MARANATA !!!

MARANATA !!!

Wednesday, September 10, 2014

ALIN LOLOS -Cei mai multi din adunari nu stiu Evanghelia

Christianity can be condensed into four words: Admit, Submit, Commit and Transmit. -Samuel Wilberforce

10454993_788792064516205_7302509634494644491_o

Cei mai multi din adunari nu stiu Evanghelia

 
In ultimele luni am umblat si tot am umblat prin adunari, parcuri, strazi si case ca sa propovaduiesc Evanghelia Domnului Isus Hristos si sa depun marturie pe unde ma poarta Domnul Dumnezeu. Va spun sincer ca desi sunt invitat in multe locuri, caut mereu sa le dau oamenilor Evanghelia nediluata, sa le arat Invatatura Sanatoasa al lui Hristos si sa ma asigur ca ei au inteles mesajul iertarii precum omul este iertat si schimbat. Schimbarea in om daca nu este produsa de Dumnezeu, omul cu toate ca a fost botezat sau face parte dintr-o adunare, el nu este iertat si nu este un crestin. Trist sunt ca am dat de multi oameni care sustin ca sunt iertati, dar niciodata nu au fost schimbati si la fel de grav, pe multi din adunarile Evanghelice ii intreb “daca azi mori stii unde ajungi”, iar ei imi raspund ca nu stiu sau nu sunt siguri. Vorbesc despre oamenii care sunt deja botezati, care frecvent vin la adunare, care stiu multe lucruri din Biblie.
Am observat ca daca un doctor care a studiat corpul uman poate cu usurinta sa ucida un om, la fel este si un arhitect care a facut o casa, ii cunoate punctele slabe la acea cladire, ei bine tot asa este si cu multi din adunarile evanghelice, cu Biblia in mana un om care nu a fost schimbat de Hristos, stie cel mai bine sa fie fatarnic sau sa se insele. Pentru ca multi din adunari cunosc multe din Biblie, ei stiu prin urmarea acestui lucru sa se ascunda si sa nu isi arate adevarata lor personalitate, ci traiesc in pacate si pofte cu gandul ca nimeni nu stie, iar astfel sunt fatarnici sau se insala. Acestia adopta un caracter si un comportament crestin, incearca sa fie prin proriile lor puteri ca si crestinii, dar se chinuie pentru a se mentine in pas cu adevaratii crestini, pentru ca ei niciodata nu au fost schimbati de Hristos si niciodata nu au primit o natura noua duhovniceasca. Si spun niciodata pentru ca acestia niciodata nu si-au dorit iertarea asa cum Hristos o da, lepadandu-se de absolut tot si sa-L urmeze pe El. Dar inaintea lui Dumnezeu totul este gol si descoperit(Evrei4:13).
Am vazut si vad totodata ca Evanghelia nu este predicata in adunari asa cum este clar revelata in Biblie, nu se mentioneaza de atributele lui Dumnezeu, nu se mentioneaza de iadul vesnic de pedeapsa impotriva pacatosului, nu se predica impotriva pacatului si nu se spun la lucruri pe nume, din motiv ca oamenii sa nu fie deranjati sau tulburati. Va spun ca liderii care nu predica Evanghelia clara oamenilor, vor fi judecati pentru asta si cel mai rau, multi din adunari sunt lasati in voia lor, cu pretextul ca ei s-au pocait deja sau sunt botezati, dar numai bine nu sunt si astfel ei se bazeaza pe niste decizii din trecut, iar cei mai multi sunt in drum spre iad, pentru ca ei niciodata nu au fost schimbati, regenerati, nascuti din nou, mantuiti sau niciodata nu au inceput o viata noua precum zice Biblia ca cele vechi sau dus, toate lucrurile s-au facut noi(2Corinteni 5:17). Testul ca esti o faptura noua este rodul, iar rodul este unul singur, sfintirea (Romani 6:22 Dar acum, odata ce ati fost izbaviti de pacat si v-ati facut robi ai lui Dumnezeu, aveti ca rod sfintirea, iar ca sfarsit viata vesnica.)
Versetul incepe cu cuvintele “dar acum”, asta ne arata ca acum rodul este sfintirea. Deci daca acum nu cauti sfintirea si nu tanjesti dupa ea, nu esti crestin. Biblia spune clar in Evrei 12:14 Urmariti pacea cu toti si sfintirea, fara de care nimeni nu va vedea pe Domnul “.
De ce aceste versete nu sunt luate in serios? Nimeni nu il va vedea pe Domnul daca nu urmareste pacea si sfintirea. Sau Matei 5:8 Ferice de cei cu inima curata, caci ei vor vedea pe Dumnezeu! Deci daca numai cei cu inima curata iL vor vedea pe Dumnezeu, intrebarea este daca avem ceva in inima care ne osandeste sau care nu este dupa voia lui Dumnezeu? Deci toti care se compromit in pacat si isi gasesc placerea in el, nu sunt schimbati si automat reiese din asta ca nu sunt iertati, pentru ca atunci cand Dumnezeu iarta un om il si schimba, nu il lasa asa cum popa ii lasa pe oameni spunandu-le sa se duca ca sunt iertati si astfel nu sunt iertati, iar ei nu se intreaba daca sunt iertati si nu isi cerceteaza vietile sa vada daca sunt iertati. Multi din adunari isi petrec mai mult timp in a cerceta fructele si legumele in supermarket, decat sa-si cerceteze vietile sa vada daca sunt in adevarata credinta a lui Hristos care schimba omul si nu-l lasa sa traiasca oricum.
Daca acum cativa ani aveam duhul aprins sa predic imediat dupa nasterea mea din nou si multi m-ati vazut in diferite locuri (strazi, TV sau adunari), acum mi s-a intaratat duhul si mai mult de a propovadui oriunde si oricand. La multi le place ce s-a auzit atunci in emisiunile de la TV, dar nu toti din adunari vor sa traiasca asa cum am spus. La multi le place ca ies in strada si predic, dar majoritatea nu vor sa predice, ci stau comozi. Cred cu tarie ca daca cineva isi iubeste aproapele ca pe el insusi asa cum DOMNUL ISUS spune, atunci va si predica iertarea, avertizand oamenii ca Dumnezeul este drept si iarta cum cere El, nu cum cred unii. Pe unde merg predic in primul rand ca Numele lui Hristos sa fie inaltat, iar in al doilea rand ca cei ce asculta sa fie mantuiti. Nu ma duc doar ca ei sa asculte, ci fie ca asculta, fie ca nu, trebuie sa predic aceasta Evanghelie glorioasa ca Numele Lui sa fie inaltat, pentru ca El este vrednic si cred cu tarie ca nu este treaba mea ca oamenii sa fie mantuiti, ci El mantuie oamenii, treaba mea este doar sa predic Evanghelia, iar in urma Evangheliei DUHUL SFANT invie cum vrea, cati vrea. Punct.
Oricum sunt tare ingandurat si aceste lucruri ma framanta des, lucruri care ma fac sa ma rog ca sa se intample o revolutie de trezire intre pocaiti. Multi nu stiu EVANGHELIA si multi nu sunt schimbati. Multi dintre asa zisi pocaiti, vor merge in iad pentru ca unii sunt fatarnici, iar altii se inseala, de aceea am luat initiativa ca sa merg in multe locuri pe unde sunt invitat si nu numai, ca sa ma duc sa le spun oamenilor ca omul iertat de Dumnezeu automat este schimbat tot de Dumnezeu si nu schimbat putin, ci radical. Aceasta aratand ca niciodata nu mai esti la fel cum erai si niciodata nu mai iubesti ce odata iubeai, pacatul, pofta si lucrurile lumii.
Desi pe multe bloguri sunt bombardat de multi cu judecati, insulte, pareri, acestea gasindu-le in diferite commenturi sau retele de socializare, caut mai cu ravna sa merg in numele Domnului Hristos ca sa propovaduiesc oriunde si oricand indiferent cu cine ma intalnesc, caut sa predic Evanghelia. Fie ca ma opreste politia pe strada, fie ca merg la magazin, supermarket, peco, sau oriunde, trebuie sa-L vestesc pe Hristos si pe El rastignit si inviat, pentru ca stiu ca niciodata nu ma mai vad cu acele persoane, stiu ca iadul este vesnic, stiu ca El iarta pe oricine vine in termenii Lui si stiu ca eu am fost schimbat de El, asa ca trebuie sa vestesc si vai de mine daca nu vestesc Evanghelia (1 Corinteni 9:16). Astazi in adunari nu se vede pasiune pentru Dumnezeu si nu se vede ravna, desi Biblia ne cere la toti sa avem aceasi ravna (Evrei 6:11), nu se vad aveste lucruri pentru ca Evanghelia nu este prezentata asa cum este ea clara. Ci ea este prezentata si imbracata de multi lideri cu diferite metode, cu gandul ca sa ajunga la inima omului, nestiind ei ca la inima omului numai Dumnezeu ajunge, numai Dumnezeu este capabil si numai El face aceasta lucrare (Ezechiel 36:25-27), fie ca omul doarme sau nu, samanta creste(Marcu 4:27). Evanghelia nu trebuie imbracata cu metode atunci cand este prezentata ca omul s-o creada, ci trebuie predicata asa cum este clara. Evanghelia nu are nevoie de ajutorul nostru, ci ea doar trebuie predicata si atat. Unii lideri care prezinta Evanghelia imbracata cu formele lor, nu cred in alegerea lui Dumnezeu, nu cred ca Tatal atrage pe oameni la Fiul si nu cred in toate aspectele legamantului vesnic facut in Sangele lui Hristos precum omul iertat, este automat schimbat de Dumnezeu si va continua sa fie schimbat de Dumnezeu pana va intra in glorie cu EL.
De ce sa caut la fata omului, cand Hristos zice clar in Ioan 5:44, ca El nu cauta la fata omului? Pentru ca nu ma joc atunci cand predic, ca stiu ca o sa fiu tras la raspundere de tot ceea ce predic, caut sa le vestesc si sa le arat prin textele biblice oamenilor depravarea totala a lor, pedeapsa pacatosului care este iadul vesnic, aratand ca Dumnezeu este Drept, Sfant si Manios, iar numai dupa ce arat omului acestea, le vestesc Dragostea lui Dumnezeu pentru oameni aratata la cruce prin faptul ca Dumnezeu l-a omorat pe Hristos pentru pacatele noastre. In urma acestor lucruri predicate si explicate clar cu texte din Biblie, va spun sincer ca in unele locuri predic doar o singura data, pentru ca nu mai sunt invitat. Nu mai sunt invitat nu pentru ca eu aduc o Evanghelie noua sau straina, ci o aduc pe cea veche, scrisa in Proroci, in Psalmi si in Lege (Romani3:22), astfel liderii acelor adunari fiind deranjati ca nu am distrat caprele, ci am dat de mancare oilor, normal ca nu mai ma invita. Ezechel 34 este un capitol intreg pentru astfel de lideri care distreaza caprele, pentru ca ei care in loc ca sa dea de mancare oilor, ei distreaza caprele folosind diferite metode lumesti, iar cand aceste metode si improvizatii lumesti nu mai sunt, majoritatea din adunari pleaca pentru ca niciodata nu au fost nascuti din nou si nu Hristos i-a tinut in urma nasterii din nou, ci ceea ce i-a tinut a fost doar gadilarea urechilor cu lucruri placute lor si NU cu lucrurile pe care Dumnezeu le vrea.
Totodata multi dintre oameni, mai ales cei din adunari, nu stiu daca o fac din nestiinta sau chiar stiu ce fac, sper ca o fac din nestiinta, ei ma acuza ca am fost un ticalos, ca am facut multe lucruri inainte de nasterea mea din nou, ca am fost cu nu stiu cine, ca am fost in nu stiu ce locuri etc.
Oamenilor, dar eu nu am zis foarte clar ca am fost un ticalos? Ba da. Intrebarea este daca exista altfel de oameni fara Hristos in afara de ticalosi?(Apocalipsa 3:17 Pentru ca zici: “Sunt bogat, m-am imbogatit, si nu duc lipsa de nimic”, si nu stii ca esti ticalos, nenorocit, sarac, orb si gol…) Noi toti am fost la fel, noi toti am fost straini si vrajmasi cu Dumnezeu (Coloseni1:21), noi toti care acum suntem iertati si schimbati. Pai daca eu eram mort in pacatele mele asa cum zice clar in Efeseni 2:1, pai ce puteai sa-mi ceri mie atunci cand ma hraneam din natura fireasca, pamanteasca, draceasca?Va rog voi toti sa intelegeti ca de cativa ani sunt nou in Hristos si ca toate lucrurile sau facut noi, toate lucrurile 2 Corinteni 5:17. Acesta este motivul pentru care am renuntat la absolut tot, pentru ca El m-a schimbat. Pai daca toate lucrurile sunt noi acum, de ce unii din voi vreti sa le faceti iar vechi? Daca Hristos iarta pacatosul si nu isi mai aduce aminte de trecutul lui (Isaia 43:25), daca Dumnezeu arunca in marea uitarii trecutul, de ce unii pe diferite bloguri aduceti aminte de mizeriile in care am trait si de care imi este rusine?(Romani 6:21). Am gresit in multe feluri si regret faptele facute, dar acum sunt nou in Hristos. Pavel oare nu a fost mai rau decat mine? Nu prigonea el Biserica lui Hristos? Nu ucidea el pe multi? Daca el a fost facut nou, credeti ca eu sunt mai putin nou, cu toate ca multi imi aduceti aminte si vorbiti intre voi mereu de trecutul meu? Ce sa va zic, sa va laud, in privita asta nu va laud(1Corinteni 11:22). Numai diavolul vine sa surpe, sa darame si sa impiedice, numai el aduce aminte de trecutul care este deja iertat de Dumnezeu, el care va fi zdrobit curand sub picioarele noastre(Romani 16:20). Cum ar fi ca eu sa ma intalnesc cu tine care acum esti nou in Hristos si mereu sa iti aduc aminte de cine erai, ca ai facut cutare si cutare lucru? Ori esti nou si gata, ori traim in trecut amintindu-ne mizeriile in care multi am trait? Dragii mei, cand veti intelege voi toti care umblati cu acuzatii ca acum in Hristos toate lucrurile sunt noi si s-au facut noi. Hristos iarta orice pacat? Va intreb, Hristos iarta orice pacat? Da iarta. Pai daca iarta orice pacat si nu ma refer la hula impotriva DUHULUI SFANT, ci ma refer la orice pacat, dintr-un vas spart lumesc, face un vas de cinste folositor pentru Stapan.(2 Timotei 2:21 Deci, daca cineva se curata de acestea, va fi un vas de cinste, sfintit, folositor stapanului sau, destoinic pentru orice lucrare buna.)
Ferice de cel cu faradelegea iertata si de cel cu pacatul acoperit – Psalmul 32, daca este acoperit de sangele lui Hristos, nu-l mai descoperiti voi aducand aminte trecutul, ca pana si Hristos i-a zis femeii stricate “nici Eu nu te osandesc, dute si nu mai pacatui” (Ioan 8:11). Daca El nu mai osandeste pe nimeni care este in Hristos, atunci nici voi nu o mai faceti, pentru ca trecutul este trecut si punct. Nu avem noi dreptul la o viata noua, noi cei iertati si schimbati de Hristos pentru ca cele vechi sau dus? Conform textului din Romani 8:1, zice clar ca” Acum nu mai este nici o osandire pentru cei ce sunt in Hristos ISUS”.
Pai daca Dumnezeu nu se mai baga in viata omului, ci il justifica pe deplin in urma jertfei lui Hristos, acesti oameni cum isi permit fiind influientati de cel rau, sa se bage in vietile altora aducandu-le mereu aminte de cine erau inainte de nasterea din nou sau ce au facut inainte ca Hristos sa-i schimbe?
Lucrurile pe care le intalnesc mereu pe unde merg, este ca oamenii sunt confuzi in ce priveste Botezul cu Duhul Sfant, siguranta mantuirii, iertarea care este impreuna cu schimbarea si lucruri in ce priveste Invatatura Sanatoasa, precum alegerea lui Dumnezeu si altele.
Am inceput multe articole, pe care sper sa le termin, unul din motivele pentru care inca nu le-am terminat este ca mereu sunt plecat sa predic si sa-L inalt pe Hristos in piete si in locurile unde sunt chemat. Stiti cum zice Eclesiatul, “toate le vremea lor”. E important sa merg sa predic schimbarea produsa de Dumnezeu in om (nasterea din nou) si pentru ca sa predic aceasta, trebuie sa prezint EVANGHELIA.
Non stop, pana si astazi, studiez ce contine Evanghelia Domnului Isus Hristos ca sa o pot prezenta omului cat mai clar, ca stiu si cred cu tarie ca Evanghelia este puterea pentru toti cei ce o cred (Romani 1:16-17).Evanghelia lui Hristos incepe cu cine este Dumnezeu si continua cu ceea ce a facut El. Contine atributele lui Dumnezeu precum arata ca uraste pacatosul, nu ca Dumnezeu uraste doar pacatul asa cum multi ati fost invatati, ci El uraste pacatosul, cititi textele clare din Biblie (Psamul 5:5-6) si ca pacatosul nu poate sta cu Dumnezeul cel Sfant. Atribute precum El este Drept si Sfant. Atribut ca El se manie mereu (Psalmul 7:11). Aceste lucruri trebuie explicate oamenilor, nu doar ca Dumnezeu este Dragoste. Mai inainte ca sa explici unui om ca Dumnezeu il iarta de toate pacatele, trebuie ca sa ii arati negura in care sa afla ca sa IL vada pe Hristos cat mai glorios. Astazi unii lideri fura din gloria Evangheliei si din puterea ei, de dragul sa-si distreze caprele, pentru ca ei nu prezinta aceste lucruri. Deci unii nu stiu sa prezinte aceste lucruri, continua sa predice guilele de la anvon decat sa predice aceasta explozie pe care numai Evanghelia o prezinta. De aceea cei mai multi sunt slabi spiritual si in trairea lor se compromit in pacate si pofte ascunse. Daca iti pun o funie lunga in fata, ce parere ai? Poate incepi sa iti dai cu pararea despre ea, dar prezinti doar o parere slaba. Dar daca te afli intr-o groapa timp de 7 zile si acolo mananci rame si melci, bei apa dintr-o baltoaca, iar dupa 7 zile cineva iti arunca o funie ca sa te scoata de acolo, ce parere ai atunci despre acea funie? Tocmai am prezentatIsaia51:1(Din gaura gropii din care ne-a scos Dumnezeu). Ei bine tot asa este si cu Evanghelia, multi prezinta o Evanghelie diluata, si nu arata omul cat de pacatos este, cat de diabolic este si cat de depravat este, ca apoi cand IL prezinta pe Hristos sa cada in genunchi si sa se pocaiasca crezand in El. Daca intrebati, cum se impaca ura lui Dumnezeu impotriva pacatosului conform textelor din Psalmul 5:5-6 sau Exodul 34:7 ca El “nu trece pe cel vinovat drept nevinovat”, sau Proverbe 17:15, ca El “nu trece pe cel vinovat drept nevinovat”, cum se impaca acest lucru cu dragostea lui Dumnezeu pentru toti oamenii conform Ioan 3:16, va spun ca la Cruce se impaca, la cruce prin faptul ca TATAL l-a omorat pe Hristos aratandu-si dreptatea si mania impotriva pacatosului, ca din Hristos sa iasa iertarea si astfel Dumnezeu sa-si arate dragostea fata de noi, dar nu isi arata dragostea fata de noi fara ca sa-si satisfaca mai intai dreptatea impotriva pacatosului. Priviti textul Coloseni 1:20 “şi să împace totul cu Sine prin El, atât ce este pe pământ, cât şi ce este în ceruri, făcând pace prin sângele crucii Lui.” Romani 5:9 “Deci cu atat mai mult acum, cand suntem socotiti neprihaniti, prin sangele Lui, vom fi mantuiti prin El de mania lui Dumnezeu. “
Mai intai ca omul sa fie langa Dumnezeu a trebuit ca Dumnezeu sa rezolve problema pacatului, sa darame zidul de la mijloc care ii despartea, sa-si linisteasca mania care clocotea de secole si sa-si satisfaca dreptatea, ca legea sa fie implinita precum cel pacatos sa fie pedepsit cu moartea si iadul vesnic.
