MARANATA !!!

MARANATA !!!

Sunday, October 11, 2009

EL INSUSI INGRIJESTE DE VOI

EL INSUSI INGRIJESTE DE VOI
"...Tatal vostru stie de ce aveti trebuinta, mai înainte ca sa-i cereti."

Matei 6: 8

Versetul de astazi face parte din introducerea la rugaciunea domneasca, „Tatal Nostru":

„Tatal nostru, care esti în ceruri!

Sfinteasca- se Numele Tau, vie împaratia Ta, faca-se voia Ta, precum în cer si pe pamant.

Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi, si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri,

si nu ne duce în ispita, ci izbaveste-ne de cel rau.

Caci a Ta este împaratia si puterea si slava în veci.

Amin!"

Recitind acest pasaj, mi-am indreptat atentia în mod special asupra cererii: „painea noastra cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi!". Am fost foarte incurajat de asigurarea ca exista Cineva care vegheaza inclusiv asupra nevoilor mele...Tu te-ai gandit vreodata cu seriozitate la aceasta problema? Stii ce înseamna raspunsul la aceasta cerere si cati sunt cei ce astepta painea în fiecare zi?

Este o adevarata minune sa vezi cum Dumnezeu poarta de grija zilnic de hrana pentru pentru oameni si vietuitoare.

Puiul de prihor este una dintre pasarile cele mai nesatioase care pentru a se satura, are nevoie de cel putin 100 de boabe de grau în fiecare zi, pe care le poate consuma pana la pranz! Ce mic dejun extrem de bogat, doar pentru un singur pui, nu-i asa?!

Dumnezeu poarta de grija chiar celor mai neinsemnate pasari si se îngrijeste ca si acest pui de prihor sa primeasca cele 100 de boabe pe zi.

Daca asa îngrijeste Dumnezeu de pasarile cerului si de florile de pe camp, cu cat mai mult ne va purta de grija de hrana de care noi avem nevoie!

Nu-i asa ca trebuie sa-i multumim lui Dumnezeu în fiecare zi pentru aceasta mareata purtare de grija?

Daca în aceasta zi ai probleme care te îngrijoreaza si nevoi pe care nu stii cum sa le împlinesti, gandeste-te la puiul de prihor.

Daca el si-a primit hrana de la Dumnezeu pentru aceasta zi, Cel în fata caruia tu ai un mult mai mare pret, se va îngriji cu siguranta si de tine!

Un gand de rugaciune:

Doamne Dumnezeule,

Iti multumesc pentru painea pe care mi-ai daruit-o cu atata credinciosie în fiecare zi si ajuta-ma sa ma încred în Tine pentru toate nevoile mele.

Amin.

No comments:

Post a Comment