MARANATA !!!

MARANATA !!!

Sunday, October 3, 2010

UN FAPT DIVERS -pe Harul Mantuirii

02.10.2010

Un fapt divers

„Nebunii dau năvală acolo unde îngerii se tem să păşească.” Nu credeam să-i dau un alt sens acestei ziceri a lui Alexander Pope, dar ziua de ieri m-a răscolit. Într-un oraş, un nebun dezbrăcat, tăiat tot la picioare a intrat fugărit de mulţime şi poliţie într-o biserică penticostală tulburând tihna unei adunări reuşite. Acolo a fost înhăţat şi dus la spital, legat şi ghiftuit cu injecţii.
De ce a încercat să-şi găsească refugiu tocmai acolo şi nu într-un bar sau o pubelă? Ştia el ce nu mai ştim noi sau am uitat, că biserica e şi locul vindecării nu numai a umplerii capului cu versete biblice? În nebunia lui a realizat pentru o clipă că problema lui era spirituală şi avea nevoie disperată de Dumnezeu. Ştia că Dumnezeu poate fi găsit acolo. N-a mai avut timp. Acum e la spital. Legumă.
Hristos a predicat într-o sinagogă. Un om avea draci în el ce au început să tulbure slujirea Domnului. Hristos a scos dracii din om şi omul a rămas în sinagogă continuând să asculte studiul biblic.
În bisericile noastre dracii sunt daţi afară ca în vremurile biblice, dar cu om cu tot. Nici un organ nu se curăţă ci totul se amputează. Ce tai nu se mai inflamează.
Aşa ai linişte. O linişte de mormânt, de morgă. Un loc unde nu se mai întâmplă nimic. Doar câte un fapt divers…
Vladimir Pustan
sursa: ciresarii. ro

No comments:

Post a Comment