Astfel Hristos a fost omorat in locul nostru, si Hristos a satisfacut pe deplin toata dreptatea lui Dumnezeu platind plata pacatelor noastre, iadul vesnic. Cand prezinti aceste lucruri, numai atunci Evanghelia nu este diluata, pentru ca esenta Evangheliei reiese din textele din Romani 3:23-26, Proverbe 17:15, Exodul 34:7, intrebarea fiind aceasta: “Cum poate un Dumnezeu drept sa ierte pacatosul si El sa ramana drept”? Legat de Mania lui Dumnezeu care este impotriva pacatosului, IL vedem pe Hristos in Luca 22:42, unde Hristos ii spune Tatalui daca vrea, sa departeze acest pahar de la El. Intrebarea este ce era in pahar, despre ce pahar vorbea Hristos acolo? Multi predica ceva fals, sustinand ca in pahar se afla pedeapsa romanilor impotriva lui Hristos. Pai daca era asa, cum va explicati doua lucruri:
1. Cum va explicati ca urmasii lui Hristos din toate timpurile cand erau pusi pe rug, dati cu smoala si dati foc, cum va explicati ca ei acolo in suferinta IL slaveau pe Hristos cu tarie? Credeti ca urmasii lui Hristos erau mai viteji decat Imparatul imparatilor? Credeti ca Hristos se ruga de Tatal de frica romanilor? NU, NU SI IAR NU. Hristos acolo stia ca in pahar se afla toata mania lui Dumnezeu impotriva pacatosului, astfel Hristos, a suportat mania care clocotea de secole, mania lui Dumnezeu manifestata impotriva pacatosului, facandu-L pe Hristos blestem (Galateni 3:13) si facandu-L pe Hristos pacat (2Corinteni 5:21) in locul nostru. Voi intelegeti ce spun? Voi intelegeti ca Hristos Dumnezeul cel Atotputernic una cu TATAL, a fost facut blestem si pacat in locul nostru?
2. Daca Hristos acolo in Gradina Ghetsimani ii era frica de romani si de pedeapsa romanilor asa cum multi interpreteaza, cum va explicati ca Dreptatea lui Dumnezeu trebuia sa fie satisfacuta acolo la cruce si ca sa fie satisfacuta, nu putea fi in urma pedepsei romanilor, ci numai in urma pedepsei data de insusi Dumnezeu, pentru ca lui Dumnezeu i-au pacatuit oamenii nu romanilor. Dumnezeu cere plata pentru pacatele omului, si Dumnezeu a fost acela care L-a omorat pe Hristos, ca Dumnezeu sa-si linisteasca mania si repulsia impotriva omului care se pocaieste si crede. Daca Dumnezeu nu ar pedepsi pacatosul, El nu ar mai fi drept. Astfel in locul nostru L-a omorat pe Hristos, aratandu-si dreptatea si astfel sa socoteasca drepti pe toti care vin la Hristos prin credinta. Priviti textele care arata ca Tatal L-a omorat pe Hristos. Isaia 53:5 “Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti.” ( intrebarea este, Hristos era strapuns de cine? De Tatal dragilor, priviti in continuare).
Isaia 53:8 “El a fost luat prin apasare si judecata. Dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut ca El fusese sters de pe pamantul celor vii si lovit de moarte pentru pacatele poporului meu?
Isaia 53:10. Domnul a gasit cu cale sa-L zdrobeasca prin suferinta.” ( Domnul Dumnezeu L-a zdrobit pe Hristos).
Psamul 22:1 Dumnezeule! Dumnezeule! Pentru ce m-ai parasit si pentru ce Te departezi fara sa-mi ajuti si fara s-asculti plangerile mele?
