MARANATA !!!

MARANATA !!!

Wednesday, April 13, 2011

FERESTRE DESCHISE MEDITATII -T .AUSTIN SPARKS

13 Aprilie

La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Ferestre deschise

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

Slugile însă, care scoseseră apa, ştiau. (Ioan 2:10)

Dumnezeu și-a împlinit din plin promisiunea față de slujitorul Lui: voi fi negreșit cu tine” - Moise a fost folosit într-un mod unic în lucrarea lui Dumnezeu. El și-a dat seama că totul fusese doar milă: ”Prin îndurarea Ta, Tu ai călăuzit şi ai izbăvit pe poporul acesta” (Ex. 15:13). Moise nu a avut nevoie de eliberare. El fusese un om liber; nu fusese niciodată rob; el putea intra și ieși după cum îi plăcea. Totuși, el a fost trimis la poporul lui care se afla în ”casa robiei” și acolo s-a confruntat cu slujba imposibilă de a-i elibera ca să se închine și să-I slujească lui Dumnezeu. Minunea s-a întâmplat; marea eliberare a avut loc, iar Moise a fost omul pe care l-a folosit Dumnezeu pentru această eliberare. Vechiul Moise, plin de o părere foarte bună de sine, putea fi gata să-și asume stima pentru această faptă. Vai! Era mult prea ușor pentru slujitorul Domnului să se umfle în pene, chiar dacă fusese folosit într-un mod mărunt. Chiar și noul Moise, adânc conștient de dependența lui de Domnul, a fost încercat sever în Egipt, lucru care l-a aruncat și mai mult în brațele harului absolut al lui Dumnezeu. El nu a fost în stare decât să ia parte la mărețul Exod, totul era atât de clar: doar Dumnezeu înfăptuia această lucrare.

Așa se întâmplă cu fiecare slujitor spiritual al lui Dumnezeu. El trebuie să fie atât de tratat încât orice tendință de imaginație cum că el ar fi ceva sau că ar fi superior altora, trebuie curățată. Apoi, a-L vedea pe Dumnezeu lucrând cu putere și eliberare, cum Moise L-a văzut, a fi instrumentul unei lucrări care este în întregime și în mod absolut a lui Dumnezeu, acest lucru nu poate decât să coboare un om atât de jos, la o închinare smerită. Cu adevărat, omul folosit de Dumnezeu cel mai mult ar trebui să fie cel mai blând dintre toți. Când Cristos a schimbat apa în vin, ni se spune că deși conducătorul și musafirii nu știau secretul, cei care cărau vasele au știut secretul. ”Slugile însă, care scoseseră apa, ştiau” (Ioan 2:10). Ei știau cât de slăvit a lucrat Cristos și că ei fuseseră doar spectatori și nu intermediari, privilegiați să fie în felul acesta folosiți, pe deplin conștienți că toată slava aparținea Domnului și nu omului.

Din: Blândețea omului lui Dumnezeu

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.

Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment