MARANATA !!!

MARANATA !!!

Tuesday, October 27, 2009

ABATEREA DE LA HARUL LUI DUMNEZEU Evrei 12:15

Abaterea de la harul lui Dumnezeu (Evrei 12:15)

Gandurile de mai jos reprezintå note personale de la predicå, ascultatå la 21 Septembrie 1981 în adunarea Carol Davila, din Bucuresti. Textul din Epistola cåtre Evreu sunå astfel: Luati seama ca nimeni så nu se abatå de la harul lui Dumnezeu, pentru ca nucumva så dea låstari vreo rådåcina de amåråciune, så aducå tulburare si multi så fie întinati de ea.”

In mod normal viata credinciosului este si trebue tråitå prin harul lui Dumnezeu. O tråire în afara harului lui Dumnezeu este pentru un credincios o tråire anormalå, una falså. In multe cazuri, abaterea de la har este mascatå de bune intentii: se instituiesc rânduieli omenesti, cu justificarea câ “trebue så facå si omul ceva”. In fapt înså, toate rânduierile omenesti, prin lucrarea lor, umbresc lucrarea deplinå, la care nu este nimic de adaugat, a Domnului Isus Cristos.

Trebue så recumoastem cå în mediile crestine abaterea de la har este o practicå foarte frecventå. Galatenii începuserå prin credintå, dar cåutau så continuie mersul pe cale prin eforturi omenesti. De aceea, Pavel le scrie: “Nu vreau så fac zadarnix harul lui Dumnezeu. Cåci dacå neprihânirea se capåtå prin Lege, degeaba a murit Cristos.” (Gal, 2:21). Si astazi, în adunåri sau în familii crestine este încå prezent duhul legii. Acest duh prezintå un mare pericol pentru cei credinciosi, Abaterea de la har înseamnå pâråsirea drumului pe care credinciosul este condus prin Duhul Sfânt, înseamnå så iesi din turnul de scåpare, din castelul sigurantei depline, în care totul este garantat în chip neconditionat de Dumnezeu. Iesirea din acek loc sigur devine un drum deschis pentru tot felul de påcate morale, doctrinale si relationale.

Iatå de ce, în frumosul cântec “Cea mai dulce vorbå-i harul” Dumitru Cornilescu scria

Cea mai dulce vorbå-i Harul

Prin Isus Cristos venit

El de vin’al nostru cuget

Pe deplin l-a curåtit.

Aceastå cântare era si unul din imnurile favorite ale lui Teodor Popescu,

Posted de Serban Constantinescu- http://heisable.wordpress.com/14 05 2008

http://groups.yahoo.com/group/Virtualfellowship/message/13

No comments:

Post a Comment