MARANATA !!!

MARANATA !!!

Thursday, December 31, 2009

GINDURI LA CUMPANA ANILOR

Clear Day

GINDURI LA CUMPANA ANILOR

Enoh a umblat cu Dumnezeu.

Aceasta scurta propozitiune este enuntata de doua ori in Geneza 5: la v. 22 ai la v. 24 Cum a fost posibil ca un om sa mearga cu Dumnezeu si inca intr-o lume plina de silnicie si stricaciune (coruptie)? Se pare ca gasim raspunsul in Evrei 11:5-6. “Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamant ca sa nu vada moartea si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu il mutase. Caci inainte de mutarea lui marturia ca este placut lui Dumnezeu,.'' Si, fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui.” Cu alte cuvinte, Enoh a crezut in Dumnezeu, a actionat intemeiat pe Cuvantul Lui si a astfel a avut deplina incredere in Dumnezeu, prin Domnul Isus Hristos.

Aspecte din biografia lui Enoh,

Enoh a fost urmas al lui Set.

Dupa ce a fost ucis Abel de care fratele lui, Cain, Dumnezeu a randuit sa fie dar un inlocuitor al lui Abel. Eva a avut inca un fiu, caruia I-a pus numele Set, caci ea a zis Domnul mi-a hotarit o alta samanta in locul lui Abel, pe care l-a ucis Cain. (Gen. 4:25). Daca Abel poate fi socotit ca tipificand pe Hristos, martirul dat mortii din pricina credinciosiei marturiei Sale, Set il tipifica pe Hristosul inviat, pentru ca il inlocuieste pe Cel ce fost rastignit pe cruce. Asa cum Enoh a fost descendent al lui Set, tot asa originea Bisericii (Adunarii) ne duce la Hristosul inviat si slavit., care a primit fagaduinta Duhului (Fapte 2:33) si a zidit Biserica (Matei 16:18)

Enoh a fost mutat

La Geneza 5:24 se spune ca Enoh “nu s-a mai vazut”. Dintr-odata, acest om a disparut, pentu ca “l-a luat Dumnezeu.'' Ce frumoasa sugerare a ideii a ideii ca Dumnezeu deschide cerul pentru oameni. Cu alte cuvinte, Enoh nu a trecut nicodata prin moarte. Acest adevar, este cu atat mai remarcabil cu cat in Geneza 5, in insiruirea cartii descendentilor lui Adam. La fiecare sfarsitul este descries im mod implacabil: …”apoi a murit.”. In textul din Evrei 11, despre Enoh se spune ca “n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu il mutase'': Evident, ultimul cuvant in viata credinciosului, in soarta lui vencica il are Dumnezeu,. Felul trecerii noastre dincolo este in mana lui Dumnezeu, fie ca este prin moarte fizica, fie prin rapier

Enoh a trait prin credinta.

Enoh a fost placut lui Dumnezeu

Este o frumoasa caracterizare pe care o face Scriptura la Evrei 11.

Cat de mult este de dorit o asemnea caracterizare si pentru vietile noastre!

- Suntem placuti lui Dumnezeu ca pozitie

- Azi, El ne priveste in Hristos Isus.

- Curatiti si slobozi de pacat.

- Ne doreste placuti lui in umblarea noastre

- Doreste sa avem umlarea unor copii ascullatori;

- Umblarea cu Dumnezeu are trei coordonate

- * motivata de Dragostea Tatalui

- * desfasurata in vietuirea pilduitoare a Fiului

- * dezvoltand virtutile minunate ale lucrarii Duhului Sfant al lui Dumnezeu

Prel. dupa M. Hardt de Serban Constantinescu

Dec. 31, 05

No comments:

Post a Comment