MARANATA !!!

MARANATA !!!

Saturday, April 16, 2011

FERESTRE DESCHISE -MEDITATII -T.AUSTIN SPARKS -16 Aprilie

16 Aprilie
La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Tot neamul acela de oameni a fost adăugat la părinţii lui, şi s-a ridicat după el un alt neam de oameni, care nu cunoştea pe Domnul. (Judecători 2:10)

În această seară să mergem cu gândul în cartea Judecători – cât de diferită este aceasta de cartea Iosua! Cred că cartea Judecători este cea mai îngrozitoare carte din Biblie! Și de ce este atât de îngrozitoare? Deoarece este cartea slujbei neterminate. În cartea Iosua, copiii lui Israel au intrat în țara promisă și au avut o istorie minunată de biruință după biruință, avansând mereu și mereu în planul deplin al lui Dumnezeu. Apoi, înainte ca să termine lucrarea, ei s-au oprit. În ultimele capitole ale cărții Iosua, vedem oamenii oprindu-se din lucrare, înainte ca ea să fie desăvârșită. Ei auziseră chemarea măreață a lui Dumnezeu. Planul lui Dumnezeu le fusese prezentat iar ei i-au dat răspuns. Ei merseseră atât de departe, iar apoi, înainte ca totul să fie terminat, ei s-au oprit. Urmează cartea Judecători și aceasta este cartea tragediei slujbei neterminate.

Niciunul dintre noi nu va spune că astăzi nu există așa ceva în creștinism! Există atât de mulți creștini care au un început minunat. Au parte de viziunea planului măreț a lui Dumnezeu, iar anumite cuvinte din Noul Testament au un impact extraordinar asupra lor, ca de exemplu: ”Chemați după planul Său” (Romani 8:28). Aceasta este o viziune minunată! ”După planul veşnic pe care l-a făcut în Cristos Isus, Domnul nostru.” (Efeseni 3:11). Un asemenea gând este o chemare înaltă pentru acești oameni și ei răspund în inima lor la această chemare. Merg pe cale până la un punct și apoi, mulți se opresc prea curând. Ei pierd viziunea, ei pierd inspirația, ei pierd simțământul scopului lor în viață, pierd puterea de a înainta și despre unii trebuie să spunem: ”Ceva a dispărut de pe fețele lor. Ce au avut cândva, astăzi nu mai au. Cândva erau atât de pozitivi, atât de preocupați de chemarea cerească, dar ceva s-a întâmplat”. Acești oameni poate nu sunt conștienți de acest lucru și ei nu ar spune că ceva li s-a întâmplat, dar este evident că ceva s-a întâmplat. Tocmai au pierdut ceva și nu veți mai primi răspunsul pe care îl primeați cândva de la ei. Acum nu mai sunt la fel de interesați cum erau cândva. Viziunea cerească a părăsit viețile lor. Aceasta este adevărat în privința multor creștini și se poate să fie adevărat și în privința noastră, a tuturor. Cartea Judecători este instructorul nostru în această chestiune. Ceea ce vorbesc acum nu este sub formă de judecată, deși vorbesc din cartea Judecătorilor! Am o milă foarte mare față de acești oameni. O da, știu cât de greșiți au fost și cum această carte ne arată eșecul lor. Știu cât de îndurerat a fost Domnul din pricina lor, dar din experiența mea nu pot ca să nu-mi fie milă, căci cred că îi înțeleg.

Din: Tragedia slujbei neterminate

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment