MARANATA !!!

MARANATA !!!

Saturday, January 8, 2011

FERESTRE DESCHISE 3-IANUARIE 2010 Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

FERESTRE DESCHISE

La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Subject: 3 Ianuarie
Iată ce zice Cel ce este Amin. (Apocalipsa 3:14).

Ultimul mesaj adresat Bisericii este din partea Celui care extrage pentru El Însuși, din multele Sale titluri și denumiri, unul care întruchipează tot ce este pozitiv, afirmativ și hotărât. ”Amin” nu este doar o interjecție sau o formă de aprobare, este un titlu divin, iar titlul cuprinde întotdeauna un caracter, o definiție. În Isaia 65:16, ”Dumnezeul adevărului” este pur și simplu ”Dumnezeul Aminului”. Când Isus a spus adesea: ”Adevărat, adevărat vă spun”, El a folosit chiar acest cuvânt: ”Amin, Amin”, care transmite înțelesul că ceea ce era El și ceea ce spunea, avea caracterul unei siguranțe absolute, unei încrederi desăvârșite, unui caracter sigur atât de evident. În cele din urmă, El a adunat totul într-un titlu personal:”Amin”. Acesta, alături de definiția sa: ”Martorul credincios și adevărat”, dă o semnificație puternică mesajului din context și devine mesajul în sine. El rămâne într-un contrast viu cu situația existentă.

Deși nu la modul universal, totuși foarte răspândită, interpretarea mesajelor pentru cele șapte biserici, se crede a fi istorică și viitoare: adică, mesajele nu sunt legate doar de primul secol creștin, ci de întreaga dispensațiune a Bisericii, ele reprezintă etapele și stadiile vieții spirituale ale Bisericii în anumite momente. Așadar, o astfel de interpretare așează ”Laodicea” în zilele din urmă și descrie starea care va exista la acea vreme. Nu este nevoie să acceptați această interpretare, căci fie că este așa sau nu, mesajul are un test și o provocare pentru toate vremurile. Este important să obțineți semnificația completă a acestei provocări, căci negreșit, ea arată o tendință omniprezentă. (va continua)

Din: Amin

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați:www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment