MARANATA !!!

MARANATA !!!

Monday, January 31, 2011

FERESTRE DESCHISE T.AUSTIN SPARKS

FROM:FERESTRE DESCHISE

Subject: 31 ianuarie

La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Tatăl Meu şi Tatăl vostru... Dumnezeul Meu şi Dumnezeul vostru. (Ioan 20:17)

Cu siguranță că gândul divin nu este de a avea grupuri de creștini constituite după o tehnică Nou Testamentală sau după un sistem doctrinar sau după o anume practică, nici de a avea întruniri, locuri de unde să se predice sau doar strângeri. În primul rând El vrea familii spirituale; iar o familie care este guvernată și rânduită divin, va manifesta viața potrivit unei doctrine adevărate și unei practici corecte. Așadar, când vine vremea pentru copiii Săi ca ei să-și asume responsabilitatea spirituală, dacă Duhul Sfânt deține o temelie corectă în ei, atunci El va aranja lucrurile în viața lor așa încât să se formeze familii noi spirituale. Aceasta este creșterea organică care diferă de extinderea organizată, atât de nesatisfăcătoare în privința rezultatului spiritual. Cât de sigură și curată este această metodă divină! Căci, mai întâi, ea începe din lăuntru și nu dinafară. Legătura ei este dragostea reciprocă, nu doctrina. Familia crește prin naștere spirituală sau unitate organică, nu prin aderare sau ”alăturare la”. Succesul ei nu este determinat de mărime sau număr, ci de viața spirituală și de măsura lăuntrică a lui Cristos.

Într-o familie adevărată nu există nimic care să aibă de-a face cu profesionalismul; acolo nu există nimic artificial sau formal. Ce familie adevărată ar exista în orice privință: viață de familie corporativă, creștere, mărturie, lucrare, și la timpul potrivit, înmulțire prin familii noi, așa cum ar trebui să fie în grupurile locale ale copiilor Domnului; căci Dumnezeu a vrut să arate prin instituțiile vizibile, gândul Său invizibil, spiritual, ceresc, principiile Sale. Totul este spontan și vital, nimic nu este organizat, nimic nu este tehnic. Nu putem merge mai departe cu acest gând divin fără să întrebăm: oare nu este acesta obiectivul Domnului atunci când permite sau cauzează acel simțământ mereu prezent de inadecvare, de limitare și de insatisfacție din rândul ”creștinismului organizat”; și oare nu acesta este motivul din spatele tradiției care a ajuns să ia locul familiei spirituale? Nu există nicio urgență, nicio suferință de a reduce totul la esența lucrurilor; iar esența unei vieți creștine adevărate este că dincolo de toate lucrurile, copiii adevărați ai Domnului sunt o familie: ”Biserica celor întâi născuți”.

Din: Familia lui Dumnezeu

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment