MARANATA !!!

MARANATA !!!

Friday, October 16, 2009

PE SCARA CERULUI AM GASIT ....O FLOARE

DRAGII NOSTRII PRIETENI SI CITITORI

OBISNUESC SA VIZITEZ ZILNIC ,,PE SCARA CERULUI'' SI ADESEORI STAU SI MA UIT IN JOS SA VAD CAT AM URCAT SI IN SUS SA VAD CAT A MAI RAMAS -SI MA MINUNEZ CAT DE PUTIN MAI E PANA SUS!! UNEORI INSA MA OPRESC SI SAVUREZ CATE O FLOARE CA CEA DE MAI JOS DUPA CE L-AM ASCULTAT PE IUBITUL NOSTRU FRATE DAVID JEREMIAH ,IERI LA RADIO PE PROGRAMUL KBRT-740 AM LA 4 P.M. LOS ANGELES, DAND UN INTERVIU DESPRE ACEASTA CARTE ,FLOAREA A DEVENIT SI MAI ATRAGATOARE PENTRU MINE SI M-AM GANDIT CA SI CITITORII MEI O VOR MIROSI LA FEL CA MINE SAU O VOR MANCA CA PE O PRAJITURA ASA CUM SPUNE EMI PAVEL=ARTZAR ,AUTORUL ACESTEI FOARTE REUSITE RECENZII SI AL INTERESANTULUI BLOG,,PE SCARA CERULUI''
pentru ca dragostea lui Dumnezeu invinge atractia gravitationala

Virginia Brasov

Traind cu incredere

intr-o lume aflata in haos

– David Jeremiah

Thursday, October 15th, 2009 | Author: artzar

lwciacwAm citit-o mai rapid decat credeam. Puncte forte pentru asta, subiectul si stilul autorului. “Living with Confidence in a Chaotic World” scrisa de apreciatul David Jeremiah era “prajitura” de care vorbeam in urma cu cateva zile. Cartea incepe ca un jurnal de stiri: O economie cu mari deficiente si probleme, cadere libera in piata imobiliara, bursa de marfuri se misca greoi, catrastrofe naturale in lumea intreaga. In fata unor astfel de informatii ai o alegere de facut; sa devii temator, anxios, stresat si ingrijorat sau sa incerci sa vezi ce vrea Dumnezeu de la tine cand iti este dat sa traiesti astfel de timpuri.

Un adevar pe care trebuie sa-l repetam este legat de faptul ca Isus Christos nu a spus niciodata celor care il va urma intr-o experienta personala ca acestia vor fi scutiti de probleme. Le-a promis in schimb prezenta si insotirea Sa prin aceste probleme. Unul din capitolele cartii vorbeste despre relatia personala cu Isus Christos nu doar in maniera unei apropieri de cel Divin ci in ideea de a circumscrie gandurile si actiunile tale, principiilor christice.

Manusa pe care David Jeremiah o arunca nu este doar de prezenta si analiza solutii din Scriptura(nu liveaza retete) ci de a si experimenta personal aceste variante care privesc direct modalitatea in care Biblia iti propune sa treci peste crize. Poate esti vizitat de intrebari precum:

  • Cum poti sa treci prin furtuna cu o inima linistita?
  • Ce inseamna cu adevarat sa astepti?
  • Ce ar spune Isus unei lumi aflate in degringolada?
  • Cum ar trebui sa se comporte un crestin cand intreaga lume se scufunda sau e zguduita din temelii?

David Jeremiah are cateva propuneri/provocari pe care le-a inteles din experienta sa cu Dumnezeu. Fiecarei solutii ii acorda un capitol in noua sa carte. De fapt capitolul se poate citi si separat de contextul cartii, fiind un bun studiu al topicului respectiv.

Solutia nu este eficienta doar tie ci prin aplicarea ei poti aduce o influenta si in mediul din jurul tau. Fiecare sectiune a cartii recomanda un pozitie, o stare de a ramane, de a continua a fi:

Ramai linistit Stay Calm
Ramai Sensibil, milos Stay Compassionate
Ramai constructiv Stay Constructive
Ramai(accepta) provocat Stay Challenged
Ramai Conectat Stay Connected
Ramai Centrat in Christos Stay Centered
Ramai Increzator Stay Confident
Ramai Consecvent Stay Consistent
Ramai Atasat Stay Committed
Ramai Convins(lipsa indoielii) Stay Convinced

Fiecare din aceste sectiuni/capitole sunt de fapt o imbinare reusita a invataturii biblice si aplicarea ei in context apropiat, contemporan. Nu reprezinta un adevar abstract ci unul care poate fi practicat in masura in care doresti sa-l particularizezi. Aceasta este de fapt singura cheie de reusita; de a aseza Cuvantul nu doar in minte ci de a lasa sa traiasca, sa respire o data cu mine.

Imaginile folosite sunt foarte actuale, de la cazul ostaticelor din Coreea de Nord (Laura Ling si Euna Lee) la investigatia politiei din San Diego facuta unui pastor care a organizat un studiu biblic la el acasa, sau pana la programul nuclear iranaian.

David Jeremiah abordeaza un stil personal care nu te tine la distanta; de fapt pe tot parcursul cartii te simti aproape de autor iar ceea ce vrea sa parcurga ti se adreseaza personal. Nu este o relatie invatat-invatacel ci una a unui om care merge prin saloanele crizelor si gaseste cu tine, prin intrebari si confirmari modalitati de parcurgere a perioadelor dificile. In cateva randuri m-am trezit gandind: “dar stiu asta…” insa nu mi-am putut retine si intrebarea retorica: ”atunci de ce nu am trait asta?”

La fiecare problema ridicata, Davd Jeremiah prezinta o speranta legata de prezenta lui Christos. Dupa ce termini cartea gasesti in tine dorinta ca da, vreau sa traiesc asa. Dar pentru a putea beneficia de aspectele practice ale experientelor sprituale christice, David Jeremiah nu uita de legamantul/legatura personala cu Dumnezeu prin Christos, pe care o detalieaza pentru cei care nu o cunosc, la finalul cartii sale.

Pastorul David Jeremiah foloseste prezentul pentru a provoca pe cei crestini sa traiasca evenimentele pe baza promisiunilor si principiilor divine exprimate de Isus Christos. Ai ocazia de a iesi din furtuna ud, dar in viata!

O poti achizitiona de la

Christianbook.com

Amazon.com

Am avut posibilitatea sa citesc aceasta carte datorita participarii in programul de recenzii a unor aparatii editoriale ale Thomas Nelson.









Powered by Ingram Digital

No comments:

Post a Comment