplă mereu! Numai când accepți adevărul că oamenii sunt slabi, nestatornici și dezamăgitori – și că tu faci parte dintre ei – vei putea afla fericirea de lungă durată în căsnicie. Așadar, următoarele câteva zile, vom analiza împreună câteva concepții greșite despre căsnicie. Astăzi vom vorbi despre microbul iubirii. Noi avem impresia că dacă ne aflăm în locul potrivit, la timpul potrivit, cu persoana potrivită, dragostea ne va „contamina” și vom pluti pe barca fericirii toată viața. Necazul este că atunci când suntem epuizați din cauza creșterii copiilor, a locului de muncă și a ratelor, microbul iubirii își ia zborul. În corvoada noastră zilnică printre vase murdare, scutece și treburi casnice, ceva trebuie să cedeze. Așa că iubirea cedează locul pe care îl ocupa în prim plan și realitatea preia controlul. Deoarece confundăm îndrăgostirea cu iubirea adevărată, noi avem impresia greșită că iubirea și-a făcut bagajul și a plecat, iar noi trebuie să o urmăm. De fapt, dragostea nu se ofilește pentru că idila îi face loc realității. Dacă doi oameni care se îndrăgostesc sunt dispuși să stea împreună în dragoste și să treacă prin provocările vieții, povestea de dragoste se poate reînsufleți, devenind mai puternică și mai rezistentă ca niciodată. Poate idila ne-a făcut să ajungem împreună, dar dragostea care nu se gândește la sine ne ține împreună. Biblia spune: „Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuiește; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândește la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acopere totul, crede totul, nădăjduiește totul, sufere totul” (1 Corinteni 13:4-7) CUVANTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTAZI MARTIE 2018

 –


CELELALTE 10- CLASICE- SE GASESC  POSTATE  IN TOATE LUNILE ANULUI  2016 LA ADRESELE URMATOARE :

                http://nowheresoonthere.blogspot.com/

POT FI DESCARCATE  DEPOZITATE SI RETRIMISE DE ORICINE . NIMIC NU E COPYRIGHT, DACA LE PASTRATI ASA CUM LE LUATI  NEMODIFICATE SI CU  ADRESELE PROVINIENTEI LOR ORIGINALE,ACOLO  UNDE SANT MENTIONATE .




No comments:

Post a Comment