MARANATA !!!

MARANATA !!!

Wednesday, August 5, 2009

CORALUL PRINTULUI

CORALUL PRINTULUI
" A doua zi Ioan a vazut pe Isus venind la el si a zis : " Iata Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii " (IOAN 1.29)
" Ati fost rascumparati ...cu sangele scump al lui Hristos , Mielul fara cusur si fara prihana" ( PETRU 1. 18-19 )

Dand o mare receptie in castelul sau din Dresda, printul de Saxonia voia sa ofere invitatilor sai un divertisment de calitate : un recital cu cei mai ilustri muzicieni ai epocii...
Cu un aer natural si, fara sa se lase intimidat de cei care-l inconjurau, muzicianul s-a asezat in fata pianului . Printul, cu un aer discret, a dat semnalul inceperii. O tacere mare. Se asteapta o melodie vesela, poate un aer de dans.
Incetisor, solemn, rasuna o cantare:
" Iata Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii... " Un bubuit de tunet n-ar fi zguduit mai mult auditoriul ! Printul, miscat si invitatii sai reculesi sunt foarte atenti. Acordurile rascolesc inimile: " Iata Mielul lui Dumnezeu, care a venit sa ispaseasca pacatele celor pacatosi ". Recitalul s-a terminat. Compozitorul si-a plecat ochii si a ramas in tacere. Printul a apucat mainile lui Jean Sebastian Bach - caci el era - si a trecut inelul sau intr-unul din degetele lui.Bach s-a inchinat cu respect si a spus : " Excelenta, de ati putea sa nu uitati niciodata tema acestui coral. Este singura multumire pe care o doresc".

Ceea ce era atat de important pentru un asa om de vestit este si pentru dumneavoastra ?

No comments:

Post a Comment