MARANATA !!!

MARANATA !!!

Friday, August 5, 2011

FERERSTRE DESCHISE - MEDITATII -T. AUSTIN SPARKS 22,-25 Iulie

Ferestre Deschise [mailto:ferestredeschise@gmail.com]
22-25 Iulie

La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Şi o femeie, numită Marta, L-a primit în casa ei. Luca 10:38

Biserica Mea” - ”Biserica Mea” - Adunarea Lui, casa Lui spirituală este locul unde El este primit cu bucurie și unde Se odihnește. Este locul Lui, locul Lui într-o lume care-L respinge; este locul unde El este recunoscut. Ați observat că atunci când adunările sunt împrăștiate pe fața pământului întotdeauna acesta este începutul unei adunări? Ei ”au primit” cuvântul. Rusaliile au fost: ”Cei ce au primit cuvântul lui... ” (Fapte 2:41). În Filipi: ”Una din ele, numită Lidia, vânzătoare de purpură, din cetatea Tiatira, era o femeie temătoare de Dumnezeu şi asculta. Domnul i-a deschis inima, ca să ia aminte la cele ce spunea Pavel. După ce a fost botezată, ea şi casa ei, ne-a rugat şi ne-a zis: „Dacă mă socotiţi credincioasă Domnului, intraţi şi rămâneţi în casa mea.” Şi ne-a silit să intrăm.” (Fapte 16: 14-15). Acesta este începutul unei biserici: așa este pretutindeni. Este percepția spirituală la primirea cu inimă deschisă. Acesta este primul lucru care caracterizează Biserica Lui: ”au primit”. Este acordarea locului cuvenit Lui, locul de cinste.

23 Iulie

În Casa lui Dumnezeu, lucrul care contează mai mult decât toate afacerile noastre, decât toate activitățile noastre înflăcărate de a face o mie și unul de lucruri în cadrul lucrărilor creștine, singurul lucru care contează este de a-L cunoaște pe Domnul și de a-I da Domnului o șansă de a Se face cunoscut. Adesea, activitățile înflăcărate din cadrul așa-numitei ”biserici”, exclude glasul Domnului, Îl închid afară; cu acestea ne ocupăm noi și prea puțin ne pasă de șansa pe care ar avea-o El de a ne spune o vorbă. Locul care-L satisface pe El este locul în care noi ne ajustăm față de lucrurile supreme.

24 Iulie

Bisericii, Bisericii adevărate i s-a permis să fie împrăștiată, împrăștiată mereu, iar membrilor ei, în mod individual li s-a permis adesea să fie zdrobiți, zdrobiți mereu; dar de-a lungul istoriei, atât Biserica cât și individul care au avut parte de împrăștiere, zdrobire, eșec total, au evidențiat slava lui Cristos într-un mod minunat. Așa se întâmplă!

Trecem printr-o experiență nouă de zdrobire, noi spunem că suntem aduși tot mai adânc în moartea lui Cristos, că ajungem la o experiență nouă a Crucii: oricum i-am spune, aceasta presupune zdrobire; înseamnă spargerea vasului de lut – dar, credeți-mă, preaiubiților, aceasta înseamnă o expresie și o cunoaștere a slavei lui Cristos care ne va conduce să-L apreciem într-un mod nou. Îl vom descoperi pe El în vremea zdrobirii noastre. Și în același fel, Biserica trece pe calea Crucii, dar prin zdrobire, ea ajunge să cunoască valoarea Domnului Isus.

25 Iulie

El i-a dus afară până spre Betania; și-a ridicat mâinile şi i-a binecuvântat. Pe când îi binecuvânta, S-a despărţit de ei şi a fost înălţat la cer. După ce I s-au închinat, ei s-au întors în Ierusalim cu o mare bucurie. Luca 24:50-52

Trei expresii: ”i-a dus afară”, ”i-a binecuvântat”, ”înălțat la cer”: împreună cu Domnul, sub binecuvântarea Lui; legați cu El de cer – pentru a folosi cuvintele lui Pavel: ”făcuți... să stea împreună cu El în locurile cerești.”

Aceasta este Betania, aceasta este Biserica, aceasta este ceea ce vrea Domnul să aibă în viețile copiilor Săi astăzi!

Din: Betanii adevărate

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment