MARANATA !!!

MARANATA !!!

Sunday, October 25, 2009

DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE

Dumnezeu

este Dragoste

(1 Ioan 4:8,16)।

“Dumnezeu este Dragoste” este una dintre cele mai minunate afirmatii ale Cartii Sfinte. Adevaratul sens al acestei afirmatii poate fi lamurit credinciosilor numai prin Duhul Sfant. Il putem învata în scoala Domnului Isus, în Adunarea lui Dumnezeu. In conceptul specific uman, natural - acest adevar este înteles gresit, si gresit aplicat. De ce? Se omite ca dragostea pe care o defineste Dumnezeu si care Il defineste pe Dumnezeu, include nu numai afectiune, dar si dreptate, curatie, sfintenie, integritate. Dragostea naturala, umana, tolereaza nedreptatea, coruptia, poluarea morala.

Afirmatia Dumnezeu este Dragoste reveleaza natura (esenta) lui Dumnezeu.

Expresia “Dumnezeu este Dragosteeste cheia care ne dezvaluie continutul lucrarii lui Dumnezeu si caracterul cailor Lui: Creatia, Providenta, Mantuirea, Planul Vecilor - toate sunt însemnate, pecetluite cu Dragostea lui Dumnezeu.

Din creatie întelegem ca dragostea generata de Dumnezeu este cosmica: El a creat, El pastreaza în existenta, El conduce Universul. Psalmul 104 descrie uimirea adoratoare a Psalmistului fata de maretia Univesului creat: creatia este o concretizare a dragostei generale a lui Dumnezeu.

Dar dragostea generala a lui Dumnezeu se intrepatrunde cu iubirea speciala (particulara) a lui Dumnezeu. El iubeste pe om, iubeste pe pacatos. El uraste pacatul, dar iubeste pe pacatos. Crucea de la Golgota, unde Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu S-a jertfit pentru mantuirea pacatosilor este cea mai revelatorie dovada a dragostei lui Dumnezeu. Dragostea lui Dumnezeu pentru mantuirea pacatosilor si Jertfa de la Cruce definesc eficacitatea vesnica a dragostei speciale a lui Dumnezeu, în lucrarea de mantuire (Ioan 3:16)

Cristos iubeste Biserica si Dumnezeu iubeste “Biserica celor întai nascuti.''

Dumnezeu este Dragoste: sa-I multumim ca suntem pentru vesnicie, obiectul dragostei Lui speciale.

Serban Constantinescu http://heisable.wordpress.com/Postat pe http://groups.yahoo.com/group/Virtualfellowship/message/32

16 06 2008

No comments:

Post a Comment