MARANATA !!!

MARANATA !!!

Saturday, January 8, 2011

FERESTRE DESCHISEMeditatia 303 Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks


La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks


FERESTRE DESCHISE

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Ieşiţi din mijlocul ei, poporul Meu, ca să nu fiţi părtaşi la păcatele ei. (Apocalipsa 18:4).

Cum este viața spirituală în privința închinării? O, nu! Nu este vorba de arhitectura eclesiastică, nici de veșminte, nici de ritualuri, nici de rânduieli. La Calvar, ele dispar; iar perpetuarea unui asemenea lucru este o contradicție a Calvarului. Observați unde am ajuns astăzi! Practicarea unui astfel de lucru se datorează lipsei de înțelegere a ceea ce Domnul Isus ne-a adus... Atunci, de ce perpetuăm un lucru pe care Dumnezeu l-a lepădat la Cruce? Privind întotdeauna la cele de jos, eșuăm să le atingem pe cele de sus! Observați unde au deviat lucrurile astăzi? Știu cât de zguduitoare sunt aceste lucruri, dar toate au de-a face cu închinarea. Observați că atunci când eșuăm să recunoaștem semnificația spirituală a acestor lucruri și să le trăim, practicând lucrurile vechi, noi ne aflăm încă pe tărâmul sufletului și suntem predispuși înșelăciunii. Totul se poate rezuma la o înșelăciune îngrozitoare! Și cum lucrează această înșelăciune? În felul acesta: foarte mulți creștini buni se află în robia sistemului tradițional, care se opune revelației divine. Sistemul lor tradițional este cel care împiedică revelația spirituală, iar Crucea Domnului Isus reprezintă libertatea în duhul care conduce la plinătatea Vieții și a Luminii Lui.

Acesta este scopul scrisorii către Evrei. Din acest motiv a fost scrisă ea. Oamenii aceia primiseră lumină cu privire la natura adevărată a părtășiei cu Dumnezeu, în Cristos – că Domnul Isus luase locul Templului, al preoțimii, al jertfelor, al rânduielilor... chiar locul Sabatului. Acum, nu mai era vorba de formă, de ceremonie, de ritualuri exterioare, de clădiri, de preoți, de jertfe; totul este Cristos. Ei înțeleseseră acest lucru. Scriitorul le ceruse să iasă afară din tabăra religioasă, formală, istorică, tradițională, iar acest lucru i-a condus la persecuție, ostracizare, izolare, singurătate și tot felul de lucruri. Oamenii religioși oficial i-au apăsat din greu. Prețul care trebuia plătit pentru ce era cu adevărat spiritual și ceresc... a fost și este... foarte mare, iar ei se aflau în pericolul de a se întoarce la lucrurile vechi. Scrisoarea către Evrei a fost scrisă pentru a-i salva de la pericolul acesta și de a le spune mai multe despre schimbarea măreață care venise prin Cruce – de lucrarea Domnului Isus... de a le spune că sistemul, reprezentarea pământească, trecuse, iar realitatea cerească îi luase locul... Pentru a-L cunoaște pe Domnul în Viață, trebuie să fim dezbrăcați de hainele mortuare ale sistemelor exterioare. De ce să perpetuăm un sistem? Domnul Isus le-a îndepărtat pe toate la Crucea Sa, toate au dispărut.

Din: Cristos, puterea lui Dumnezeu – Capitolul 4

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.


Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment