MARANATA !!!

MARANATA !!!

Tuesday, October 20, 2009

SFINTENIA LUCRATA DE DUHUL SFANT

Sfintenia

lucrata de

Duhul Sfant

(Ioan 15:4-5)

Sfintirea inseamna “punerea de o parte pentru Dumnezeu” prin separare si prin stralucire, Sfintirea incepe “cu nasterea din nou” cu “regenerarea” Ioan 3 arata ca nastere din nou este prin apa Cuvantului lui Dumneze si prin“duh” (in mod specific. prin Duhul Sfant). Cu alte cuvinte, sfintirea lucrata in viata unui credincios incepe cu nasterea de sus, cu regenerarea. Un aspect esential al nasterii de sus este unirea cu Cristos. Fara unirea cu Cristos nu poate fi sfintire. Sfintirea este lucrata de Duhul Sfant. Sfintirea este un proces, este progresiva, nu o transformare instantanee.

Sfintirea lucrata de Duhul Sfant are doua aspect: un aspect negativ - este lepadarea de tot ce tine de omul vechi, neintors la Dumnezeu; aspectul pozitiv - este formarea caracterului cristic, capatarea trasaturilor de om nou in Cristos. La 2 Corinteni 5:17 este scris: “Caci daca cineva este in Cristos este o faptura noua. Cele vechi s-au dus, iata ca toate lucrurile sunt de la Dumnezeu.” A fi in Cristos” arata Cine este izvorul de viata - este Cristos, prin Duhul Sfant,A ramane in Cristos” arata care este sursa rodirii in viata crestinulu: este Cristos care traieste in credinciosi, prin Duhul Sfant. Roada Duhului este aratata la Galateni 5:22-23: “Roada Duhului este: dragostea, bucuria, pace, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor.”

Sfintenia lucarta de Duhul Sfant implica harnicie crestina, Primim putere de sus, dar ea le este data spre a fi folosita. La Filipeni 2:12-13 ni se da indemnul: “Duceti pana la capat mantuirea voastra cu frica si cutremur….caci Dumnezeu este Cel ce lucreaza in voi si va da, dupa placerea Lui si vointa si infaptuira.”

De-i dam cu-adevarat fiinta noastra-ntreaga

El pururi ne va fi Comoara cea mai draga!

Serban Constantinescu-21-05- 2008

http://heisable.wordpress.com

Postat pe http://groups.yahoo.com/group/Virtualfellowship/message/23

1 comment:

  1. Ajuta-ne, Doamne, sa se vada in purtarea noastra roada Duhului Sfant!

    ReplyDelete