MARANATA !!!

MARANATA !!!

Wednesday, August 26, 2009

ADEVARATA PARTASIE A BISERICII

ADEVARATA PARTASIE A BISERICII

de Dr. Daniel H. Smith

Rector al Colegiului Biblic Emaus

„(…) dar nu va laud pentru ca va adunati laolalta nu ca sa va faceti mai buni, ci mai rai.” 1 Corinteni 11-17

Atunci cand Bonhoffer a comparat natura relatiilor pe care crestinii le aveau în contextul luptei pentru supravietuire din tabara de concentrare cu relatiile lor anterioare, din vremurile mai bune, el a afirmat ca in vremurile bune erau mai degraba „o ligã de straini piosi” decit o partasie de credinciosi.

Este posibil ca adevarati credinciosi in Hristos sa se gaseaca in aceeasi locatie fizica cu prilejul intrunirilor, dar sa nu experiementeze adevarata partasie? Apostolul Pavel a spus celor din biserica din Corint ca din cauza meselor de partasie erau mai rai decat ar fi fost fara acestea. Problemele legate de atitudinea si relatiile afisate cu prilejul intalnirilor optionale distrugeau esenta partasiei cu Hristos si din aceasta cauza apostolul le face reprosuri.

Armonia si unitatea in Dumnezeu este modelul pentru armonia si unitatea dintre credinciosi. Dumnezeu ne-a invatat ca principala trasatura prin care putem identifica un adevarat ucenic al Sau este capacitatea acestuia de a oferi copiilor Sai o dragoste care implica sacrificiul de sine.

Pentru noi care impartasim aceeasi credinta adevarata si mantuitoare in Hristos este un mare privilegiu sa avem partasie in Hristos. Diferente de toate felurile sunt inevitabile in orice grup de oameni. Fiecare dintre noi sa accorde o asa importanta relatiei nostre cu Hristos incat sa ne putem exprima si sa putem experimenta adevarata partasie crestina atunci cand ne intalnim. O „liga de straini piosi” nu atrage oamenii la Hristos. Dar o lume plina de conflicte si neintelegeri in care fiecare se ocupa de problemele lui poate fi atrasa la Salvatorul nostru prin adevarata partasie dintre crestini. Aceasta este, cum se spune in Faptele Apostolilor 2:42, rolul principal al bisericii Noului Testament.

Traducere de Ioana Stanescu –Targoviste

http://groups.yahoo.com/group/Virtualfellowship/messages/41?viscount=-30&l=1

No comments:

Post a Comment