MARANATA !!!

MARANATA !!!

Tuesday, January 11, 2011

FERESTRE DESCHISE MEDITATII -11 IANUARIE


FERESTRE DESCHISE

La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Ilie era un om supus aceloraşi slăbiciuni (naturi) ca şi noi. (Iacov 5:17)

Este un lucru plin de îndurare că, în consemnarea vieților celor mai folosiți și reprezentativi slujitori ai Săi, Domnul nu a ascuns niciodată slăbiciunile lor. Cei mai mulți biografi par a crede că și-ar răni subiecții, că le-ar atenua mărturia sau că ar dăuna lucrării la care au fost chemați dacă s-ar sprijini pe natura umană, pe latura ei neputincioasă, dacă ar scoate în evidență momentele ruinării lor. Există de asemenea o bunătate eronată în această omitere: ideea că noi toți suntem atât de greșiți încât nu ar trebui niciodată să facem referire la slăbiciunile altora. Dacă viața omului L-a slăvit pe Dumnezeu cu adevărat, iar lucrarea lui a fost o lucrare pentru Dumnezeu cu adevărat, aceasta nu face decât să intensifice harul lui Dumnezeu, să arate cum binecuvintează El chiar o ființă umană, un vas imperfect. Și nimeni care Îl iubește pe Domnul cu adevărat nu va considera acest lucru drept un refugiu sau o trecere cu vederea a eșecurilor repetate. În același timp, este adevărat că Dumnezeu este Singurul care are dreptul să vorbească despre slăbiciunile omenești și oricine face astfel sub călăuzirea Lui, trebuie să o facă cu adâncă umilință și frică - motivul pentru acest lucru este recunoscut în cazuri reprezentative precum: Moise, Ilie, David, Petru, etc. Chiar și în cazul lui Cristos, deși El nu a cedat, totuși acest factor a rămas valabil, iar în cazul Lui faptul acesta se vede atât de clar. Iar factorul este: Satan cunoaște momentul nostru cel mai slab și se folosește de el.

Când Stăpânul a postit timp de patruzeci de zile și de nopți și a flămânzit, Satan a venit să-L pună la încercare. Pe lângă alți factori prezenți în cazul lui Ilie și a celorlalți, nu există îndoială că epuizarea fizică și nervoasă a experiențelor lui recente a pregătit terenul promițător pentru atacul vrăjmașului mișel. Când Moise a făcut marea lui greșeală de la stâncă, se vede clar că el era un om suprasolicitat și deși slăbiciunea este arătată din plin, iar rezultatul este unul foarte dureros din punct de vedere omenesc, el nu a fost recunoscut niciodată după aceea, în istorie, drept un eșec; ci el este unul din cei care stă alături de Domnul pe Muntele schimbării la față. David avea încă un loc înalt de cinste și de apreciere în planurile divine, iar numle lui se regăsește pretutindeni în Scriptură, purtând aprecierea divină în ciuda eșecurilor dureroase din viața lui. El a suferit, este adevărat, dar Dumnezeu știe că în viețile celor care contează pentru El există forțe la lucru care sunt suplimentare slăbiciunilor omenești. Acest lucru se vede atât de clar în cazul lui Petru, al cărui eșec îngrozitor a fost lucrarea lui Satan după cum spusese Domnul; de aceea nu este îndoială că Satan știa punctul și momentul slab al lui Petru.

Din: Singur? - Nu singur!

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.


Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment