MARANATA !!!

MARANATA !!!

Thursday, December 2, 2010

FERESTRE DESCHISE (SUFERINTA SINGURATATII


Ferestre deschise

La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Extrase din scrierile lui T. Austin-Sparks

La ce pot nădăjdui cel mai mult este ca cele spuse aici, să se deschidă asemenea unor ferestre și uitându-vă prin ele să vedeți un singur lucru – cât de superior este Isus Cristos față de orice altceva!”

T. Austin-Sparks

Privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de măreția fără egal a cunoaşterii lui Cristos Isus, Domnul meu. De dragul Lui am pierdut toate lucrurile şi le socotesc ca un gunoi, ca să câştig pe Cristos. (Filipeni 3:8).

Omul și-a construit propriile interpretări despre creștinism și despre adevăr, le-a coborât la nivelul sistemului său și le-a amestecat în așa măsură, încât nu mai știi ce este din Dumnezeu și ce nu este din El. Numai cei care au discernământ, așa cum a avut Neemia, pot face diferența. Există mulțimi de creștini sinceri, cinstiți, buni care se află într-o ceață îngrozitoare, neștiind ce este din Dumnezeu și ce nu este din El. Sistemele religioase ale omului au adus atâta confuzie și mulțimi de oameni sinceri cred din toată inima că ceața în care se află este de la Dumnezeu. Este posibil ca ei să se trezească și să vadă că totul a fost făcut de om și nu de Dumnezeu, să vadă acest ”...mare gunoi”. Pavel a fost unul din aceia. Reflectați asupra vieții lui din trecut, a privilegiilor, a moștenirii pe care le credea cândva ca venind de la Dumnezeu și astfel, gândea că se află în voia Lui. A venit o vreme când a spus: ”Lucrurile care erau câștig pentru mine, le-am socotit o pierdere pentru Cristos”, ”... pentru care am suferit pierderea tuturor lucrurilor și le socotesc ca un gunoi, ca să câștig pe Cristos”. Totuși, el era atât de devotat acestor lucruri, sistemului religios tradițional în care se trăise, pe care-l credea din Dumnezeu! Acum, acest sistem devenise doar un lucru exterior al formelor și al legilor exterioare. Cu toate acestea, el a crezut sincer că acel sistem venea de la Dumnezeu până când lumina a strălucit, până ce a văzut că în comparație cu plinătatea lui Cristos acesta era un gunoi. Acest cuvânt pe care îl folosește Pavel este foarte puternic; cuvântul folosit înseamnă ”lucruri aruncate câinilor”. Saul din Tars și-a aruncat iudaismul la câini! El a făcut acest lucru când L-a văzut pe Cristos. Nu puteți ieși niciodată din gunoiul vostru până nu Îl vedeți pe Cristos.

Cereți Domnului să vă reveleze plinătatea lui Cristos și veți descoperi că lucrurile care v-au ținut atât de legați și de strâmtorați vor deveni gunoi, lucruri de aruncat la câini. Există mult gunoi, multă confuzie, mult amestec acolo unde ar trebui să fie o demarcație între ce este din Dumnezeu și ce nu este din El. Nu voi încerca să explic acest lucru și mai amănunțit. Domnul trebuie să ne arate prin revelație ce este gunoiul, dar iată o afirmație simplă care conține un adevăr, iar voi și eu trebuie să-I cerem Domnului să ne arate chiar și în problemele religioase, unde se încheie lucrarea omului și unde începe Dumnezeu sau unde termină Dumnezeu lucrarea și începe omul, așa încât să fim eliberați de orice lucru impus de om sau adăugat de el care nu este din Dumnezeu. Vom ajunge astfel direct la temelii, gunoiul va fi înlăturat și trebuie să recunoaștem că există o grămadă de gunoi creștinesc în aceste zile în care trăim. Aceasta este adevărata greutate în restabilirea mărturiei depline a Domnului Isus.

Din: Despre Ierusalim

Ferestre deschise” este trimis zilnic, cuprinzând mesaje luate de pe site-ul Austin-Sparks.Net. Vă încurajăm să trimiteți mai departe acest email, să-l tipăriți și să-l împărtășiți cu alții. Respectând dorința lui T. Austin-Sparks ca ceea ce a fost primit gratuit să fie distribuit gratuit, mesajele lui nu dețin copyright. De aceea, dacă alegeți să le împărtășiți cu alții, vă rugăm să respectați dorința lui și să le oferiți – nemodificate, fără plată și fără copyright.


Pentru citirea tuturor mesajelor Ferestre deschise accesați: www.ferestredeschise.wordpress.com

Pentru mai multe scrieri în limba română accesați: http://www.austin-sparks.net/romana/index.html

No comments:

Post a Comment