MARANATA !!!

MARANATA !!!

Tuesday, December 29, 2009

DUHUL DE JUDECATA

Duhul de judecată, o carte de W. Nee

By vesteabuna

“Sionul va fi răscumpărat prin judecată…” Isaia 1:27

Citat:
Prin urmare, crucea rezolva atat problema pacatelor, cat si puterea pacatelor, a lui Satan si a lumii lui. Judecata de astazi a crucii este tot atat de puternica ca si judecata viitoare. Ea are o capacitate enorma de a arde si de a lumina totodata.
Acceptand crucea, nu este suficient a accepta, pur si simplu, dragostea sau iertarea lui Dumnezeu. Crucea reprezinta, de asemenea, suferinta, dar nu este suficient a o accepta doar ca suferinta. Tot crucea inseamna si a da la o parte eul si a te supune lui Dumnezeu, totusi nu este suficient a o accepta numai in acest mod. Nu, crucea este in egala masura o judecata prin care este atins scopul lui Dumnezeu. Ea judeca cu severitate pe pacatosi, lumea si pe diavol. Cunoscand frica de Domnul, noi cautam sa-i convingem pe oameni.

Dumnezeu nu se asteapta ca cei credinciosi sa-si gaseasca rezolvarea problemelor la judecata viitoare; El vrea ca acestea sa fie rezolvate la cruce.

Pentru oamenii din lume ramane o judecata unde nu va mai fi izbavire; dar, pentru copiii lui Dumnezeu, nimic nu trebuie lasat sa fie rezolvat la scaunul de judecata al lui Cristos, caci Dumnezeu vrea sa clarificam totul la cruce. Prin urmare, intelegerea noastra referitoare la judecata trebuie sa atinga adancimea judecatii.
Sa retinem ca toate jertfele din Vechiul Testament reprezinta crucea. Si nu a

fost nici o jertfa din care sa fi lipsit focul. Fara foc ea nu ar fi fost primita de

Dumnezeu. Noi suntem primiti prin arderea jertfei. Totusi, cat de mult dorim noi ca ceva sa ramana neatins! Dumnezeu insa va distruge totul, pana ce nu va mai fi nimic de distrus. Stim ca cenusa este ultima forma a lucrurilor. Crucea va reduce un lucru pana in punctul in care focul lui Dumnezeu nu-l va mai putea reduce la nimic altceva. Atunci va putea fi el folosit.

Judecata te va aduce in punctul in care nimic din tine nu va mai putea sa se impotriveasca lui Dumnezeu. Sub judecata Lui totul se usuca si paleste. Crucea este o experienta prin care lumina lui Dumnezeu trebuie sa patrunda cu atata putere inlauntrul tau, incat sa fii redus la cenusa. Trebuie sa vina o vreme cand sa se puna capat increderii in tine insuti si mandriei tale. Atunci va urma invierea din cenusa.

Totusi, dupa ce ai suferit o data, cum vei stii ca crucea si-a facut lucrarea? Vei stii, pentru ca, sub lumina stralucitoare a lui Dumnezeu, iti vei pierde puterea naturala. Nu exista om care sa poata supravietui luminii lui Dumnezeu; caci lumina Lui mistuie. Cand Dumnezeu straluceste, esti mistuit de foc. Judecata Lui aduce totul la lumina si arde totul. Ori de cate ori Dumnezeu vorbeste, s-a terminat cu tine. Iar daca totusi traiesti, inseamna ca ai auzit doar o simpla invatatura. Nimeni, dupa ce este luminat, nu poate sa se autostimuleze pentru a face ce facea inainte. Problema consta in a incepe sa lucrezi dupa ce ai auzit mesajul, dar te vei trezi ca nu poti sa mai faci asta daca nu este lucrarea lui Dumnezeu. Intocmai cum, la ultima judecata a lui Dumnezeu, oamenii nu vor mai trebui sa se straduiasca sa o sfarseasca cu pacatul, acelasi lucru ar trebui sa fie adevarat si astazi. Lumina judecatii poate sa distruga ceea ce tu nu ai fost in stare sa invingi ani de zile. Crucea trebuie sa fie in viata ta o judecata care te elibereaza incontinuu de lume.”
Toata cartea
aici!

http://vesteabuna.wordpress.com/2009/12/15/duhul-de-judecata-o-carte-de-w-nee/#more-2165

No comments:

Post a Comment