MARANATA !!!

MARANATA !!!

Thursday, August 20, 2009

Ramadanul-Postul Musulmanilor


SA-L FAC CUNOSCUT MUSULMANILOR

TITLUL UNUI BLOG

Am fost musulman si ma bucur ca Domnul DUMNEZEU prin Isus m-a scos din poporul acesta salbatic. Sunt copilul Domnului si asta ma bucura cel mai mult.
M-as bucura daca aveti pe inima sa-L faceti de Cunoscut musulmanilor. Haide-ti sa-si smulgem pe unii dintre ei pentru Imparatia Domnului, ne ia mai mult timp sa-i judecam decat sa-i evanghelizam
. http://www.musulmanii.wordpress.com aici este blogul meu, unde postez diferite informatii din lucrarea pe care o desfasuram printre musulmanii din Romania.

Ramadanul-Postul Musulmanilor

08/20/2009 de sabrisali

A inceput Ramadanul!

Postul reprezinta o activitate esentiala pentru orice musulman si este unul dintre pilonii de baza a religiei islamice. Musulmanii postesc de la rasaritul si pana la apusul Soarelui, abtinandu-se de la orice fel de mancare si bautura, precum si de la orice comportament nepotrivit. Toti aceia care sunt bolnavi, in varsta sau calatoresc, femeile insarcinate, cele aflate in perioada de alaptare au voie sa-si intrerupa postul, revenindu-le obligatia sa recupereze in cursul anului zilele pierdute. Copiii incep sa tina post de la varsta pubertatii (ca si in cazul rugaciunii), existand insa si unii care doresc sa inceapa mai devreme.

Ramadanul reprezinta o perioada (30 de zile) de timp speciala pentru musulmanii de pretutindeni; un timp al reflectiei si al unei mai bune “spiritualitati”. Sfarsitul sau este sarbatorit prin ceea ce se numeste Eid Al Fitr-Bayram. In aceasta zi a bucuriei musulmanii se roaga si isi fac unii celorlalti cadouri.

In aceasta perioada musulmanilor le place sa vorbeasca despre religie. Musulmanii din cartierul Ali-Baba Medgidia, obisnuiesc sa stea de vorba pana tarziu pe la colturile strazilor. Ei cred ca este bine sa stai de veghe in perioada Ramadanului. Voi petrece mult timp stand cu ei de vorba.

Rugati-va ca Duhul DOMNULUI sa patrunda in inimile lor si Evanghelia Lui Cristos sa fie raspandita cu PUTERE in aceasta perioada de “intuneric spiritual”. Rugati-va ca DOMNUL sa-mi dea intelepciune in a-L face de cunoscut.

No comments:

Post a Comment