2. Strig ziua, Dumnezeule, si nu-mi raspunzi: strig si noaptea, si tot n-am odihna.
3. Totusi Tu esti Cel Sfant si Tu locuiesti in mijlocul laudelor lui Israel.
4. In Tine se incredeau parintii nostri: se incredeau, si-i izbaveai.
5. Strigau catre Tine, si erau scapati; se incredeau in Tine, si nu ramaneau de rusine.
6. Dar eu sunt vierme, nu om, am ajuns de ocara oamenilor si dispretuit de popor.
Intelegeti voi ca justitia lui Dumnezeu cere judecata pacatosului si pedeapsa cu iadul vesnic? Numai Hristos, om si Dumnezeu a putut sa satisfaca aceasta manie, dreptate si pedeapsa vesnica a lui Dumnezeu impotriva pacatosului. Intelegeti voi asta? Pai daca am intelege asta, ne-am prosterne la pamant si am suspina acolo, stiind cat de mult a platit Hristos si niciodata nu am mai fi la fel daca am crede aceste lucruri, ci am fi schimbati si am cauta sfintenia produsa de natura duhovniceasca a DUHULUI SFANT.
Cu aceste lucruri spuse, vreau sa va spun ca atunci cand sunt invitat in unele locuri, a doua oara nu mai sunt invitat, iar totodata va spun ca termenii pe care aproape mereu ii cer atunci cand sunt invitat sunt ca in locul in care merg sa nu se ia zeciuieli, cer ca inainte de a predica sa ne rugam cel putin cateva minute pentru ca DUHUL SFANT sa lucreze si cer ca sa am un timp destul de predica, ca sa pot spune marturia mea, schimbarea mea produsa de insusi Dumnezeu si ce inseamna aceasta schimbare, ce m-a facut sa ma pocaiesc si astfel incep sa prezint Evanghelia nediluata pe fata, necautand la fata omului. Bineinteles ca cer ca sa nu se faca show dupa predicarea Evangheliei precum chemarea la pocainta cum altii fac prin ridicarea mainilor, rugaciunea pacatosului, muzica pe fundal, sau iesirea in fata.
Am cautat sa va spun o parte din durerea pe care o am si povara pe care o port. Nu este normal ca sa spun la lucruri pe nume? Vad ca in loc ca cei din lume sa adopte lucrurile din adunari si sa se pocaiasca, ii vad pe cei din adunari care adopta lucrurile din lume, se pliaza dupa lume, asculta muzica ca lumea, se imbraca ca lumea, vizioneaza ca lumea, actioneaza ca lumea, vorbesc ca cei din lume, dar ei cred ca sunt crestini. Este o inselare pe fata, este o manipulare in masa, si astfel majoritatea care adopta lucrurile din lume in adunari si in trairea lor, se insala crezand ca sunt crestini pe baza ca au fost botezati, ca au ridicat o mana, ca au iesit in fata atunci cand s-a chemat in fata sau ca s-au rugat rugaciunea pacatosului. Aceste lucruri NU SUNT BIBLICE si nu le gasim nicaiesti in Biblie si daca tu care citesti ai fost mantuit in urma acestor lucruri, ai fost mantuit de Dumnezeu in ciuda acestor lucruri slabe, nu pentru ca ele sunt biblice. Nicaieri nu gasim in Biblie ca Hristos a zis, Imparatia cerurilor este aproape, pocaiti-va si rugati-ma sa vin in inima voastra, sau ridicati o mana, sau puneti o melodie pe fundal in timpul chemarii, sau veniti in fata si rugativa dupa mine. Nicaieri nu vedem asa ceva, ba din contra,vedem in Matei 4:17 si Marcu 1:15, ca Hristos spune clar, “pocaiti-va si credeti in Evanghelie”. Ce sa creada oamenii, daca nu li se prezinta adevarata Evanghelie si cum sa creada cand multi lideri prezinta lucruri care produc un foc de chibrit si nu un foc al Duhului Sfant care produce adevarata schimbare. Multi vor fi judecati ca aduc foc strain, precum fiii lui Aron care au murit pentru ca au adus foc strain (Leviticul 10:1-7). Astfel in multe locuri unde prezint Evanghelia lui Hristos, multi sunt impotriva la ce aud, ca ei in loc sa creada ceea ce sustin cu texte clare din Biblie, ca mereu si mereu caut sa le arat ca este clar scris, ei in loc sa creada, continua sa fie impotriva mea si a Evangheliei lui Hristos, continuand sa creada invataturile lor. Astazi nu toti din adunari cred 2 Timotei 3:16-17 unde zice clar ca “Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu”, pentru ca atunci cand le arat clar ce este scris, multi refuza sa creada.
Acum ma intelegeti ce ma mananca pe mine, ce arde in mine si ce dorinta am? Intelegeti voi ca Schimbarea produsa de Dumnezeu te tine langa El pana la sfarsit si niciodata nu vei mai fi la fel? Intelegeti voi ca omul nascut din nou cauta sfintenia si ca pentru un crestin sfintenia nu este un paradox, ci este ceva normal, o expresie a naturi noi? Romani 8:9 ”Voi insa nu mai sunteti pamantesti, ci duhovnicesti, daca Duhul lui Dumnezeu locuieste in adevar in voi. Daca n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.”
Trebuie recuperata Evanghelia si la asta lucreaza toti care au fost cu adevarat schimbati de Dumnezeu, nu cei care ei s-au schimbat precum ei au vrut. Lepadarea de sine inseamna sa lasi tot si sa-L urmezi pe Hristos exact asa cum este clar scris in Biblie, nu cum vor cultele si religiile sau oamenii care traiesc aproape ca un crestin, dar niciodata ca un crestin adevarat.
Astfel calea lui Hristos este vorbita de rau, din cauza acestor nestiutori care pier in lipsa de cunoastere, calea este vorbita de rau pentru ca ei se poarta ca lumea. Crestinismul niciodata nu a fost prieten cu lucrurile lumesti si crestinismul nu inseamna a face doar fapte bune, ci inseamna a trai cu pasiune si dedicare, cu ravna, cand stii ca Cel ce Boteaza cu DUHUL SFANT pe toti care se pocaiesc si cred, cand stii ca Cel ce boteaza cu focul iadului vesnic pe toti care nu vor sa accepte iertarea Lui, cand stii ca Acesta care este Domnul si Mantuitor in vecii veciilor a murit si a invitat glorios pentru tine si pentru mine. Cum sa stai atat de rece si nepasator cand vezi ca El a suportat Mania lui Dumnezeu si a platit pe deplin ceea ce tu trebuia sa platesti in iadul vesnic? Ce Har, ce Dragoste, ce Mila, ce Evanghelie… SLAVIT FIE DOMNUL DUMNEZEU pentru planul maret de iertate facut in Domnul Isus Hristos prin Duhul Sfant.
Inchei cu Ieremia 32:40 unde Dumnezeu spune clar “ Voi incheia cu ei un legamant vesnic ca nu Ma voi mai intoarce de la ei, ci le voi face bine si le voi pune in inima frica de Mine, ca sa nu se departeze de Mine. “
De aici reies cateva lucruri importante, poate ca unele dintre cele mai importante:
1. Dumnezeu face cu omul un legamant vesnic, care deja este facut in Sangele lui Hristos.
2. Dumnezeu in acest legamant nu se mai intoarce de la oameni, ci le va face bine.
3. Dumnezeu pune in oamenii care sunt ai Lui frica de El.
4. Acesti oameni schimbati de El niciodata nu se vor mai departa de El, pentru ca au o natura noua din DUHUL SFANT si acum urasc ceea ce odata iubeau, pofta, pacatul si neascultarea.
Intrebarile sunt urmatoarele, intelegeti ceea ce este clar scris si intelegeti aceasta schimbare, nastere din nou din Duhul Sfant care este produsa de Dumnezeu insusi in Numele Domnului Isus Hristos? Intelegeti ca atunci cand Dumnezeu justifica omul,omul este si regenerat, schimbat, innoit? Intelegeti ca schimbarea facuta de Dumnezeu in om tine mereu si mereu? Intelegeti aceasta Evanghelie glorioasa cu aspectele ei? Daca da, atunci haideti sa o credem si sa o traim.
Alin Lolos

http://www.faracompromis.ro/cei-mai-multi-din-adunari-nu-stiu-evanghelia/

1010992_677856555609757_625708879_n

No comments:

Post a Comment