MARANATA !!!

MARANATA !!!

Tuesday, January 18, 2011

FERESTRE DESCHISE -MEDITATII DE T AUSTIN SPARKS

Subject: 19 ianuarie

La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Eu sunt Alfa şi Omega, Cel dintâi şi Cel de pe urmă, Începutul şi Sfârşitul. (Apocalipsa 22:13).

Mai mult, Cristos ca Alfa și Omega, dă sens vieții. Pot avea pe o tavă toate literele oricărui alfabet, amestecate. Dacă știu literele și dacă știu ce vreau cu ele, le pot pune în ordine așa încât să aibă înțeles. Ele vor exprima exact ce vreau eu să exprime. Tot ce se află între ”A” și ”Z”, între Alfa și Omega are sens dacă este pus la locul corect. Există mulți oameni astăzi care nu văd deloc sensul vieții. Lupta multora este că ei încearcă să dea sens vieții. Ce sens are această viață? Cum se explică? Totul pare un amalgam, o confuzie, o enigmă. Isus dă sensul vieții: El pune dezordinea în ordine. Aceasta este o descriere a modelului divin, a scopului măreț al lui Dumnezeu: în El se explică totul. Da, în El noi primim răspunsul problemelor vieții noastre; în El găsim ordinea vieților noastre distruse și confuze. Nu este acest lucru adevărat în cazul multora dintre noi? Există bărbați și femei, a căror vieți au fost răvășite, confuze, deformate, contorsionate, fără nici un aspect, fără nici un țel, fără nici un sens, fără înțelegerea ei; care nu puteau da sens lucrurilor. Iar apoi ei au venit la Domnul Isus, au găsit un exemplu în El, un scop pentru viața lor; au găsit un sens în viață, o explicație a vieții. El poate aduce în viața cuiva un exemplu vrednic de urmat, o înțelegere nouă. În El, ca Alfa și Omega, avem tot ceea ce avem nevoie pentru a da sens vieții.

Dați-mi voie să repet: până nu aveți literele, caracterul fundamental, nu există un început și nu va exista niciun sfârșit semnificativ, practic. Isus este Cel care sprijină această nevoie – un început și un sfârșit practic. El ne conduce undeva! Când voi și eu în cele din urmă vom atinge sfârșitul, sfârșitul în slavă, acela va fi un sfârșit atât de semnificativ, nu-i așa? Va fi un sfârșit care va justifica totul, care va da sens tuturor lucrurilor, care va explica totul. Miile de ”de ce-uri” din timpul vieții vor primi răspuns, vor fi explicate. De ce această experiență și cealaltă? De ce această durere și cealaltă? De ce această dezamăgire și acea pierdere? De ce aceste căi ciudate în viața noastră? Totul va primi răspuns la final – iar Isus va fi Sfârșitul! Da, va fi un sfârșit ”practic”. Nu ne vom certa cu Dumnezeu atunci, pentru că Isus va fi pus toate lucrurile în ordine și ne va fi dus la un sfârșit care întrece și cele mai sălbatice așteptări ale noastre și desigur, meritele noastre.

Din: Alfa și Omega

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment