MARANATA !!!

MARANATA !!!

Tuesday, October 20, 2009

CALAUZIREA DUHULUI SI SCRIPTURA

Calauzirea Duhului si Scriptura (Rom. 8:14;2 Tim. 3:16)

Este un principiu insemnat al vietii crestine: nu poate fi separata calauzirea Duhului Sfant de indrumarea pentru viata de fiecare zi. pe care o dau Scripturile. Pentru viata cotidiana a credinciosilor este esential importanta autoritatea Scripturii; datorita acestei autoritati, Scriptura ne ilumineaza mintea, iar o minte iluminata este o minte innoita si o minte innoita este a minte cu ganduri schimbate; la credinciosi schinbarea gandurilor are un criteriu: este facuta dupa Dumnezeu. Cuvantul grecesc care desemneaza schimbarea gandurilor este metanoia care a trecut in vocabularul romanesc cu termenul pocainta, Credinciosii adevarati s-au pocait si se pocaiesc continuu: isi primenesc continuu gandirea, dupa Dumnezeu. Hranirea spirituala zilnica cu cuvintele Scripturii aduce o gandire noua, mereu proaspata, o gandire asa cum o doreste Dumnezeu.

Cel ce aplica cuvintele Bibliei la inima noastra este Duhul Sfant, cu care am fost pecetluiti atunci cand am crezut in Domnul Isus (Efeseni 1:13). Prin aceasta "aplicare" suntem abilitati sa fim nu numai cunoscatori cu mintea ai Biblei ci si traitori ai ei cu viata de fiecare zi. Am putea spune ca Duhul Sfant lucreaza ca Biblia sa ne indrume mintea, inima si viata. Ce binecuvantare!

Cuvintele Scripturii sunt foarte clare: Biblia cuprinde invataturi directe, entitati morale definite si principii de traire in armonie cu voia lui Dumnezeu "cea buna, placuta si perfecta" (Rom, 12:2). Ce facem cand, in lumina Scripturii, avem de optat intre alternative care par toate bune? Iluminarea Scripturii este nevoe sa fie insotita de rugaciune. Sa-L rugam pe Domnul ca alegerea pe care o facem sa-L glorifice pe Dumnezeu si sa reprezinte o binecuvantare pentru viata noastra. Apoi, atentie la circumstante! Anumite evenimente pot fi socotite, in mod gresit, ca voie a lui Dumnezeu, dar nu totdeauna ceva neobisnuit reprezinta o regula de traire. Deciziile noastre trebue sa fir biblice, dar in acelas timp logice si rationale sub controlul innoirii mintii lucrata de Duhul Sfant

Cuvantul Tau e-o candela pentru piciorele si pasii mei,

E o lumina pururea nestinsa, pe calea mea, orican vin norii grei.

(Ps, 119, versuri Traian Dorz)


Postat de

Serban Constantinescu 21-05- 2008 pe

http://groups.yahoo.com/group/Virtualfellowship/message/21

No comments:

Post a Comment