MARANATA !!!

MARANATA !!!

Friday, October 30, 2009

NADEJDEA O ANCORA A SUFLETULUI

Nadejdea -

o ancora a sufletului

“Noi, a caror scapare a fost sa apucam nadejdea care ne era pusa inainte, pe care o avem ca o ancora a sufletului,, o nadejde tare si neclintita.” (Evrei 6:18-19).

Cei necredinciosi, potrivit textului din Efeseni 2:12, sunt “straini de legamintele fagaduintei, fara nadejde si fara Dumnezeu in lume”. Cei credinciosi, dimpotriva, avandu-L pe Dumnezeu au “o nadejde tare si neclintita, care este o ancora a sufletului”. Textul din Evrei 6 spune ca aceasta nadejde le este pusa inainte celor credinciosi iar credinciosii “o apuca”. “Apucarea” nadejdii este o actiune specifica vietii de credinta: aceasta actiune inseamna insusirea pentru viata a realitatii ca nadejdea slavei credinciosilor este Cristos in ei (Coloseni 1:27).

Cristos este nadejdea unui crestin adevarat Orice crredincios asteapta venirea din nou a Domnului Isus ca sa-l ia acasa, asa cum a spus la Ioan 14:3 “Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi”. Slavitul obiect al fericitei noastre nadejdi este Domnul Isus Cristos, care ne va lua si ne va duce in casa Tatalui, Sa nu uitam ca “cetatenia noastra este in ceruri” de unde Il asteptam pe Mantuitorul, care va schimba trupul starii nostre smerite, facandu-L asemeni trupului slavei Sale” (Filipeni 3:21).

Cristos care vine sa rapeasca Biserica - este nadejdea Bisericii adevarate. Toti credinciosii in viata in clipa Rapirii vor rapiti pe nori ca sa se intalneasca cu Domnul in vazduh si cu “cei morti in Cristos” care vor invia mai intai (1 Tesaloniceni 4:17). Biserica, arata Scri[tura, este Mireasa lui Cristos (Apocalipsa 22:17). Mirele personal Se va manifesta in glorie impreuna cu Biserica in slava, pentru vesnicie (Apocalipsa 21:2).

Cristos, rasplata slujitorilor pentru gloria Lui

Lucratorii pentru zidirea Bisericii, inaintea Domnului Isus Cristos se bucura de roada ostenelii lor in Domnul, aratata de credinciosii intre care au lucrat (1 Tesaloniceni 2:19-20). La 1 Petru 5:4 arata ca Pastorul cel Mare va da pastorilor care au lucrat dupa voia lui Dumnezeu cu biserica cununa care nu se poate vesteji a slavei’. “Toti cei ce vor fi iubit venirea Domnului Isus” vor primi “cununa neprihanirii. Cei credinciosi pana la moarte vor primi cununa vietii (Apoc. 2:10).

SerbanConstantinescu12 06 2008

http://heisable.wordpress.com/2008/06/12/nadejdea-o-ancora-a-sufletului/

postat de asemenea pe http://groups.yahoo.com/group/Virtualfellowship/message/30

No comments:

Post a Comment