MARANATA !!!

MARANATA !!!

Wednesday, March 5, 2014

FERESTRE DESCHISE MEDITATII T.AUSTIN SPARKS 5 Martie

windowmountain

FERESTRE DESCHISE MEDITATII T.AUSTIN SPARKS 

5 Martie


DE LA: FERESTRE DESCHISE
Subject: 5 Martie

La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Dacă vezi un om iscusit în lucrul lui, acela poate sta lângă împăraţi, nu lângă oamenii de rând. (Proverbe 22:29)

Un alt lucru care ne impresionează la Ghedeon este destoinicia, sârguința lui; el bătea grâu în teasc. El făcea o slujbă cât se poate de nepotrivită și neprielnică: ascundea grâul de madianiți. Zilele erau atât de rele încât oricât de puțin aveau era bine păstrat, majoritatea oamenilor fugiseră în peșteri și ascunzători, fiind paralizați și neputincioși în fața vrăjmașilor care-i înconjurau mereu. Se părea că nimic pozitiv nu avea să se întâmple și de aceea exista tendință de disperare, de a nu mai face nimic și de a accepta poziția de înfrânt. Totuși, Ghedeon a avut o atitudine diferită. Trebuia să lucreze mult pentru un rezultat atât de mic, dar el s-a hotărât să se facă ce se mai putea face. Având în vedere că situația lor era imposibilă, el a văzut că exista o contribuție mică, ascunsă, pe care o putea face pentru păstrarea vieții. Domnul a luat aminte la acea atitudine a duhului lui. Domnul Se afla chiar lângă teasc și urmărea eforturile lui Ghedeon. Poate din acest motiv El a spus: ”Domnul este cu tine, războinic viteaz”. Cu siguranță că Domnul nu este ”cu” o persoană indolentă, căci pentru El sârguința este o calitate esențială. ”În sârguinţă, fiţi fără preget, fiţi plini de râvnă cu duhul, slujiţi Domnului.” (Romani 12:11) Iată ce om caută Dumnezeu și El l-a găsit în pesoana lui Ghedeon! Activitățile lui Ghedeon au fost foarte limitate și s-au desfășurat într-o sferă restrânsă, dar el a făcut tot ce se putea face, chiar dacă totul părea atât de mărunt. Domnul a observat acest lucru, căci uneori chiar și un gest este suficient pentru El. Dacă El vede pe cineva care, de exemplu, intră într-o cameră și aleargă să se așeze pe un fotoliu, un om care caută scuze și este fericit să evide, să ocolească vreo responsabilitate care îi stă în față, atunci Domnul nu Se uită la el așa cum s-a uitat la Ghedeon. O altă traducere spune că ”Domnul S-a îndreptat spre el”. Domnul întotdeauna Se îndreaptă spre cei care sunt alerți, vigilenți în a folosi chiar și cele mai mărunte prilejuri de slujire.

Același principiu se aplică și celor zece mii care au coborât la râu să bea apă (Judecători 7:4). Ultimul lucru care le-ar fi trecut prin gând acelor oameni era felul lor de a bea apă, care fusese de fapt, testul selecționării lor; încă o dată, decizia și alegerea lui Dumnezeu s-a bazat pe un gest, un gest care a dat la iveală cine punea interesele divine mai presus de cele personale. Nu era vorba că în suveranitatea Lui măreață El poruncise ca unii să lipăie apa și alții să se plece pe genunchi și să bea, ci lucrarea Lui suverană se face prin cei care și-au arătat caracterul prin gesturi și acțiuni foarte simple. Este posibil ca în viața și lucrarea noastră de zi cu zi, ochii Domnului să ne urmărească, să cerceteze caracterul nostru; căci dacă vom îmbrățișa ceea ce ne recompensează pe noi personal sau dacă ne vom folosi de un prilej ca să evităm greul, atunci El nu ne va folosi în planurile Lui mărețe. Nici unul din noi nu va fi vreodată folosit de Domnul în mod vital, dacă inimile noastre nu sunt complet ale Lui, dacă nu sunt de partea intereselor Lui. ”Dacă vezi un om iscusit în lucrul lui, acela poate sta lângă împăraţi, nu lângă oamenii de rând.” (Proverbe 22:29) Dumnezeu caută astfel de oameni.

Din: Dumnezeu are nevoie de Ghedeoni

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați:

wallpaper windows s

No comments:

Post a Comment